Recomandările mele de parfumuri ieftine și bune

parfumuri ieftine si bune

“Parfumuri ieftine și bune” poate părea o noțiune destul de utopică, însă părerea mea este ca poți mirosi foarte elegant chiar și atunci când ai un buget de doar 120-130 lei. Pentru a alcătui această listă m-am gândit atât la numeroasele parfumuri de buget din colecția personală cât și la diverse altele pe care le-am mirosit de-a lungul anilor prin diverse magazine de cosmetice.

Multe dintre parfumurile foarte accesibile de pe piață nu sunt neapărat proaste ca și miros, doar că majoritatea sunt realizate extrem de elementar și sintetic ca și combinație de note iar ca și persistentă și longevitate sunt preponderent sub medie. Prin urmare, singura șansă de a găsi parfumuri ieftine și bune este să citim sute de review-uri și apoi să consultam site-uri de specialitate pentru a ne putea forma o părere pertinentă despre anumite produse.

Cu ajutorul acestei liste sper să vă scutesc din a citi sutele de review-uri și să vă rezumați doar la câteva zeci, deoarece cu multe dintre parfumurile de buget alese de mine veți merge la sigur. Trebuie doar să vă gândiți ce anume vi s-ar potrivi în funcție de preferințe, anotimp sau destinație. Nu vă așteptați totuși să fiți dați pe spate sau ca aceste parfumuri ieftine să miroasa la fel ca cele de designer sau nișă de peste 300 de lei. Așteptați-vă în schimb să aibă un raport preț / calitate excelent, să fie destul de persistente și mirosul să pară mult mai scump decât suma plătită.

Top parfumuri ieftine și bune în 2021

Menționez din start că nu am aranjat aceste parfumuri în ordinea performanțelor ci m-am gândit ca ar fi mai util sa le ordonez după producător.

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul în care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un foarte mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența însă prețul de vânzare al produsului respectiv și nici nu îmi va afecta obiectivitatea în ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineți DailyVIP.ro – Vă mulțumesc!

Joop! Homme EDT

Un parfum ieftin și bun care poate fi considerat un adevărat clasic, Joop! Homme EDT este o adevărată legendă în ceea ce privește performanțele. Și chiar dacă a fost reformulat de-a lungul anilor, acesta a rămas unul dintre parfumurile cu persistență maximă. Mirosul este unul dulce, siropos care suferă câteva transformări pe piele, dar care este unul foarte plăcut și masculin per ansamblu. Îl văd mai mult ca pe un parfum de iarnă și / sau de seară iar prețul se învârte în jurul valorii de 80-90 lei pentru 75ml.

joop homme
 • Note de vârf: floare de portocal, mandarină, bergamotă, lamaie
 • Note de mijloc: Iasomie, lăcrămioară, cardamom, scorțișoară
 • Note de bază: lemn de santal, patchouli, vanilie

Joop! Homme ICE

Chiar dacă la prima impresie pare un parfum fresh, Joop! Homme ICE este de fapt mult mai dens, aproape la fel de siropos ca originalul Homme, dar cu niște note mai jucăușe de prună. Mi se pare mai versatil pentru persoanele sub 30 de ani și cred că ar merge foarte bine ca și parfum de club sau ca parfum de toamnă / primăvară. Îl găsiți în jurul prețului de 120 lei, in funcție de sursa.

joop homme ice
 • Note de vârf: prună, bergamotă, salvie, grapefruit
 • Note de mijloc: tutun, cardamom, floare de portocal
 • Note de bază: lemn de santal

Joop! Homme Absolute

Unul dintre parfumurile ieftine și bune care nu păstrează deloc din ADN-ul original Homme, Joop! Homme Absolute se duce într-o direcție condimentată cu mult piper în deschidere, care apoi este domolit de note de ylang-ylang și tămâie. Pe mine mă duce cu gândul la Gucci Homme (originalul) și BVLGARI Man in Black. Performanțele sunt ceva mai moderate ca la Joop! Homme EDT, dar pentru prețul plătit e o adevărată afacere.

joop homme absolute
 • Note de vârf: piper negru
 • Note de mijloc: ylang-ylang
 • Note de bază: tămâie, Tonka, vetiver

Bentley For Men Intense

Un parfum cu o notă puternică de rom în deschidere, dar in același timp dulce, aromat și lemnos, Bentley For Men Intense este genul acela de produs “love it or hate it” initial dar cu un dry-down de excepție. Un parfum relativ ieftin dar care miroase ca unul scump. Are o longevitate de opt ore și o proiecție de două-trei ore. Ideal pentru iarnă sau ca și parfum de seară. Este destul de elegant, matur și seducător. Il veți găsi la un preț de 100-120 lei. O alternativă și mai interesantă ar fi Bentley For Men Absolute, doar ca acesta este puțin mai scump și mult mai condimentat.

bentley for men intense
 • Note de vârf: piper, dafin, bergamotă
 • Note de mijloc: rom, note lemnoase, scorțișoară, geranium
 • Note de baza: tămâie, piele, paciuli, cedru, rășini benzoice

Bentley For Men Azure

Dacă tot vorbim despre parfumuri ieftine și bune, Bentley For Men Azure este un adevarat must-have în sezonul cald. Aceasta combinație lemnoasă-aquatică care seamănă pe alocuri cu Azzaro Chrome sau cu Montblanc Legend, nu are proiecție sau persistentă la fel ca varianta For Men Intense dar își face treaba cu brio. Este un miros destul de sintetic însa per ansamblu este mai mult decât OK pentru prețul plătit.

