CELE MAI BUNE LAPTOPURI PENTRU STUDENȚI 2021

În aceasta secțiune vom discuta despre cele mai bune laptopuri pentru studenți. De la variante ultraportabile numai bune pentru cursuri la dispozitive cu putere de procesare pentru programare și proiectare de tip CAD. De asemenea vom avea în vedere și bugetul pentru variante mai ieftine de laptopuri pentru facultate. 

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul in care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența insă prețul de vanzare al produsului respectiv si nici nu imi va afecta obiectivitatea in ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineti DailyVIP.ro

Ultima actualizare: Noiembrie 2020

Categoria: Cursuri

macbook-air

MACBOOK AIR 2020

8.5/10

Categoria: Putere 

lenovo 5 laptop studenti

Lenovo LEGION 5

7.5/10

Categoria: Ieftin

ideapad-s340

Lenovo IdeaPad 3

7/10

Laptopuri pentru studenți de luat la cursuri

Laptopurile pentru studenții care doresc sa le ia la cursuri trebuie să dispună de baterii foarte puternice. De asemenea aceste laptopuri sunt ușoare și portabile, reușind să încapă cu ușurință în orice rucsac. 

1. MacBook Air 2020

macbook-air

Macbook Air 2020 este un laptop foarte bun, robust și cu o autonomie a bateriei de invidiat. Odată încărcat acest dispozitiv poate fi folosit pana la 10 ore, deci îl puteți lua lejer o zi la cursuri fără a avea nevoie și de încărcător. Totodată sistemul de operare este foarte stabil și oferă destule softuri gratuite pentru luat notițe, făcut prezentări și scris eseuri sau proiecte. Singurul minus este că necesită un adaptor pentru a conecta chiar și un stick USB. Iar dacă variantele anterioare au avut probleme cu tastatura, modelul 2020 nu mai folosește taste butterfly deci nu mai aveți de ce să vă faceți griji. 

2. Huawei Matebook D14

huawei-matebook

Cu un display de 14 inch, acest ultraportabil pentru studenți este cel mai accesibil model din această categorie. Calitatea construcției este de excepție iar bateria este și ea de invidiat. Vine tot cu două porturi de tip USB normale, alături de un USB-C folosit și pentru încărcare și este ideal de luat la cursuri sau realizat proiecte. Este un notebook ușor, rapid iar procesorul AMD Ryzen 5 este asemănător din punct de vedere al performanțelor cu un Intel Core i5. Un alt lucru demn de menționat este ca Matebook D14 vine cu sistem de operare Windows 10 preinstalat. 

3. Lenovo IdeaPad 5

Un ultraportabil de 14 inch, Lenovo IdeaPad 5 este un notebook pentru studenți destul de acceptabil ca și preț. Poate că nu are cel mai bun display din această categorie și nici o autonomie la fel de impresionantă, însă oferă performanță, portabilitate și calitate. Procesorul i5 de ultimă generație cuplat cu cei 16GB de RAM vor oferi putere și stabilitate in majoritatea aplicațiilor office / media. De asemenea puteți opta și pentru o variantă mai scumpă dar cu placă video dedicata MX350. Tastatura este una dintre cele mai plăcute și oferă o experiență unică. 

4. Asus VivoBook 14

vivobook-x512

Asus VivoBook 14 este ideal pentru a fi luat la cursuri. Este un laptop ușor, portabil și destul de puternic pentru a fi de nădejde cel puțin 3-4 ani. Acesta vine cu un procesor de ultimă generație Intel core i5, însă se găsesc și variante mai ieftine echipate cu procesoare AMD Ryzen 5. Display-ul de 300 niți este unul foarte luminos iar tastatura este extrem de confortabilă. Nu vine însă cu sistem de operare inclus în preț. 

5. Lenovo IdeaPad Flex 5

laptop studenti 2 in 1 flex

Lenovo IdeaPad Flex 5 este un notebook 2 în 1 ideal pentru studenți. Acesta se poate transforma ușor în tabletă prin rotirea ecranului de tip touchscreen la 360 de grade și vine cu sistem de operare Windows 10 inclus. Procesorul Ryzen 3, cei 8 GB de RAM și SSD-ul ultrarapid de 256GB vor oferi fluiditate în majoritatea aplicațiilor office / multimedia. 

Laptopuri pentru studenți la proiectare/inginerie

Softurile de proiectare de tip CAD necesită putere de procesare sporită și un sistem de răcire pe măsură. Acestea sacrifică puțin din portabilitate dar oferă performanțe comparabile cu un sistem de tip desktop. 

1. Lenovo Legion 5

lenovo 5 laptop studenti

Poate suna puțin bizar să folosești un laptop pentru jocuri la facultate, însă Lenovo Legion 5 are toate atuurile pentru primul loc in această categorie. Designul este unul discret iar procesorul, placa video și SSD-ul sunt de top și oferă maximum de performanță. 

