Șapte parfumuri Paris Corner testate în ultima perioadă

parfumuri Paris Corner

În acest articol voi vorbi puțin despre cele șapte parfumuri Paris Corner pe care le-am testat în ultimele zile. Mostrele pentru aceste produse mi-au fost puse la dispoziție de către Dubai Collection, cărora țin să le mulțumesc cu această ocazie. În cazul în care nu știați, Dubai Collection sunt printre singurii retaileri ai parfumurilor Paris Corner la noi în țară, iar pe pagina lor veți găsi mai multe colecții de la acest producător. Printre ele se află și linia de parfumuri North Stag, aceasta fiind și cea mai nouă lansare a brandului și totodată una dintre cele mai plăcute surprize olfactive pe care le-am avut în ultima vreme.

Paris Corner sunt o firmă de cosmetice din Emiratele Arabe Unite, cunoscută în mod special pentru colecțiile Ministry of Oud, Autobiography și Killer Oud. Multe dintre produsele lor sunt inspirate din alte parfumuri celebre, iar mostrele alese de mine se încadrează exact în această categorie. Acestea vin în concentrație “eau de parfum” iar performanțele lor sunt medii. Proiecția variază între 2 și 3 ore iar longevitatea între 4 și 8 ore pe piele.

În cazul în care vă face cu ochiul vreunul dintre aceste parfumuri, sau orice alt produs de pe pagina celor de la Dubai Collection, puteți oricând comanda una sau mai multe mostre pentru a vă putea face o idee exactă despre cum se simt pe ph-ul vostru. Ce mi-a plăcut foarte mult este că aceste mostre pot fi comandate în variante de 2ml, 5ml sau chiar 10ml iar prețul lor este mai mult decât acceptabil.

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul în care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un foarte mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența însă prețul de vânzare al produsului respectiv și nici nu îmi va afecta obiectivitatea în ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineți DailyVIP.ro – Vă mulțumesc!


Black Spice Orchid

În cazul în care nu v-ați dat seama după nume, Black Spice Orchid din gama Pendora Scents de parfumuri Paris Corner este inspirat din Tom Ford Black Orchid. Numai că spre deosebire de alte clone Black Orchid, această interpretare este puțin mai condimentată. Imaginați-vă un Black Orchid care în deschidere combină și elemente de genul vetiver și piper negru. Apoi spre dry-down se transformă în acel miros consacrat și inconfundabil, care vă va scoate în evidență. Totuși nu este la fel de greoi sau strident ca originalul și este înclinat mai mult spre latura unisex. După câteva ore mirosul devine unul oarecum lemnos. Personal mi-a plăcut și se află pe locul 2 al preferințelor. Proiecția se duce înspre 1.5 – 2h iar longevitatea este în jurul a șase ore la nivelul pielii.

black spice orchid
 • Note de vârf: trufe, gardenie, coacăze negre, iasomie, bergamotă, mandarină
 • Note de mijloc: orhidee, condimente, gardenie, note fructate, ylang-ylang, lotus
 • Note de bază: ciocolată, paciuli, vanilie, tămâie, ambră, lemn de santal, vetiver, mosc alb

Charuto Tobacco Vanille

O altă inspirație din colecția Tom Ford, Charuto Tobacco Vanille este un parfum dulceag ideal pentru sezonul de toamnă – iarnă. Deschiderea este mai dulce decât la originalul Tobacco Vanille iar dry-down-ul este unul mult mai delicat, fără acele note oarecum mai aspre. Este un parfum destul de liniar dar mai persistent decât majoritatea din această gamă. Mi se pare că seamănă mai mult cu Al Haramain Amber Oud Tobacco, dar puțin mai diluat. Este destul de unisex dar dulce, deci îl văd orientat mai mult către publicul feminin. Persistă în jur de 6-7 ore pe piele cu proiecție în primele două.

Tobacco Vanille
 • Note de vârf: piper roz, bergamot, lavandă, grapefruit
 • Note de mijloc: șofran, scorțișoară, piper negru
 • Note de bază: tutun, vanilie, piele, vetiver

Pendora Rouge

În momentul în care vă uitați la ambalaj vă veți da seama imediat care a fost inspirația acestui parfum. Pendora Rouge este o clonă a celebrului parfum de nișă Baccarat Rouge 540, iar în deschidere vă veți întâlni cu exact acele note dulci, caracteristice. Totuși in dry-down își schimbă ușor traiectoria și se duce mai mult spre varianta ‘Extrait de Parfum’. Este un produs catalogat ca unisex, dar cred ca cel mai bine se pretează doamnelor și domnișoarelor. Persistența pe pielea mea mi se pare puțin mai bună decât varianta Lattafa Ana Abyiedh Rouge.

