Telefoane ieftine și bune – top smartphone-uri de buget

telefoane ieftine si bune

Multora dintre noi ne place să fim în contact cu ultimele noutăți din lumea telecomunicațiilor, însă cu siguranță foarte puțini sunt cei care își permit cu adevărat un device cu specificații de top. De aceea am ales să scriu și despre categoria de telefoane ieftine și bune, o secțiune destul de neglijată aici pe blog.

Smartphone-urile ieftine și bune reprezintă deviceuri care oferă cât mai multe beneficii pentru un preț cât mai mic. Sunt telefoane special concepute pentru a acoperi această nișă și la care producătorii au făcut diverse compromisuri pentru a putea oferi un maxim de tehnologie la un preț cât mai accesibil.

Totuși – chiar și cu toate compromisurile – nu înseamnă neapărat ca un telefon de buget nu își merită banii. Atunci când alegeți device-ul potrivit chiar vă veți felicita mult timp pentru alegerea făcută și probabil îl veți recomanda la prieteni și cunoscuți cu orice ocazie.

Câți bani sunt necesari pentru a achiziționa un telefon ieftin și bun

Atunci când vorbim despre telefoane ieftine și bune, nu ne referim la smartphone-uri second hand achiziționate de pe OLX, despre device-uri refurbished sau la cele din casele de amanet. Acest articol se referă strict la telefoane noi și la categoriile de preț în care veți găsi – de regulă – astfel de dispozitive.

Din punctul meu de vedere, limita inferioara de preț de la care putem spera la un smartphone decent este 400Ron. Însă atunci când achiziționam un telefon atât de ieftin este bine să înțelegem și ce așteptări să avem de la el. Nu trebuie să facem greșeala să îl comparam cu un smartphone de top. Acesta nu va avea un display foarte calitativ, bateria nu va fi cea mai strălucită, camera va fi decentă în cel mai fericit caz, rezoluția va fi una destul de mediocră iar aplicațiile se vor încărca destul de greu. Ba chiar este de așteptat să mai și sacadeze pe alocuri, atunci când îl ducem la limita capabilităților.

Pe măsură ce mărim bugetul însă, vom constata că variantele sunt mult mai multe, mai diversificate și cu mult mai multe opțiuni incluse. Fie că vorbim de o baterie mai bună, un telefon cu cameră mai bună, un display mai calitativ, sau – de ce nu? – poate toate acestea la un loc.

Sper ca lista de mai jos să vă fie de folos atunci când doriți să achiziționați un telefon accesibil pentru voi sau pentru cineva drag.

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul în care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un foarte mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența însă prețul de vânzare al produsului respectiv și nici nu îmi va afecta obiectivitatea în ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineți DailyVIP.ro – Vă mulțumesc!

Telefoane ieftine și bune sub 500 RON

Poate nu toată lumea este convinsă că se pot găsi telefoane ieftine și bune sub pragul de 500RON, însă avem și aici două opțiuni mai mult decât decente.

Huawei Y5P

Huawei Y5P - smartphone ieftin si bun

Lansat în 2020, Huawei Y5P este probabil prima opțiune pe care trebuie să o aveți în vedere atunci când doriți să achiziționați un smarphone de buget. Dispune doar de funcții elementare, însă își face treaba cu brio. Are un display de 5.45 inch, un procesor Mediatek pe 12nm, 2GB de RAM și 32GB spațiu de stocare. Bateria de 3020mAh oferă suficientă autonomie pentru o zi de utilizare medie, poate chiar două zile în cazul în care nu îl folosiți prea intens. Un lucru de menționat este că acest telefon nu are acces la Google Play Services, prin urmare veți fi nevoiți să descarcați aplicațiile din alte surse. Fără prea multe griji însă, deoarece majoritatea celor mai importante le veți găsi în suita Huawei. Pentru cine este interesat, Dan de la ZonaIT are o recenzie atât pentru acest dispozitiv cât și pentru fratele său mai mare: Huawei Y6P.


Xiaomi Redmi 8A

Xiaomi Redmi 8A

Lansat în 2019, Xiaomi Redmi 8A este un fel de best buy al categoriei de telefoane ieftine și bune sub 500RON. Acesta dispune de un display de 6.22 inch, un procesor Snapdragon 439 pe 12nm, 2GB de RAM și 32GB spațiu de stocare. Bateria de 5000mAh este un mare plus dacă este să consideram această categorie de preț.


Telefoane decente sub 1000RON

În segmentul sub 1000RON veți dispune de mult mai multe variante. Regula rămâne însă aceeași: cu cât măriți bugetul, cu atât veți găsi variante mai capabile din punct de vedere tehnologic.

Huawei Y6P

Huawei Y6P buget smartphone

Huawei Y6P este fratele mai mare al variantei Y5P despre care am scris mai sus. Acesta vine cu multe îmbunătățiri față de varianta de bază, inclusiv cu un sistem de 3 camere, 3 GB de RAM și 64GB spațiu de stocare. Bateria este tot un model de 5000mAh pentru un maxim de autonomie în această categorie.


Samsung Galaxy A10

samsung a10

Entry-level-ul Samsung Galaxy A10 se încadrează perfect în categoria de smartphone ieftin și bun. Nu iese cu nimic în evidență, însă din punct de vedere al performanțelor și al calităților este un model extrem de reușit. Acesta dispune de un display de 6.2 inch, un procesor Exynos 7884 pe 14nm, 2GB de RAM și 32 GB spațiu de stocare. Bateria este doar de 3400mAh, însă oferă suficientă autonomie pentru o zi de utilizare normală.


