Recenzie Xiaomi Mi Band 3

Xiaomi Mi Band 3 este probabil cea mai populară brățară de fitness produsă de compania chineză și un adevărat best-buy în categoria buget. Modelul este unul destul de reușit în comparație cu predecesorii și în cele ce urmează vom vedea de ce a devenit atât de cunoscută.
Plusuri
Ecran OLED
Rezistentă la apă
Bine construită
Ritm cardiac, sleep tracking, fitness tracking
Notificări direct pe brățară
Minusuri
Ecran din plastic care se zgârie ușor
Nu e cea mai confortabilă fitness band de purtat
Pedometru destul de imprecis
Touchscreen-ul are mici întârzieri
Display monocrom
Xiaomi Mi Band 3 vine amblată într-o cutie din carton cu un feeling destul de premium. Înăuntru veți găsi brațara propriu-zisă, un manual de instrucțiuni cât și cablul împreună cu atașamentul pentru încărcare. Acest model ar trebui să fie disponibil în 3 culori, însă personal nu am gasit-o decat pe negru.
Un fapt pe care doresc să îl precizez este să nu confundați această brățară cu M3 Band, care este o clonă cu ecran color.
Dacă sunteți deja familiari cu modelele Mi Band precedente, Xiaomi Mi Band 3 urmează cam aceleași linii mari de design, însă cu ceva îmbunătățiri. Avem acum un ecran OLED monocrom mult mai mare (0.78 inch) cu o rezoluție de 128 x 80 pixeli. Ecranul este unul bombat, cu o scobitură rotunjită la partea inferioară.
Din păcate – chiar dacă pare sticlă – ecranul este realizat din policarbonat de înaltă calitate. Asta înseamnă ca se va zgâria foarte ușor de obiecte metalice, dar în același timp acest lucru îl face mai rezistent la șocuri.
Modul în care Mi Band 3 este conectat la brățara din silicon este unul inedit. Dispozitivul vine cu un canal pe contur în care intră brățara propriu zisă. Datorită acestui fapt – deși este aproape imposibil să cadă de la mană – modul de fixare pe încheietură nu este unul nemaipomenit. Ba chiar uneori este de-a dreptul inconfortabili și nu îmi dau seama cum ar putea cineva dormi cu această brățară la mână. Doar în cazul în care aveți încheieturi foarte subțiri.
Un alt lucru demn de menționat este ca nu se potrivesc curelele de la versiunile precedente de Mi Band.
Xiaomi Mi Band 3 este o brațară de tip fitness tracker care transmite și notificări. Partea cu notificările este cea mai mare îmbunătățire față de Mi Band 2, acum dispozitivul putând fi folosit și ca smartwatch. Din păcate nu se poate răspunde la acestea iar unele caractere, emoticoane sau poze nu sunt afișate deloc. Totuși vibrația este una destul de discretă, iar acest lucru coroborat cu faptul ca nu se prinde fix de încheietură poate duce la omiterea unor astfel de semnale din partea brățării.
Mi Band 3 dispune de un pedometru pentru măsurarea pașilor parcurși, afișează informații despre calitatea somnului, măsoară ritmul cardiac si poate monitoriza anumite activități fizice. Pedometrul nu este însă unul foarte precis, constatând la finalul zilei o eroare de 240 de pași în comparație cu telefonul, la un total de 5780.
Display-ul nu este de tip always on, însă poate fi setat să se aprindă în momentul în care rotiți incheietura. Totusi lizibilitatea in lumină puternică lasă de dorit.
Bateria este de 110mAh și are o autonomie variabilă în funcție de cum setați brățara. Cu monitorizarea pulsului o data la 30 de minute și notificări pentru apeluri + sms + whatsapp + email am ajuns la 18 zile. În momentul în care activați monitorizarea somnului și măriți frecvența măsurării pulsului autonomia scade la doar câteva zile.
Cel mai ciudat lucru este atunci când dorești să pui brațara la încărcat iar aceasta nu vrea să iasă din rama de silicon. Efectiv ai impresia uneori că va pocni de tot ecranul dacă apeși puțin mai tare. Din fericire acest lucru nu s-a întâmplat, insă procedeul este mult mai ușor la competitori precum fitness trackerul Honor Band 4.
Xiaomi Mi Band 3 folosește aplicația Mi Fit pentru a se conecta la orice smartphone modern. Aceasta este una destul de customizabilă, intuitivă și usor de folosit. Am discutat mai mult despre funcțiile sale in recenzia pentru Amazfit Bip.
Mi Band 3 este o brățară de fitness accesibilă, cu multe funcții însă și cu destule minusuri. Este intr-adevăr un best buy în această categorie de preț și ceea ce oferă poate face orice utilizator să treacă ușor peste neajunsuri.
Autonomia bateriei este foarte bună, are resistență la apă până la 50m și puteți customiza ce aplicații pot să vă trimită notificări. Senzorii nu sunt cei mai preciși dar oferă niște date estimative pe care vă puteți baza – estimez eu – in procent de ~85%.
Personal îmi place mai mult Honor Band 4, însă acest dispozitiv este deja cu aproximativ 100RON mai scump.