Recenzie Honor Band 4

honor-band-4-main

Huawei Honor Band 4 este o brățară de fitness de ultimă generație cu multe funcții interesante și un superb display de tip AMOLED. Este printre singurele care poate măsura mișcarea brațelor în timpul înotului deci prin urmare este rezistentă și la apă. O veți găsi in magazine în jurul valorii de 200RON iar din punctul meu de vedere își merită toți banii. 

Plusuri

Ecran AMOLED

Construcție solidă

Materiale de calitate

Funcții utile

Minusuri

Display din sticlă obișnuită

Nu are buton on/off

Nu are GPS integrat

Aplicația Huawei Health 

Notă:
7.5/10

Ce primiți în cutia de Honor Band 4?

Honor Band 4 vine într-o cutie pătrată destul de discretă. Înăuntru veți găsi brățara, standul de încărcare și un mic cablu de tip micro-USB. Produsul este disponibil în mai multe culori printre care: negru, roz și bleumarin. 

Honor Band 4: Design

Acest fitness band este foarte ușor iar construcția pare una solidă. Brățara este din silicon iar calitatea acesteia este mai bună decât m-aș fi așteptat având în vedere prețul. Are o lățime de puțin peste 17mm și o greutate de doar 23g. 

Ecranul de 0.95 inch este din sticlă și are o rezoluție de 240 x 120 pixeli. Este foarte luminos și nu vei avea probleme să citești afișajul chiar și în cele mai însorite zile. Partea mai puțin plăcută este că acest ecran nu este rezistent la zgârieturi sau șocuri mecanice. Sticla 2.5D din care este construit nu este de tipul Gorilla Glass, iar 2.5D înseamnă de fapt că este doar puțin curbată spre margini. V-aș recomanda o folie de protecție însă momentan nu am văzut disponibile decât pe Aliexpress. Tot acolo am găsit și brățări de schimb in toate variantele de culoare la un preț ridicol de mic. Singura problema este durata transportului care poate ajunge si până la două luni în cazuri mai rare. 

honor-band-4

Funcții principale ale Honor Band 4

Fitness trackerul Honor Band 4 dispune de 4 funcții importante: poate măsura pașii parcurși, poate monitoriza somnul, poate citi pulsul si poate monitoriza diverse activități sportive – inclusiv înotul. Pedometrul nu este unul extrem de precis deoarece am avut o eroare de 100 pași intre brățară si telefon. Totuși ca și aproximație e ok 90%. 

Măsurarea pulsului este destul de precisă, la fel și măsurarea diverselor activități sportive. Honor Band 4 nu are din păcate GPS încorporat așa că va trebui să aveți și un telefon bun cu voi in turele de alergare dacă doriți maparea traseului. 

Monitorizarea somnului este și aceasta destul de precisă, însă uneori îi ia ceva timp să detecteze faptul că ați adormit si este posibil să mai trimită câte o notificare (sms, mail etc) care să va sperie. Motorul de vibrație este unul OK iar atât timp cât brațara nu este foarte largă pe mână nu veți rata niciun apel, mesaj sau email. 

Din păcate nu se poate seta un interval de măsurare a pulsului, așa că dacă activați această funcție durata de viață a bateriei va avea de suferit. 

Softul folosit

Honor band 4 foloseste Huawei Health pentru tracking si update-uri de firmware. Nu este la fel de customizabil precum Mi Fit însă este destul de bun per ansamblu. Nu mi-a plăcut că pe telefoanele iOS nu se pot alege aplicațiile care sa trimită notificări, prin urmare le veți primi pe toate. Am înțeles ca aplicația pe Android oferă și această funcționalitate. 

Totodată trebuie menționat faptul ca brățara nu are un buton on/off, iar atunci când o primiți trebuie conectată la încărcător pentru a porni. După ce se face pairing prin aplicația Huawei Health veți primi și ultimele update-uri de firmware, se va sincroniza limba (vine in chineza) și vremea. Și dacă tot veni vorba de vreme, mi se pare că are o întârziere de câteva ore între temperatura de afară și cea afișată. 

Concluzii și păreri Honor Band 4 de la Huawei

Chiar dacă are unele mici neajunsuri, Honor Band 4 este un produs reușit. Bateria ține in jur de 2 saptamani doar cu notificările activate și in jur de 4 zile dacă activați monitorizarea somnului și a pulsului. Ecranul este punctul forte și chiar dacă nu sunt decat 4 fețe disponibile, cu siguranță veți găsi una care să vă placă. Display-ul nu este de tip always on ca la Smartwatch-ul Amazfit Bip, însă rezoluția și calitatea sunt net superioare. Singurul lucru de care mi-e frică este sa mă lovesc din greșeală cu mana de ceva rigid și să sparg ecranul. În rest, este un fitness tracker atât de comod că vei uita că il porți. 

Singura alternativă viabila la acest produs este brățara Xiaomi Mi Band 4, care dispune de un display mai luminos și o aplicație mai intuitivă și mai ușor de configurat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.