bentley azure
 • Note de vârf: ananas, frunză de violetă, mandarină, bergamotă
 • Note de mijloc: ardei, lavandă, ceai, salvie
 • Note de baza: cashmeran, Tonka

Montblanc Legend Spirit

Montblanc Legend Spirit este genul de parfum ieftin și bun care place la toată lumea și care vine fără prea mari pretenții. Are un miros curat, proaspăt, relativ sintetic dar destul de apreciat. Seamănă foarte mult cu Invictus Aqua, doar ca are performante moderate. Este unul dintre cele mai bune parfumuri din această listă in ceea ce privește mass-appeal-ul. Găsiți sticluța de 30ml la prețul de 80-90 lei.

montblanc legend spirit
 • Note de vârf: piper roz, bergamotă, grapefruit
 • Note de mijloc: lavandă, cardamom, note aquatice
 • Note de baza: mosc alb, lichen, cashmeran, esențe lemnoase

Nautica Voyage

Probabil cel mai cunoscut parfum de la Nautica, Voyage este o combinație foarte versatilă de note lemnoase și aquatice care se pretează pentru orice anotimp și orice moment al zilei. Un adevarat best-seller în gama sa, este genul de miros care e îndrăgit de toată lumea și care atrage multe complimente. Atât timp cat nu aveți pretenții prea mari, puteți sa îl încercați. Performanțele nu sunt atât de grozave din păcate.

nautica voyage
 • Note de vârf: măr, frunze verzi
 • Note de mijloc: lotus, mimoză
 • Note de baza: cedru, mosc, ambră, mușchi de stejar

Rasasi Fattan

Dacă sunteți un fan al vetiverului și vă place Terre d’Hermes, atunci clar trebuie sa încercați Rasasi Fattan. Nu este chiar un parfum clonă per se, dar se apropie destul de mult de acest produs emblematic. Devine relativ sintetic la un moment dat și poate mirosi temporar ca odorizant de toaletă, dar dry-down-ul este foarte fain.

rasasi fattan
 • Note de vârf: bergamotă, grapefruit, piper roz
 • Note de mijloc: vetiver, cedru, lăcrămioare
 • Note de bază: mușchi de stejar, ambra, rășini benzoice

Rasasi Daarej

Unul dintre cele mai complimentate parfumuri ieftine și bune, Rasasi Daarej este o combinație oriental-picantă cu note puternic condimentate în deschidere și un dry down dulceag, aromat. Merge de purtat și la petreceri sau în club. Performanțele sunt peste medie în gama aceasta de preț. Îl găsiți de obicei la 75-80 lei în majoritatea magazinelor care importă produse Rasasi.

rasasi daarej
 • Note de vârf: pelin, cardamom, chimion
 • Note de mijloc: rădăcină de iris, trandafir
 • Note de bază: lemn de santal, vanilie, patchouli, tonka, mosc, ambră

Lattafa Qaa’ed

Un parfum foarte elegant, condimentat – lemnos cu note orientale, Lattafa Qaa’ed este foarte accesibil pentru calitatea pe care o oferă. Cu note de scorțișoară și vanilie aproape gurmande, și cu proiecție și longevitate peste medie, acest parfum merge achiziționat chiar și ca blind buy. Ideal pentru seara și / sau vreme rece, te va învălui cu aroma sa puternică și îi va seduce pe toți cei de lângă tine.

qaa'ed parfum
 • Note de vârf: cardamom, scorțișoară
 • Note de mijloc: șofran, cedru, santal
 • Note de bază: vanilie, oud, ambră, piele

Lattafa Raghba Wood Intense

Probabil unul dintre cele mai ieftine parfumuri de pe această listă, Raghba Wood Intense de la Lattafa urmează in linii mari direcția oriental-lemnoasă, dar vine cu o notă de caramel absolut delicioasă. Mulți îl aseamănă cu un foc de tabără aproape stins peste care s-a presărat zahar sau marshmallows. Performantele sunt mult peste medie.

raghba wood intense
 • Note de vârf: cedru, caramel, lichior
 • Note de mijloc: zahar, lemn de cașmir
 • Note de baza: vanilie, tămâie, mosc, ambră

Armaf Tres Nuit

Una dintre cele mai fidele clone de Green Irish Tweed, Armaf Tres Nuit se află pe lista de parfumuri ieftine și bune tocmai prin calitatea pe care reușește să o ofere în această categorie de preț. Din punctul meu de vedere este peste Rasasi Egra sau Coty Aspen și reușește să surprindă cel mai bine esențialul din Green Irish Tweed. Totodată eu îl văd ca pe un parfum care se adresează unui public mai matur.

parfum armaf green irish
 • Note de vârf: lămâie, lămâie verbină, iris
 • Note de mijloc: condimente, lavandă, violetă
 • Note de bază: lemn de santal, ambră

Lalique Encre Noire Sport

Un parfum mai versatil decât originalul, Encre Noire Sport este probabil cel mai sofisticat de pe această listă. Și chiar dacă numele sugerează că s-ar preta pentru activități sportive sau pentru mers la sală, ei bine în realitate lucrurile nu stau chiar așa. Este un parfum mai dinamic și mai deschis ca originalul Encre Noire, dar notele de vetiver și cele lemnoase sunt destul de pronunțate. Nu-l văd ca pe un parfum pentru zile călduroase de vară, dar este foarte potrivit pentru restul anotimpurilor.

 • Note de vârf: grapefruit, bergamotă, nucșoară
 • Note de mijloc: chiparos, lavanda, note aquatice
 • Note de bază: vetiver, mosc, cashmeran

Leave a Reply

Your email address will not be published.