Top 10 parfumuri Tom Ford

parfumuri tom ford

Multe parfumuri Tom Ford au inspirat diverși oameni sa devina fragheads, sa facă recenzii pe Youtube sau să își înceapă o colecție personală cu zeci sau sute de produse. Altele sunt atât de polarizante încât stârnesc adevărate dezbateri în comunitățile online de pasionați. Iar din punctul meu de vedere rari sunt designerii care au reușit sa fie priviți cu atât de mult respect, sau să-și pună amprenta atât de puternic pe această industrie.

Și asta deoarece parfumurile Tom Ford reprezintă o categorie aparte. Sunt parfumuri de designer bineînțeles, pentru ca “Tom Ford” este o casă de modă, dar în același timp mirosul lor și modul excepțional în care sunt realizate le fac sa pară ca parfumuri de nișă. Majoritatea au arome puternice, nonconformiste, extravagante, care te fac sa fii remarcat în orice situație. Sunt parfumurile care nu seamănă cu nimic altceva din orice magazin de profil, care intriga și care uneori chiar șochează.

Iar în cazul în care v-am stârnit câtuși de putin curiozitatea, am ales 10 parfumuri Tom Ford care merită – dacă nu cumpărate – măcar încercate. Și asta deoarece știu că prețul lor este de cele mai multe ori prohibitiv. Foarte puțini își permit sa își cumpere parfumuri de 1000 sau 1500 de lei, însă dacă ați ajuns sau veți ajunge vreodată la acel punct in viața voastră, credeți-mă că aceste produse merită din plin. Este și unul dintre motivele pentru care Tom Ford are cele mai clonate parfumuri dintre toți designerii.

Lista mea de parfumuri Tom Ford care merită încercate

Nu spun că sunt neapărat cele mai bune parfumuri Tom Ford, dar sunt cele care mie îmi plac cel mai mult. Le-am ordonat în ordinea preferințelor, ghidându-mă după experiența mea personală, coroborată cu zecile sau sutele de recenzii pe care le-am văzut la aceste produse.

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul în care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un foarte mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența însă prețul de vânzare al produsului respectiv și nici nu îmi va afecta obiectivitatea în ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineți DailyVIP.ro – Vă mulțumesc!

Costa Azzurra

Unul dintre puținele parfumuri Tom Ford care miros mai mult ca un loc anume sau ca o experiență și mai puțin ca o compoziție de diverse ingrediente, Costa Azzurra este seducător chiar din deschidere . Doua aplicări și ești automat transpus pe o coasta de pe mediterană, iar lumea e la picioarele tale. Un parfum superb de vară cu o multitudine de note extrem de bine combinate, pe care îl simți ca pe un vis. Din păcate nu stă foarte bine la capitolele siaj și longevitate.

tom ford costa azzura
 • Note de vârf: agar, semințe de ambrette, cardamom, țelină, nalbă de mosc , alge
 • Note de mijloc: artemisia, chiparos, lavandă, lămâie, mirt, mandarină galbenă
 • Note de bază: tămâie, mastic, stejar, oliban, vanilie, vetiver

Tom Ford Beau de Jour

Dacă va doriți sa mirosiți un veritabil parfum din categoria fougere, atunci Tom Ford Beau de Jour este cel mai bun exemplu care îmi vine in minte. O interpretare oarecum modernă a unei combinații clasice, cu note puternice de lavandă amestecată cu diverse ierburi aromatice. Siajul și longevitatea sunt mai bune ca în cazul Costei Azzura, acesta persistând pana la 6 ore. Este un parfum care se pretează pentru orice anotimp și pentru orice moment al anului.

parfum tom ford beau de jour
 • Note de vârf: lavandă, extract de lavandă
 • Note de mijloc: rozmarin, muscată, mentă, lichen, busuioc
 • Note de bază: patchouli, ambră

Neroli Portofino

Un parfum unisex dar cu valențe mai mult feminine datorită notelor florale, Tom Ford Neroli Portofino are o aromă atemporală, relativ simplă dar totuși îmbietoare. Este un parfum citric cu note de iasomie și flori de portocal, care te duc cu gândul la un săpun de lux sau la lumânări parfumate. Ușor, elegant și ideal pentru zilele de primăvară / vară. Din păcate performanțele sunt puțin sub medie.

tom ford neroli portofino
 • Note de vârf: bergamotă, mandarină, lămâie, lavandă, rozmarin, portocală
 • Note de mijloc: floare de portocal african, iasomie, neroli
 • Note de bază: ambră, nalbă de mosc, aglică

Black Orchid Parfum

A nu fi confundat cu varianta feminină (sticla neagra), Tom Ford Black Orchid Parfum este un parfum unisex puternic, îndrăzneț și elegant. Și chiar dacă liniile în care merge sunt mai mult de damă, Black Orchid Parfum poate fi purtat cu ușurință și de bărbați, cu condiția de a-l testa pe piele mai întâi. Combină note de trufe, prună, rom, orhidee neagră și paciuli într-o adevărată capodoperă olfactivă. Veți citi pe internet foarte multe păreri despre Tom Ford Black Orchid, însă după părerea mea este un parfum dens care se pretează pentru sezonul rece. Performanțele sunt peste medie.