2. Acer Nitro 5

Acer Nitro 5 este un alt laptop de gaming dar care se pretează pentru studenți la inginerie. Dispune de un șasiu solid, componente de ultimă generație și putere de procesare din plin. Nu este foarte strălucit la capitolul baterie, însă cu luminozitatea la minim puteți scoate în jur de 4-5h dacă nu îl folosiți prea intens. 

3. Lenovo IdeaPad 3 Gaming

notebook jocuri ideapad

Lenovo IdeaPad 3 Gaming este un laptop destul de puternic dar care nu are aspectul uzual al unui notebook pentru gaming. Totuși acesta vine cu  procesor Intel Core i7 de ultimă generație, 8GB de memorie RAM, SSD ultra-rapid de 512 GB alături de o placă video GTX 1650 Ti. Este ideal pentru programe cu cerințe mari hardware dar poate fi folosit și pentru gaming / media / office. 

Laptopuri pentru studenți categoria Balanced

Aceste laptopuri pentru studenți ofera un echilibru foarte bun între portabilitate și performanță. Sunt ideale pentru toate tipurile de activități doar ca nu vor excela in comparație cu modelele din primele categorii.

1. Lenovo ThinkPad E14

Seria ThinkPad este gândită în mod normal pentru business, dar asta nu înseamnă ca nu poate fi folosită ca și laptop pentru studenți. Modelul E14 dispune de procesor de ultima generație i5-10210U, 8GB de RAM, un SSD rapid și un trackpad foarte bun. Este realizat din plastic, însă construcția este foarte rezistentă.

2. Lenovo 17.3'' V340 IWL

laptop studenti de 17

Lenovo 17.3” V340 IWL este un laptop care se adresează persoanelor care își doresc ceva cu diagonală mai mare. Procesorul chiar dacă este de generație mai veche se descurcă fără probleme în majoritatea aplicațiilor iar placa video dedicată MX110 – deși nu foarte puternică – va asigura o experiență multimedia superioară. Sistemul vine cu Windows 10 Pro inclus. 

Cel mai ieftin laptop pentru studenți

1. Lenovo Ideapad 3

ideapad-s340

Lenovo Ideapad 3 este alegerea perfectă atunci când ai un buget sub 2500RON. Chiar dacă vine cu un procesor i3 acesta se va descurca cu brio în aplicații de tip office iar SSD-ul va garanta fluiditate si timp de acces foarte mici.

Dacă ai nevoie neapărat de un laptop pentru facultate dar bugetul este la limită, atunci iată alegerea mea pentru cel mai ieftin notebook pentru studenți. Poate că nu este cel mai rapid, mai arătos sau mai fiabil dispozitiv de pe piață, dar se va descurca de minune în majoritatea proiectelor și temelor de zi cu zi.

Laptopuri pentru studenți: întrebări frecvente

Cum alegem un laptop pentru studenți?

Laptopurile pentru studenți trebuie să îndeplinească câteva caracteristici cheie. În primul rând dacă se dorește un notebook pentru luat la cursuri acesta trebuie să dispună de o baterie pe măsură. Apoi laptopul trebuie sa fie ușor și construit dintr-un material rigid pentru a nu se îndoi în interiorul rucsacului. Modele din aluminiu au un atu foarte important din acest punct de vedere. 

Studenții la inginerie sau proiectare au nevoie de laptopuri mult mai puternice pentru a rula în condiții bune softuri de tip CAD sau diverse simulări. În acest caz se va sacrifica portabilitatea pentru un procesor din clasa H și o placă video dedicată. 

Un laptop pentru facultate trebuie să fie neapărat scump?

Toate aceste dispozitive oferă în principal portabilitate iar un laptop pentru facultate nu trebuie să fie neapărat scump. In funcție de buget și posibilități veți găsi destule modele accesibile ca și preț, iar dacă tot nu sunteți siguri ce anume să alegeți am realizat o secțiune de laptopuri ieftine și bune

Totuși un laptop are avantajul de a fi ușor de transportat, nu ocupă mult spațiu și uneori nici nu necesită un birou pentru a putea fi folosit. De aceea as recomanda oricărui student un astfel de dispozitiv mobil in detrimentul unui computer de tip desktop

Mă pot orienta și spre alte modele care nu sunt pe această listă?

Desigur, acestă listă este mai mult orientativă și este destinată persoanelor care nu au destulă experiență sau cunoștințe de IT pentru a-și alege singure un model de laptop pentru universitate. Ultrabook-urile sau laptopurile de gaming reprezintă alternative foarte bune la multe modele prezentate de mine mai sus. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *