Recenzie Samsung Galaxy Fit

samsung-galaxy-fit-header

Samsung Galaxy Fit este un fitness band performant, net superior modelului Galaxy Fit e din absolut toate punctele de vedere. Dacă varianta mai ieftină era plină de bug-uri și cu un touchscreen foarte încet, acum avem parte de o experiență corespunzătoare și o integrare perfectă cu Samsung Health.

Plusuri

Ecran AMOLED color

Rezistentă la apă

Materiale de calitate

Ritm cardiac, sleep tracking, fitness tracking

Notificări direct pe brățară și reply-uri predefinite

Minusuri

Autonomia bateriei putea fi mai bună

Prețul este destul de mare

Estimarea distanței parcurse nu este precisă

Încărcarea durează în jur de 3 ore

 

Notă:
8.5/10

Ce primiți cu Samsung Galaxy Fit

Samsung Galaxy Fit este un produs premium și acest lucru se poate observa de la ambalaj. Fitness band-ul vine într-o cutie din carton alb de foarte bună calitate, cu o poză color a dispozitivului pe capac. 

Înăuntru veți găsi brățara propriu-zisă, un încărcător magnetic de tip USB și manual de utilizare. 

Momentan puteți achiziționa produsul în două variante de culoare: Negru și Argintiu, însă este posibil ca această gamă să se extindă pe viitor. 

Design-ul Galaxy Fit

Când vine vorba de design, Samsung Galaxy Fit e genul de dispozitiv discret dar plăcut ochiului. Marele său avantaj este display-ul AMOLED color de 0.96 inch, care iese cu adevărat în evidență. Avem parte de o rezoluție totală de 120 x 240 pixeli iar senzorul touch funcționează impecabil. 

Cureaua este realizată din silicon și se simte foarte confortabil. Aceasta poate fi înlocuită foarte ușor în cazul în care se deteriorează sau doriți să schimbați culoarea. 

Galaxy Fit de la Samsung vine și cu un buton lateral care are funcționalitate multiplă. Acesta poate fi folosit ca și buton de home, de pornire/oprire sau – în cazul unei apăsări mai lungi – de începere a unui activități sportive predefinite. 

 

galaxy-fit

Funcții principale alte trackerului Fit

Samsung Galaxy Fit este o brățară de fitness capabilă să detecteze automat activitățile sportive pe care le efectuați (6 principale). Această funcție nu este însă foarte precisă, prin urmare v-aș recomanda să folosiți aplicația Samsung Health de pe telefon pentru a stabili în mod mult mai exact momentul începerii sau terminării exercițiilor. 

Acest dispozitiv dispune de asemenea de un senzor foarte precis pentru ritmul cardiac și poate monitoriza somnul. Având în vedere dimensiunile reduse și greutatea de doar 24 grame, Galaxy Fit este perfect pentru a afla mai multe detalii despre somn și calitatea acestuia. Totodată puteți seta și diverse alarme, deci reprezintă o alternativă mai comoda la telefon sau radio pentru trezit dimineața. 

Punctul forte al acestui mic dispozitiv îl reprezintă notificările, dar mai ales faptul că puteți răspunde la acestea cu ajutorul unor mesaje predefinite. Partea cea mai bună este că va trebui să confirmați mesajul ales înainte de a-l trimite, lucru foarte util atunci când avem de-a face cu un display la fel de îngust ca degetul arătător.

 

Display-ul nu este de tip always on, însă se aprinde de fiecare dată când rotiți încheietura. Acesta poate fi customizat ușor din aplicația de pe telefon și afișează chiar și vremea.

Samsung Galaxy Fit este rezistent la apă până la 5ATM prin urmare îl veți putea purta și la piscină. Acesta are un mod special în care previne activarea ecranului în momentul în care înotați.

Luminozitatea este bună indiferent de condițiile de afară și poate fi și ajustată foarte simplu din meniul dispozitivului.

Vibrațiile sunt la granița dintre subtil și puternic, însă cu siguranță le veți simți dacă nu sunteți în mijlocul unui exercițiu prea antrenant.

De notat este faptul ca dispozitivul nu dispune de modul GPS încorporat, prin urmare veți fi nevoiți să luați și telefonul pentru un track-ing detaliat. El poate estima distanța în funcție de numărul de pași, însă chiar dacă pedometrul este foarte precis, distanța afișată nu este mereu cea reală.

Bateria este una de 120mAh și are o autonomie declarată de o săptămână. Totuși în cazul unor activități fizice și notificări minime, autonomia scade la 5 zile. Dacă activați senzorul de puls la intervale mai mici și monitorizarea somnului această durată scade și mai mult.

Încărcarea bateriei se realizează prin intermediul standului wireless magnetic. Brățara se va cupla automat la stand când o veți apropia la câțiva centimetri și se va fixa destul de bine. Partea proastă este ca procesul durează în jur de 2:30 – 3:00h, ceea ce reprezintă și unul dintre minusurile principale ale dispozitivului. 

Softul folosit de Samsung

Această brățară de fitness folosește Samsung Health ca și mijloc de comunicare permanentă cu smarphone-ul. Totuși experiența este una mai bună și mai customizabilă în cazul în care folosiți un telefon Samsung. 

Galaxy Fit dispune de Bluetooth 5.0 iar raza de acoperire este destul de mare. 

Concluzii despre Samsung Galaxy Fit

Samsung Galaxy Fit este o brățară de fitness foarte reușită, ușor de purtat și folosit și cu o funcționalitate extinsă. Cu un preț de aproximativ 500RON, nu este la fel de accesibilă ca Honor Band 4, însă este cu mult peste modelul Fit e. Calitatea construcției și materialele folosite sunt foarte bune iar soft-ul este intuitiv și foarte plăcut vizual. 

Spre deosebire de Xiaomi Mi Band 4, pe acest model puteți chiar și răspunde la unele notificări iar acest lucru e foarte util în multe situații. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.