Top motive să alegeți un telefon Apple

telefon-apple-1

Poate că la un moment dat ați vrut să vă schimbați smartphone-ul și dintr-un motiv sau altul ați ajuns la o discuție de genul Android VS iOS sau Samsung/Huawei/Oneplus VS Apple. Ei bine, cu siguranță ați observat că mulți dintre fanii acestor branduri se luptă destul de crâncen pentru a-și apăra favoritul, dar totuși de ce există această controversă și de ce produsele acestui brand sunt atât de scumpe. Voi încerca – prin urmare – să vă prezint principalele motive să alegeți un telefon Apple și care sunt unele dintre dezavantaje.

De ce sunt telefoanele Apple atât de scumpe

Probabil că ați observat cum multe modele de telefoane Apple, chiar și cele mai vechi de 3 ani au totuși un preț foarte mare în comparație cu alte branduri. De ce ar da cineva 1600 RON pe un iPhone 6s din 2015 sau de ce da cineva 2000RON pe un iphone 7 din 2016? Mai ales în ziua de astăzi când există atât de multe alternative mult mai puternice din punct de vedere hardware.

Ei bine, motivul principal pentru care un telefon Apple este atât de scump se datorează sistemului de operare. iOS-ul este de departe cel mai stabil, mai intuitiv și mai ușor de folosit sistem de operare mobil și cu un management al resurselor absolut impresionant. Nu este nici pe departe sistemul perfect datorită limitărilor, însă este extrem de sigur și bine gândit.

telefon-apple

Dacă este să ne gândim din perspectiva unui pasionat de smartphoneuri bune, un telefon Apple de generație mai veche nu ar reprezenta niciun fel de interes. Teoretic aceste telefoane sunt depășite din punct de vedere hardware, iar camerele sunt cel mult OK și nu se pot compara cu un Samsung sau un Huawei lansate recent.

Totuși Apple face cele mai rapide procesoare mobile de pe piața, iar în mâinile unui utilizator obișnuit un iphone din 2015 se va simți la fel de rapid ca un telefon android din 2018. Acest lucru se întâmplă datorită optimizărilor și a faptului că partea hardware a fost concepută pentru compatibilitate maximă cu partea software.

Un alt motiv pentru care telefoanele Apple sunt mult mai scumpe se datorează faptului că sunt catalogate și construite ca produse premium. Brandul Apple are o notorietate foarte mare și este de cele mai multe ori asociat cu o calitate a execuției de top.

Motive pentru a alege un telefon Apple

Nu spun ca Apple face cele mai bune telefoane smartphone, dar modelele lor sunt cele mai ușor de folosit și sunt completate de un sistem de operare stabil și foarte sigur. Iată principalele motive pentru care merită sa alegeți un iPhone:

Interfața similară

Telefoanele Apple au o interfața foarte similară și de multe ori aceasta este identică atât pe modelele de acum 4 ani cât și pe cele recent lansate. Acest lucru este important pentru toți utilizatorii care au avut deja un astfel de telefon.

Datorită familiarității, trecerea la un dispozitiv mai nou va fi foarte ușoară, iar cu ajutorului backup-ul ului inteligent de la Apple, noul telefon va arata identic cu vechiul telefon în ceea ce privește aplicațiile instalate, istoricul conversațiilor și pozele din galerie. În mai puțin de o oră veți avea un telefon de ultimă generație dar care seamănă perfect cu dispozitivul pe care l-ați folosit în ultimii 2, 3 sau chiar 4 ani. Meniul este identic, setările sunt identice iar modul de folosire este aproape identic. Acest lucru contează enorm în special pentru utilizatorii trecuți de o anumită vârstă.

Securitatea datelor

Dintre toți producătorii de telefoane mobile, Apple este pe prima poziție atunci când vine vorba de securitatea datelor. Dacă aveți un iphone cu iCloud conectat și funcția Find My Phone activă (și aveți bineînțeles setat un passcode și o amprentă) puteți fi 100% siguri că acel telefon nu va putea fi accesat de nimeni în cazul în care îl pierdeți sau vă este furat. Plus ca acel telefon nu va putea fi niciodată folosit de altcineva, nici dacă este resetat sau șters. Acest lucru îi scade foarte mult valoarea pe piața neagră și îl face destul de nerentabil pentru hoți.

