CELE MAI BUNE LAPTOPURI ULTRAPORTABILE 2021

În aceasta secțiune vom discuta despre cele mai bune laptopuri ultraportabile și despre trăsăturile lor specifice. Aceste dispozitive se pretează la o gamă largă de activități și sunt destul de accesibile din punct de vedere al prețului. Indiferent că ești la muncă, acasă sau călătorești des, un laptop ultraportabil  sau un ultrabook reprezintă soluția ideală pentru o categorie extinsă de utilizatori.

Ultimul update: Octombrie 2020

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul in care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența insă prețul de vanzare al produsului respectiv si nici nu imi va afecta obiectivitatea in ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineti DailyVIP.ro

Categoria: Best option

asus-zenbook-14

ASUS ZENBOOK 14″

9/10

Categoria: Runner Up

huawei-matebook

MATEBOOK D14

9/10

Categoria: macOS

macbook-air

MACBOOK AIR

6.5/10

Următoarele produse reprezintă alegerile mele pentru categoria cel mai bun laptop ultraportabil și cel mai bun ultrabook. Majoritatea acestor dispozitive au un preț destul de accesibil si sunt ideale pentru persoanele active, studenți sau cei care călătoresc mult in scop de serviciu. Și chiar dacă laptopurile ultraportabile sunt în general mici, subțiri și ușoare, modelele alese de mine oferă un plus de performanță. 

1. Asus Zenbook 14

asus-zenbook-14

Asus Zenbook 14 și în special modelul cu procesor AMD Ryzen 7 reprezintă alegerea mea numărul 1 in ceea ce privește laptopurile ultraportabile. Este deajuns să ții in mână un astfel de dispozitiv și va fi dragoste la prima vedere. Balamaua este construită inteligent, astfel ca micul laptop să beneficieze de răcire naturală atunci când este așezat pe birou. Nu sunt un mare fan al numpadului integrat in trackpad, sau cel puțin nu îmi place felul în care a implementat Asus această tehnologie. În rest, nu am nimic de reproșat: un ultrabook de calitate și foarte performant. Și nu cumva să vă faceți griji din pricina procesorului: ultima serie de AMD Ryzen 7 mobile sunt extrem de stabile, fiabile și eficiente energetic. 

2. Huawei Matebook D14

huawei-matebook

Huawei Matebook D14 este unul dintre cele mai surprinzătoare modele din această categorie. Seria cu procesoare AMD Ryzen 5 se descurcă excelent în task-uri office de zi cu zi iar la capitolul portabilitate și construcție este de invidiat. Este un laptop construit în întregime din aluminiu, display-ul este destul de calitativ iar în jurul sumei de ~3000RON e greu să găsiți ceva similar. Chiar dacă ați putea privi cu ezitare la prima impresie laptopul chinezilor, după ce veți citi review-urile veți înțelege tot hype-ul. 

 

3. Macbook Air 2020

macbook-air

Cu un upgrade la un nou tip de tastatura, Macbook Air 2020 este cel mai bun laptop ultraportabil cu sistem de operare macOS. Chiar dacă vine cu un procesor din gama i3, acesta este mai mult decât capabil să se descurce în majoritatea task-urilor de zi cu zi. Designul este unul de excepție la fel ca și în cazul lui Macbook Pro. Acest model reprezintă și cel mai bun laptop calitate preț din perspectiva unui student cu un buget de până la 6000 lei. Autonomia este una dintre cele mai bune din clasa sa, iar fluiditatea sistemului de operare este de invidiat. Din păcate selecția de porturi este una sărăcăcioasa, acesta venind doar cu 2 sloturi de tip Thunderbolt 3.

4. Lenovo Yoga Slim 7

lenovo-yoga-s730

Lenovo Yoga Slim 7 poate rivaliza oricând cu Air 2020 de la Apple. Acest ultrabook de 14 inch vine cu o carcasă din aluminiu și un sistem de răcire destul de revoluționar. Display ul este unul superb iar performanțele acestui mic laptop ultraportabil sunt excepționale. Din păcate vine doar cu două porturi Thunderbolt 3. Totuși Lenovo Yoga vine și cu un port HDMI, extrem de ulil celor care vor sa conecteze un monitor extern sau un TV. 

5. Lenovo IdeaPad 5

Cu un procesor i5 de ultimă generație, 16GB de memorie RAM și un SSD de 512GB ultra-rapid, Lenovo IdeaPad 5 este un ultraporabil gândit pentru performanță. Tastatura este una foarte comodă iar display-ul cu luminozitate de 300 niți se pretează pentru task-uri în orice tip de ambient. Din păcate nu vine cu sistem de operare. 

6. Asus Vivobook 14

asus-vivobook-s15

Cu toate că este cel mai mare ultrabook din această secțiune, Asus Vivobook 14 este bine închegat și destul de performant. Are un display de 14 inch, construcție din plastic și vine dotat cu procesor Intel core i5 sau i7. Din păcate SSD-ul nu este unul foarte rapid. 

7. Acer New Swift 3

acer-swift-3-new

Acer New Swift 3 este cu siguranță surpriza de pe această pagină. L-am ales totuși datorită construcției din aluminiu, culorilor și dotărilor. Este un ultrabook de buget dar care iși face treaba cu brio. Chiar dacă sistemul de răcire nu este cel mai performant, New Swift 3 va face o impresie plăcută cu siguranță. 

Mai multe despre laptopurile ultraportabile

Ce este un laptop ultraportabil?

Un laptop ultraportabil sau un ultrabook este un laptop construit special pentru oamenii activi, mereu in mișcare și care vor sa rămână în contact permanent cu lumea din jurul lor. Aceste dispozitive au de obicei o diagonala de 13 – 14 inch, sunt foarte ușoare și oferă o durată de viață a bateriei de peste 6 ore. Modelele de top au o construcție solida, cu elemente metalice si display-uri de ultimă generație. Nu sunt la fel de performante ca modelele de laptopuri pentru editare video, însă cu siguranță nu vor dezamăgi la acest capitol.

Cine are nevoie de un laptop ultraportabil?

De la studenți la oameni de afaceri, de la bloggeri la fotografi amatori, laptopurile ultraportabile se pretează la o categorie extinsă de utilizatori. Fiind mici și ușoare, ultrabook-urile sunt perfecte și pentru cei ce lucrează de acasă sau pentru utilizare generală. Dacă este să ne luam strict după partea estetică, în comparație cu modelele de laptopuri de jocuri, acestea sunt unele din cele mai frumoase dispozitive de pe piață. Prin urmare publicul țintă poate fi de orice gen sau vârstă. 

Care sunt atuurile unui ultrabook?

Spre deosebire de un laptop foarte ieftin, principalele atuuri ale unui laptop ultraportabil sunt: mărimea, greutatea, performanțele, bateria și displayul. Poate ca pare ireal să găsești un laptop cu procesor de ultimă generație, display full HD sau cu rezoluție chiar mai mare de atât și care sa ofere peste 6 ore de funcționare. Însă ultrabookurile pentru asta au fost construite iar modelele de top oferă toate aceste caracteristici fără compromisuri în ceea ce privește calitatea.

Și chiar dacă sunt puțin mai scumpe decât variantele home & office, laptopurile ultraportabile merită efortul. Acestea sunt dispozitive pe care le poți lua ușor cu tine oriunde te duci, unele modele reușind chiar să încapă într-o poșetă de dimensiuni medii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.