Samsung Galaxy A30s

Samsung A30s

Unul dintre best buy-urile la acest segment de preț, Samsung Galaxy A30s este primul smartphone cu care ne întâlnim ce vine cu un display Super AMOLED. Acesta are 6.4 inch și o rezoluție de 720 x 1560 pixeli. Dispune de un procesor Exynos 7904, 4GB de memorie RAM și 64GB spațiu de stocare. În ceea ce privește camera avem 3 senzori spate și inclusiv un mod portret. Bateria are 4000mAh și vine cu fast charging la 15W.


Xiaomi Redmi 8T

xiaomi redmi 8t

Cu un display de 6.3 inch, o rezoluție de 1080 x 2340 pixeli la 409 ppi și un strat de Gorilla Glass 3 la exterior, Xiaomi Redmi Note 8T reprezinta o opțiune demnă de luat în calcul la categoria smartphone ieftin și bun. Acesta dispune de un procesor Snapdragon 665, 4GB memorie RAM și 64GB spațiu de stocare. Are un sistem quad camera cu 4 senzori, inclusiv unul pentru fotografii macro. De asemenea bateria este 4000 mAh și are opțiune de fast charging la 18W.


Moto G 8 Plus

Moto g8 plus

Seria Moto G este recunoscuta pentru fiabilitatea și performanța la prețuri accesibile, iar modelul G8 Plus nu este o excepție. Atunci când îl găsiți la promoție, sub prețul de 1000RON, este un adevărat flagship al acestei categorii. Smartphone-ul dispune de un display LCD de 6.3 inch cu o rezoluție de 1080 x 2280 pixeli. Totodată vine cu un procesor Snapdragon 665, 4GB de RAM și 64GB stocare. Camera are 3 senzori iar fotografiile sunt foarte bune pentru segmentul în care este acest telefon integrat.


Telefoane ieftine și bune sub 1500 RON

În această categorie de preț deja putem întâlni adevărate mini-flagship-uri. Telefoane cu display-uri bune, cu multe dotări și cu performanțe mai mult decât decente.

Huawei P40 Lite

P40 lite

Huawei oferă multe dotări la bani puțini, iar P40 Lite nu se abate de la această regulă. Modelul este un frate mai mic al celebrului flagship P40 și vine cu un display de 6.4 inch, o rezoluție de 1080 x 2310 pixeli la 398PPI, 6GB de RAM și 128GB spațiu de stocare. Configurația este completată de un procesor Kirin 810 cu 8 nuclee și o baterie de 4200 mAh cu fast charging la 40W. Camera foto este una de tip quad, cu senzor wide, ultrawide, macro și de adâncime. Singurul lucru pe care trebuie să îl aveți în vedere este lipsa serviciilor Google Play.


Oppo A9

Oppo A9

Poate nu la fel de cunoscut sau consacrat ca alte modele de pe această listă, Oppo A9 este un smartphone ieftin și bun demn de luat în considerare. Cu un ecran de 6.5 inch, o rezoluție de 720 x 1600 pixeli la 480 niți și Gorilla Glass 3 la exterior acesta vă va impresiona chiar de la prima vedere. Telefonul vine echipat cu un procesor Snapdragon 665, 4GB de RAM și 128GB spațiu de stocare. Totodata dispune de o baterie de 5000mAh și o camera de tip quad cu 4 senzori.


Samsung Galaxy A51

Samsung A51

Unul dintre cele mai capabile telefoane din seria Samsung Galaxy, A51 este un adevarat flagship în categoria smarphone-urilor ieftine și bune. Dispozitivul vine cu un display generos de 6.5 inch cu tehnologie Super AMOLED, o rezoluție de 1080 x 2400 pixeli și un strat protector Gorilla Glass 3. Procesorul este un Exynos 9611 cu 8 nuclee, avem 4GB de RAM și 128GB spațiu de stocare. Camera este de tip Quad iar bateria de 4000mAh cu 15W fast charging.


Huawei Nova 5T

Huawei nova 5t

Huawei Nota 5T este un entry-level flaghship extrem de capabil și cu specificații de top. Acesta are un display de 6.26 inch cu o rezoluție de 1080 x 2340 pixeli și 412ppi, iar spatele este din sticlă. Ca și procesor avem un foarte capabil Kirin 980 pe 7nm alături de cei 6GB de RAM și 128GB spațiu de stocare. Camera este de tip quad, capabilă de fotografii absolut impresionante iar bateria este de 3750mAh. Dispune de fast charging la 22.5W .


Realme 6

Realme 6

Realme este probabil cea mai obscură marcă de pe această listă, însă îmi aduce mult aminte de OnePlus în primii săi ani pe piață. Aceasta firmă chinezească încearcă să ofere cât mai mult pentru cât mai puțini bani iar modelul 6 vine cu multiple îmbunătățiri față de antecedenții săi. Avem un display de 6.5 inch, Gorilla Glass 3, o rezoluție de 1080 x 2400 pixeli și un refresh de 90Hz. Procesorul este un Mediatek MT6785 Helio G90T pe 12nm, pus la pachet cu 8GB de RAM și 128GB spațiu de stocare. Camera este de tip Quad iar bateria are 4300mAh cu fast charging pe 30W.

1 thought on “Telefoane ieftine și bune – top smartphone-uri de buget

Leave a Reply

Your email address will not be published.