Fluiditatea și stabilitatea sistemului de operare

După cum am menționat mai sus, iOS ul este un sistem de operare foarte stabil, sigur și extrem de fluid. Ultima versiune se mișcă excelent chiar și pe dispozitive din 2013 cu 1GB de RAM.

Modele precum iphone 7 sau iphone 8 dispun doar de 2GB de RAM și totuși sunt de multe ori mai rapide și mai fluide decât modelele pe Android cu o cantitate dublă de memorie.

Foarte rar veți fi nevoiți să resetați un iphone și foarte rar se va întâmpla ca o aplicație să se blocheze sau telefonul sa nu răspundă la comenzi.

Camera foto

Camerele foto de pe iPhone sunt cunoscute pentru viteza și calitatea imaginilor. Chiar și modelele mai vechi precum iphone 7 sau 8 încă se descurcă onorabil atunci când vine vorba de fotografii. Modelele de ultimă generație vin cu 2 camere și senzori mult mai puternici și mai performanți. Bineînțeles că uneori competitorii precum Google Pixel, Samsung Galaxy sau Huawei vor face aceeași poză mai bine, dar în general camerele de iphone sunt excelente pentru amatori.

Aplicații mai bine optimizate și cu interfețe finisate mai în profunzime

Apple vinde un număr imens de telefoane la nivel global în fiecare an, o mare parte dintre acestea fiind achiziționate pe piața Americană. Datorită acestui fapt – și a profitului generat de această piață de desfacere – dezvoltatorii de software investesc mai mult pentru optimizarea variantelor de aplicații pentru iOS pentru a le face cât mai stabile și mai plăcute ochiului.

apple-ios

Update-uri pentru o perioadă foarte lungă de timp

Atunci când vine vorba de update-uri, Apple mereu s-a plasat deasupra competitorilor. Dacă este să va dau primul exemplu care îmi vine în minte, atunci voi face referire la iphone 5s. Acest telefon din 2013 a primit ultima versiune de iOS (12) și încă primește update-uri la diversele sub-versiuni ale sistemului de operare.

Și spre deosebire de Android, unde update-urile la o nouă versiune de soft face ca dispozitivele mai vechi să se miște din ce în ce mai greu, Apple chiar a reușit să facă multe din aplicațiile sale native (precum camera foto sau emailul) să se miște mai rapid ca pe versiunile precedente de iOs.

Prin urmare, atunci când achiziționați un telefon Apple, puteți fi siguri că acesta va primi constant update-uri de soft pentru cel puțin următorii 4 ani.

Integrarea perfectă în ecosistemul Apple

Toate dispozitivele Apple sunt construite pentru a lucra armonios împreună, iar de multe ori totul începe cu un iPhone. Dacă pe lângă telefon veți achiziționa și un laptop Macbook și un smartwatch Apple, atunci veți beneficia la maxim de lucrul în acest ecosistem.

Ecosistemul Apple este unul extrem de popular și apreciat de majoritatea utilizatorilor – în special de cei din statele unite.

Care sunt neajunsurile telefoanelor Apple

Primul și cel mai important neajuns îl reprezintă prețul. Unele astfel de dispozitive au un preț cu mult peste ce oferă, chiar dacă telefoanelor nu ai ce să le reproșezi din punct de vedere tehnologic.

Al doilea mare neajuns este lipsa customizărilor. Dacă vă place să customizați interfața telefonului în cel mai mic detaliu, evitați telefoanele Apple. În afară de tonurile de apel și wallpaper, nu există prea multe lucruri care pot fi schimbate sau înlocuite.

Limitările sistemului de operare sunt un alt lucru extrem de enervant. Chiar și transferul pozelor de pe telefon pe laptop și viceversa poate fi un proces consumator de nervi. Plus ca pe iOS nu există un manager de fișiere, nu veți putea transfera documente iar majoritatea aplicațiilor pe care le instalați vin cu permisiuni limitate.

Modul Do Not Disturb este de asemenea destul de prost implementat în Europa. Spre deosebire de Android, unde dispozitivul pur și simplu trece pe modul silențios, Apple va respinge automat apelurile și va da ton de tip Busy celor care vă apelează. În America apelurile sunt direcționate către mesagerie, însă în multe alte țări acest lucru nu este posibil datorita standardelor folosite de companiile de telefonie.


Doriți să achiziționați un telefon Apple?

Leave a Reply

Your email address will not be published.