tom ford black orchid
 • Note de vârf: prună, trufe
 • Note de mijloc: rom, ylang-ylang, orhidee neagră
 • Note de bază: paciuli

Tom Ford Tobacco Oud

Un parfum Tom Ford cu adevărat bărbătesc, Tobacco Oud vine cu note puternice de whiskey, condimente și tutun. Un produs care se potrivește “băieților răi” și care merge perfect alături de o jachetă din piele sau de o motocicletă, acesta are și o performanță peste medie. Nu va așteptați însă să atrageți prea multe complimente de la cei din jur. Este genul de parfum pe care îl porți pentru tine și pentru încrederea pe care ți-o oferă.

tobacco oud
 • Note de vârf: whiskey
 • Note de mijloc: condimente, scorțișoară, coriandru
 • Note de bază: tutun, oud, lemn de santal, rășini benzoice, cedru, paciuli

Tom Ford Tobacco Vanille

O altă capodoperă din colecția de parfumuri Tom Ford “Private Blend”, Tobacco Vanille este o combinație dulceagă de vanilie cu note condimentate de tutun. Un miros care te învăluie asemenea unui fular de cașmir, este seducător, sexy și elegant. Un parfum matur pentru toți iubitorii de vanilie. Și chiar dacă nu vă știți iubitor de vanilie, v-aș recomanda să-l încercați măcar, deoarece condimentele de pe fundal îi dau un efect cu greu de descris prin cuvinte. Siajul și longevitatea sunt peste medie. Ideal ca și parfum de iarnă bărbătesc sau de damă.

tobacco vanille
 • Note de vârf: tutun, condimente
 • Note de mijloc: vanilie, Tonka, cacao, floare de tutun
 • Note de bază: fructe uscate, note lemnoase

Noir de Noir

Dacă sunteți în căutarea unui parfum gurmand și nu va deranjează să mirosiți ca un dulce cremos și decadent, atunci Noir de Noir de la Tom Ford merită cu siguranță încercat. Inspirat din desertul indian numit “kulfi” – un fel de înghețată de fistic – acest parfum provocator și charmant vă va alinta simțurile. Si chiar dacă pare ceva unisex, vă garantez că acest miros este unul masculin și care va atrage și multe complimente. Persistența și siajul sunt medii.

tom ford noir de noir
 • Note de vârf: mandarină, neroli, șofran, nucșoară, cardamom
 • Note de mijloc: mastic, trandafir, iasomie, floare de portocal, kulfi
 • Note de bază: vanilie, note lemnoase, lemn de santal, ambră

Tom Ford Tuscan Leather

Un alt parfum din categoria “bad boy”, Tuscan Leather este din punctul meu de vedere una dintre cele mai bune creații de la casa Tom Ford. Notele puternice și extrem de masculine de piele industrială sunt combinate in dry down cu o zmeură prăfuita și îmbietoare. Este genul de parfum “love it or hate it”, care cel mai probabil nu va atrage prea multe complimente dar care te face sa te simți cel mai important om din clădire. Mulți vor spune ca miroase a atelier auto, a motorină sau a cremă de ghete, lucru pe care nu îl contrazic, dar după o oră se domolește și devine mai ușor de purtat. Performanțele sunt peste medie, făcându-l un parfum foarte persistent.

tuscan leather
 • Note de vârf: zmeură, șofran, cimbru
 • Note de mijloc: olibanum, iasomie
 • Note de bază: piele, piele întoarsă, ambră, note lemnoase

Ombre Leather

Dacă nota de piele din Tuscan Leather este prea agresivă, sau dacă nu vă place zmeura spre care face tranziția, atunci o alternativa ar fi Ombre Leather. Este un parfum Tom Ford la fel de îndrăzneț și masculin, dar cu o notă de piele mai ușor de tolerat. Din păcate și acesta se încadrează în categoria aromelor care nu atrag prea multe complimente și care nu prea sunt pe placul domnișoarelor și doamnelor. Performanțele sunt medii.

tom ford ombre leather
 • Note de vârf: cardamom
 • Note de mijloc: piele, iasomie
 • Note de bază: ambră, mușchi, paciuli

Tom Ford Oud Wood

Unul dintre acele parfumuri Tom Ford care sunt atât de bine realizate încât te pot fascina minute în șir atunci când îl mirosi pentru prima oară. Și nu va faceți griji despre oud (sau agăr), deoarece această nota este realizată într-un mod foarte occidental și nu se aseamănă deloc cu ceea ce găsim în aromele orientale. Un parfum misterios, masculin, putin aspru dar pana la urma extrem de seducător. Proiecția și longevitatea sunt peste medie. Singurul lucru negativ la acest produs este prețul.

oud wood
 • Note de vârf: note lemnoase, cardamom, piper roz
 • Note de mijloc: lemn de santal, vetiver, oud
 • Note de bază: ambră, vanilie, Tonka

Leave a Reply

Your email address will not be published.