Părerile mele despre linia de parfumuri Afnan Supremacy

parfumuri afnan supremacy

Îmi doream de mult timp să pot testa gama de parfumuri Afnan Supremacy deoarece auzisem multe lucruri bune despre ele, iar acest lucru a devenit în sfârșit posibil cu ajutorul celor de la Parfumas.ro. Acest magazin online mi-a pus la dispoziție mostre pentru toate parfumurile Afnan Supremacy pe care le comercializează, inclusiv variantele de damă, iar în cele ce urmează veți putea citi părerile mele sincere despre fiecare produs în parte.

In cazul in care nu știți deja, Parfumas.ro este probabil cel mai mare site de parfumuri cu profil oriental de la noi din țară, cu o gamă absolut impresionantă de produse în stoc și o adevărată bază de date de recenzii și păreri despre mai toate noile apariții din domeniu. Ce apreciez la ei cel și cel mai mult este faptul că pentru orice parfum achiziționat pe site poți primi la cerere și o mostră identică, pentru a nu fi nevoit să desfaci ambalajul și prin urmare pentru a putea returna produsul în 14 zile în cazul în care nu este pe gustul tău. Acest lucru te poate scuti de o mulțime de dezamăgiri cu produse de tip blind-buy și îți conferă mereu siguranța că nu vei cheltui banii pe parfumuri care nu îți plac sau de care nu ai nevoie. Totodată serviciul clienți al lor este de nota 10, nu doar din perspectiva returnării sau schimbării produselor, ci și în ceea ce privește recomandările de parfumuri în funcție de anumite criterii sau preferințe.

Linia de parfumuri Afnan Supremacy a devenit cunoscută la nivel mondial în 2013, o dată cu lansarea celebrului Silver, o clonă destul de reușită a lui Creed Aventus. Au urmat apoi alte creații precum Gold, Noir, In heaven, in Oud, Incense, Pink, Purple și Not Only Intense. Toate, sau cel putin marea majoritate, sunt fie clone, fie inspirații din alte parfumuri celebre iar raportul preț / calitate este unul foarte bun. Ambalajele sunt și ele destul de calitative, cu un design reușit și atomizoare foarte bune. Singura parte negativă la recipiente este faptul că sunt un magnet pentru amprente, exact ca sticlele de Club de Nuit Milestone / Club De Nuit Intense Parfum Limited Edition de la Armaf.

Veți găsi parfumurile Afnan Supremacy în general la preturi cuprinse intre 115 – 175 RON, în funcție de tipul produsul, popularitatea acestuia și vechimea pe piață. Prin urmare nu sunt foarte scumpe, ba unele dintre ele sunt chiar ieftine având în vedere nivelul de calitate pe care îl oferă. Totuși nu v-aș recomanda să le achiziționați fără a le testa înainte, sau dacă o faceți, să folosiți un magazin de genul Parfumas.ro unde puteți returna produsul în cazul în care în urma testării eșantionului nu sunteți pe deplin mulțumiți de parfum.

Notă: Acest articol nu este unul sponsorizat, iar linkurile folosite nu sunt linkuri de afiliere.


Care sunt favoritele mele din gama de parfumuri Afnan Supremacy

Am ordonat în cele ce urmează parfumurile Afnan Supremacy în ordinea preferințelor mele, de la cel mai puțin plăcut la cel mai apreciat.

Afnan Supremacy Pink

Din gama de parfumuri Afnan Supremacy, variantele Pink și Purple sunt pentru damă, lucru care le face să fie printre cele mai puțin preferate de mine. Nu spun că nu sunt parfumuri bune, ba din contra, doar că având foarte multe note florale sau fructate, nu sunt deloc pe gustul meu. Supremacy Pink mi se pare un parfum elegant, care începe puternic în primele 15 minute dar apoi devine aerat și perfect pentru a fi purtat la birou. Se transformă într-un parfum destul de discret după aproximativ o oră, dar mirosul este unul floral, ușor condimentat, cu o combinație de ambră și mosc pe partea de dry down. Are o notă de lăcrămioare care îmi place foarte mult. Din păcate pe pielea mea nu persista mai mult de 3 ore, însă pe haine se simte în jur de 5 ore. Proiecția este discreta.