Pandora Rouge
 • Note: ambră, benzoin, vanilie, Tonka, labdanum

Charuto Mysterious Tobacco

Preferatul meu dintre toate aceste parfumuri Paris Corner testate, la prima pulverizare Charuto Mysterious Tobacco m-a dus imediat cu gândul la Mancera Red Tobacco. Și chiar dacă acesta are ca și inspirație un alt parfum pe baza de tabac, și anume Mystery Tobacco de la Carolina Herrera, similaritățile cu Red Tobacco sunt mai mult decât evidente. Este un parfum masculin, puternic, dar in același timp sofisticat și elegant. Se pretează cel mai bine zilelor reci de toamnă și iarnă și are cea mai bună proiecție dintre toate mostrele testate. Pe piele îl simt pana la 6 ore, iar dry-down-ul dulceag și ușor condimentat este unul destul de domol.

mysterious tobacco
 • Note de vârf: ghimbir, citrice, artemisia
 • Note de mijloc: tutun, paciuli, lemn de guaiac, vetiver
 • Note de bază: Tonka

Black Oud

Black Oud face parte din colecția de parfumuri Paris Corner ‘Monster’, o serie de produse inspirate după Montale. În cazul de față avem de-a face cu o interpretare a lui Black Aoud, un parfum lemnos-floral care se bazează pe o combinație de oud și trandafir. Și chiar dacă numele Black Oud ne-ar putea duce cu gândul la un parfum foarte întunecat, acesta se simte destul de estompat pe piele și are ceva tente oarecum bisericești. În același timp îl simt și ușor pudrat și parcă fresh. Oud-ul nu este unul cu tente medicinale sau animalice, iar dominante mi se par notele de trandafir și tămâie. Dry-down-ul mă duce cu gândul la un săpun de lux. Mi se pare un parfum unisex destul de reușit, dar adresat unui public mai matur.

black oud paris corner
 • Note: mandarina, agar, patchouli, galeopsis, labdanum, mosc, trandafir

Intense Oud

Intense Oud se încadrează cam în aceeași zonă ca și Black Oud, însă de data aceasta avem de-a face cu o clonă de Gucci Oud. Are la bază tot o combinație de trandafir și oud, doar că în acest caz notele afumat-lemnoase se simt mai proeminent în partea de dry-down, iar deschiderea este fructată. Agărul nu este deloc medicinal sau animalic, ba chiar se simte destul de îmblânzit și ușor de tolerat de cei din jur. Este un parfum unisex floral-lemnos, destul de interesant mai ales pentru toți cei care vor sa încerce și altceva în afară de parfumurile de designer. Și acesta mi se pare mai potrivit pentru un public matur.

intense oud
 • Note de vârf: pară, șofran, zmeură
 • Note de mijloc: floare de portocal, trandafir bulgăresc
 • Note de bază: patchouli, oud

Blend Afgano

Blend Afgano este un parfum foarte întunecat, iar sursa sa de inspirație este mai mult decât evidentă, având in vedere numele și culoarea mov-maronie a lichidului. Acesta are asemănări cu Black Afgano al celor de la Nasomatto, însă nu as putea spune cat de mult se apropie pentru ca nu am mirosit niciodată originalul. Din cate am observat, ambalajul său este unul premium, cu o sticlă foarte grea și atent lucrată, alături de un capac magnetic. Mirosul începe cu note puternic lemnoase și verzi, acompaniate de fum, care sunt domolite apoi într-un dry down destul de estompat și ușor, ușor dulceag cu un iz de cafea. Este un parfum în care se simte destul de bine oud-ul, dar nu are tente animalice. Proiecția nu este la fel de puternică ca în cazul lui Mysterious Tobacco, aceasta limitându-se la 2 ore. Pe piele însă îl simt pana la 6 ore, dar rămâne un skin scent.

blend afgano
 • Note de vârf: canabis, note verzi
 • Note de mijloc: rășini, note lemnoase, cafea, tutun
 • Note de bază: tămâie, oud

Leave a Reply

Your email address will not be published.