Este OnePlus 7 cel mai accesibil flagship?

oneplus-7-pro

O dată cu lansarea noilor modele devine tot mai evidentă întrebarea: este Oneplus 7 cel mai accesibil flagship la momentul de față? Iar răspunsul scurt ar fi DA, dar numai dacă nu ne referim la varianta Pro. Și chiar și așa concurența din partea modelului Xiaomi Mi 9 este destul de acerbă.

Cele două modele OnePlus 7

OnePlus tocmai ce a lansat cele mai recente versiuni ale binecunoscutului flagship, și este pentru prima oară când avem de-a face cu 2 modele: OnePlus 7 și OnePlus 7 Pro.

Iar dacă OnePlus 7 este doar un mic upgrade față de versiunea precedentă, varianta OnePlus 7 Pro aduce mult mai multe îmbunătățiri. Chiar și așa însă, nu avem parte nici de data aceasta de încărcare wireless sau de jack-ul de 3.5mm pentru căști.

Ambele telefoane vin cu Android 9, peste care este instalat skin-ul OxygenOS 9. Personal acesta mi se pare cel mai reușit skin de Android, după cel realizat de Samsung.

OnePlus 7

OnePlus 7 este un smartphone similar cu varianta 6T, telefon nominalizat de mine ca fiind cel mai bun flagship până la momentul actual. Acesta dispune de un display AMOLED de 6.41 inch cu o rezoluție de 1080 x 2340 pixeli, atât spatele cât și fața fiind realizate din sticlă de tip Gorilla Glass.

Telefonul folosește un procesor de ultimă generație Snapdragon 855 și este completat de 8 sau 6GB de RAM în funcție de versiune. Capacitatea de stocare este de 256 sau 128GB, și nu avem slot de expansiune.

Camera folosește un sistem dual, cu un senzor principal de 48MP și unul secundar de 5MP pentru fotografiile de tip portret. Pozele sunt destul de reușite, însă nici de această dată nu putem spune că sunt peste modele ca Pixel 3a, Galaxy S10 sau Iphone Xs.

Bateria are o capacitate de 3700mAh și dispune de fast charging cu o putere de 20W. Acesta nu este la fel de rapid ca cel implementat pe varianta 6T McLaren, dar suficient pentru orice utilizator obișnuit.

Telefonul oferă destul de multe pentru prețul de aproximativ 550E, însă modele precum Xiaomi Mi 9 oferă și mai mult pentru un preț mai mic.

OnePlus 7 Pro

OnePlus 7 Pro este varianta mai de top și cea pe care aș încadra-o cu adevarat în categoria telefoanelor flagship 2019. Aceasta dispune de un display superb Fluid AMOLED de 6.67 inch, cu o rezoluție de 1440 x 3120 pixeli și un refresh de 90Hz. Tocmai datorită acestei frecvențe înalte smartphone-ul se va mișca mult mai fluid, și pot spune ca este cel mai rapid telefon Android la ora actuală. Totodata display-ul este curbat la margini precum modelele Samsung Galaxy sau Huawei.

Dacă este să ne uităm și la specificații, versiunea de top dispune de un procesor
Snapdragon 855 și 12 GB de RAM. Ca și spațiu de stocare avem de ales între 256 sau 128GB fără însă posibilitatea de expansiune prin intermediul unui card.

Camera este una cu 3 senzori, din care unul principal de 48MP, unul ultrawide de 16MP și unul telephoto de 8MP cu zoom optic 3X. Și chiar dacă OnePlus 7 Pro este un excelent telefon pentru fotografii, acesta se apropie foarte mult dar nu depășește mereu camerele de top de la Google, Samsung, Huawei, sau Apple. Același lucru este valabil și când vine vorba de video, dar e de notat că stabilizarea de pe 7 Pro este cea mai reușită de până acum.

O noutate avem și în ceea ce privește camera pentru selfie-uri. Dacă în cazul versiunii standard avem un model similar lui OnePlus 6, la varianta 7 Pro această camera este retractabilă (de tip pop-up) și se activează automat. Ea va sta ascunsă într-un slot la partea superioara a șasiului și folosește un motoraș garantat pentru cel puțin 300.000 de activări.

În ceea ce privește bateria, avem de-a face cu un model de 4000mAh, care oferă Warp Charge (fast charge) la 30W. Acest tip de încărcare este net superior față de varianta standard și permite atingerea unor timpi greu de imaginat. Din păcate însă, Oneplus nu a implementat încărcarea wireless nici pe modelul său flagship iar acesta este un minus din punctul meu de vedere.

Merită varianta Oneplus 7 Pro 150E în plus?

Dacă vă doriți un smartphone cu adevarat rapid, atunci OnePlus 7 Pro merită cei 150E în plus față de versiunea standard. În special dacă optați pentru varianta cu 12GB de RAM și 256GB spațiu de stocare. Aceste combinate cu display-ul de 90Hz vă vor oferi o experiență cu adevarat unică pe un telefon cu Android.

Totodată varianta Pro dispune și de display-ul curbat la margini de tip Infinity, este mai mare ca și dimensiuni, are o cameră mult mai avansată (senzorii wide și telephoto) și dispune de o baterie mai puternică + Warp Charge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.