afnan pink
 • Note de vârf: piper roz, violete
 • Note de mijloc: trandafir, bujor, lăcrămioare
 • Note de bază: mosc, ambră

Afnan Supremacy Purple

Dintre toate clonele de Erba Pura pe care le-am mirosit până în prezent, Afnan Supremacy Purple mi se pare cea mai păcută. Este o interpretare mai aerată, mai light și mai rafinată a variantei clonată din gama de parfumuri Al Haramain Amber Oud, unde notele zemos-fructate nu se simt atât de puternice, iar notele ierboase și florale sunt mai bine realizate. Mi se pare un parfum mai versatil, mai ușor de purtat în diverse ocazii și care nu are acea dulceață care uneori devenea sufocantă. Acesta este un parfum mai aproape de piele, puțin mai discret (deși foarte complex), ușor condimentat, și care totuși are longevitate peste medie. Mi se pare perfect pentru primăvară sau toamnă și un adevărat best-buy dintre toate inspirațiile de Erba Pura. Dacă vă doriți însă proiecție și longevitate monstruoase vă recomand varianta Al Haramain.

afnan purple
 • Note de vârf: portocală, lămâie, bergamota, chimen, iasomie
 • Note de mijloc: note fructate, violete, iris, bujor, crin, floare de piersic, nucșoară
 • Note de bază: ambră, smirnă, mosc alb, oud, paciuli, vanilie de Madagascar

Afnan Supremacy Noir

Afnan Supremacy Noir este un parfum masculin, lemnos-aromatic, ușor condimentat cu un dry down absolut superb. Se spune despre el că este inspirat din Veneta Pour Homme Extreme, însă nu as putea să-mi dau cu părerea vis-a-vis de similaritate deoarece nu am testat niciodată parfumurile Bottega. Cert este că notele de molid și pin din primele 20 de minute fac o tranziție spre o piele ce mă duce puțin cu gândul la Ferrari Leather Essence. Acesta se transformă într-un miros ce îmi aduce aminte de un săpun masculin de lux, rămânând apoi foarte aproape de piele până la epuizare. Este un parfum destul de elegant, ușor sofisticat, dar din păcate nu excelează deloc la capitolele persistență și proiecție.

afnan noir bottega
 • Note de vârf: molid, violetă, bergamotă
 • Note de mijloc: pin, piele, lavandă
 • Note de bază: labdanum, paciuli

Supremacy Silver

Unul dintre cele mai populare parfumuri Afnan Supremacy, Silver este o clonă a binecunoscutului Creed Aventus. Este o interpretare care îmi amintește mai mult de Zebra din gama de parfumuri Rasasi, însă în care nota de fum nu este atât de predominantă în deschidere. Dry-downul se apropie foarte mult de Aventus și de toate clonele sale inclusiv Armaf Club De Nuit Intense Man. Este un parfum plăcut, versatil, cu performanțe ceva mai bune decât varianta Noir, dar care nu excelează neapărat la acest capitol. Se deschide cu note de bergamotă și ananas iar apoi continuă cu notele de mesteacăn, ambră cenușie și mosc. Este elegant, ușor de purtat și ușor de apreciat de către cei din jur. Din păcate nici la acesta proiecția nu este foarte puternică, însă longevitatea pe piele depășește 6 ore. Este genul de parfum pe care îl poți face cadou unui bărbat cu vârsta între 18 – 45 de ani, și care cu siguranță va fi apreciat. Dacă însă aveți deja una dintre clonele de Aventus de genul Armaf Club De Nuit Intense, Al Haramain L’Aventure sau Rasasi Zebra, atunci Afnan Supremacy Silver devine redundant.

afnan silver
 • Note de vârf: coacăze negre, mere, bergamotă, ananas
 • Note de mijloc: trandafir, mesteacăn, iasomie marocană, paciuli
 • Note de bază: mușchi, ambra cenușie, vanilie, mosc

Supremacy In Heaven

Începând cu ‘In Heaven’ trecem la favoritele mele din gama de parfumuri Afnan Supremacy, acesta fiind o foarte reușită clonă a celebrului Silver Mountain Water de la Creed. Parfumul este unul masculin, oarecum sintetic în deschidere (pe mine mă duce cu gândul la o spumă de ras pe alocuri) dar care evoluează în ceva foarte versatil și ușor de plăcut de cei din jur. Un ADN care se deschide citric-fructat, face tranziția ușor către ceva note condimentate și verzi, aproape acvatice, apoi spre o bază lemnoasă. Este un parfum serios, matur care cade însă in categoria ‘Love it or hate it’ datorită caracterului ușor aspru și notelor metalice (care însă nu sunt atât de evidente ca în varianta originală). Personal îl văd adresat bărbaților peste 30 de ani, și mi se pare în aceeași ligă cu Armaf Club de Nuit Sillage în ceea ce privește mirosul și performanțele. Din punctul meu de vedere este una dintre cele mai reușite și mai accesibile clone de Silver Mountain Water de pe piață.

afanan clona silver mountain water
 • Note de vârf: bergamotă, mandarină, coacăze negre
 • Note de mijloc: ceai verde, cardamom, nucșoară, piper
 • Note de bază: mosc, lemn de santal, note lemnoase

Supremacy Incense

Dacă sunteți familiari cu Interlude Man de la Amouage, atunci tot ce trebuie să știți este că Afnan Supremacy Incense este o clonă aproape identică a acestuia. Dacă nu sunteți familiari cu Interlude Man, atunci aflați că Supremacy Incense este un parfum afumat-lemnos, rășinos, foarte puternic și fascinant. În același timp este și genul de parfum care poate face pe multe doamne și domnișoare să strâmbe din nas atunci când îl simt, dar care, cu timpul se așează într-o adevărată poveste orientală pe piele. Notele sale de fum sunt atât de realiste încât reușesc sa stârnească uneori diverse flashback-uri din copilărie, iar combinația de condimente cu opoponax, oud și tămâie este genială. Îl consider o adevărată capodoperă olfactivă dacă ajungi să-l înțelegi și să te simți confortabil cu el în jurul tău, pentru ca este destul de persistent și cu proiecție puternică în primele ore. Clar nu este un parfum pentru oricine, de aceea vă recomand să-l testați înainte de a-l achiziționa, însă dacă vă place Midnight Oud de la Ard Al Zaafaran sau Al Haramain Amber Oud atunci acesta este în aceeași zonă. Din punct de vedere al similarității cu originalul, Supremacy Incense este peste Midnight Oud și cam la același nivel cu Al Haramain Amber Oud, primul fiind ceva mai dulce, iar cel din urmă având o notă mai puternică de cedru în deschidere și inimă.

supremacy incense
 • Note de vârf: bergamotă, oregano, condimente
 • Note de mijloc: ambră, labdanum, opoponax
 • Note de bază: note de piele, note de fum, paciuli, oud

Afnan Supremacy Not Only Intense

Din linia de parfumuri Afnan Supremacy, Not Only Intense este probabil cel mai in vogă la momentul actual. Lansat chiar in 2021, acesta este o reinterpretare a vechiului Silver, deci prin urmare și o reinterpretare a lui Creed Aventus. Dacă Silver avea unele probleme la capitolul performanță, aceasta este clar varianta pe steroizi. Persistă peste 8 ore pe piele iar pe haine îl simt și a doua zi. Proiecția este și ea foarte bună în primele două ore de la aplicare. Din punct de vedere al ADN-ului însă, exista câteva diferențe notabile. În primul rand în acest parfum simt ceva similarități cu Hacivat de la Nishane. Este ca și cum ar fi o combinație de Hacivat și Aventus în proporție de 35/65, cu o deschidere foarte fructată și zemoasă, cu note dulci-acrișoare de citrice. În partea de dry-down începe însă să semene foarte mult cu Armaf Club De Nuit Intense, dar cu mai putin din notele predominante de fum. Din punctul meu de vedere aceasta interpretare de Aventus este destinată în special segmentului de vârstă pana în 30 de ani, fiind singurul pe care l-aș recomanda ca și blind-buy. Din punctul meu de vedere este un parfum foarte reușit și care merită tot hype-ul. Un alt detaliu important este că acesta vine în concentrație extract de parfum.

afnan aventus
 • Note de vârf: bergamotă, măr, coacăze negre
 • Note de mijloc: lavandă, paciuli, mușchi de stejar
 • Note de bază: șofran, mosc, ambra cenușie

Afnan Supremacy In Oud

Dacă Creed Aventus, considerat de mulți ca fiind regele parfumurilor bărbătești, ar fi fost arăbesc, atunci îmi imaginez că ar fi mirosit fix ca Afnan Supremacy In Oud. ADN-ul este unul absolut superb, cu o combinație de șofran, lavandă și nucșoară în deschidere care apoi face tranziția către notele de oud, mosc și paciuli. Acesta este de fapt o copie a lui Oud for Greatness de la Initio și este una extrem de fidel realizată. Blending-ul este de o calitate incredibilă, având in vedere prețul, iar performanțele sunt chiar impresionante. Mult timp am considerat că Bade’e Al Oud Oud for Glory este cel mai bun parfum Lattafa și cea mai bună clonă de Oud for Greatness, dar asta până să apuc să miros Afnan Supremacy In Oud. Dacă comparați cele două produse unul lângă celalalt, superioritatea parfumul Afnan este evidentă din toate punctele de vedere. Chiar și așa, nu recomand să-l achiziționați ca și blind-buy, datorită notei de oud care devine destul de proeminentă după una-două ore de la aplicare. De menționat este că acest produs vine în concentrație extract de parfum.

afnan supremacy in oud
 • Note de vârf: șofran, lavandă, nucșoară
 • Note de mijloc: note dulci, oud
 • Note de bază: oud, mosc, paciuli

Supremacy Gold

Afnan Supremacy Gold mi-a oferit una dintre cele mai mari surprize pe care le-am avut vreodată atunci când vine vorba despre parfumuri, motiv pentru care am decis să-l aleg ca și favorit personal. Este primul parfum ‘andorginic’ pe care l-am mirosit și unul pentru care am avut sentimente mixte o perioadă destul de mare. Acest lucru se datorează ADN-ului său unic, care îl face simultan atât un parfum feminin cât și unul masculin și nu ma refer aici doar la caracterul sau unisex. E genul de miros care acum ți se pare bărbătesc iar peste zece minute ți se pare de damă, apoi devine parcă iar bărbătesc și rămâne într-o continuă schimbare în prima oră. Se deschide cu violete și flori de piersică, alături de care simt și o notă de ceva tărie (ca un coniac vechi) pe care nu o văd însă menționată nicăieri. Apoi face tranziția spre notele condimentate de nucșoară și chimen, pentru ca după ceva timp să-și facă apariția și nota pudrată de iris. Toate acestea sunt urmate de un dry-down ambros-benzoic-vanilat foarte fain realizat. Parfumul este unul dulce-floral-condimentat, însă dulcele nu este unul greoi, de care sa te saturi, ci mai degrabă un dulce misterios. Performantele sunt medii, însă experiența este unică. Personal mă duce cu gândul la o variantă mai condimentată de Erba Pura și cu un iz ceva mai masculin. Cu siguranță este un parfum polarizant, care va place mai mult doamnelor și domnișoarelor decât domnilor, prin urmare v-aș recomanda să îl testați înainte de achiziție.

afnan supremacy gold
 • Note de vârf: șofran, lavanda, nucșoară
 • Note de mijloc: note dulci, oud
 • Note de bază: oud, mosc, paciuli

Leave a Reply

Your email address will not be published.