Despre gama Al Haramain Amber Oud

Al haramain amber oud

Din punctul meu de vedere gama Al Haramain Amber Oud este una dintre cele mai reușite ale celebrei case arăbești și judecând după cat de repede dispar din stoc, cu siguranță multe dintre aceste parfumuri sunt adevărate bestsellere. Al Haramain este o companie de parfumuri din Emiratele Arabe Unite, cu o tradiție de peste 50 de ani in domeniu, iar experiența lor își spune pe deplin cuvântul. Colecția conține momentan patru produse: Amber Oud, Amber Oud Gold, Amber Oud Rouge și Amber Oud Tobacco și toate sunt inspirate din diverse parfumuri de nișă celebre.

Mostrele pentru aceste parfumuri mi-au fost puse la dispoziție de către Parfumas.ro, cărora țin sa le mulțumesc cu aceasta ocazie. Parfumas este probabil cel mai mare retailer de parfumuri orientale de la noi din țară, gama lor de produse incluzând cam toate brandurile în vogă precum Al Haramain, Afnan, Rasasi, Lattafa și toate sub-companiile sale, Armaf și multe, multe altele. Cred că este totodată și singurul magazin online de unde poți comanda de pe stoc toate parfumurile din gama Al Haramain Amber Oud. Ce mi-a plăcut foarte mult la acest magazin online este modul în care ambalează și etichetează produsele și eșantioanele. Un alt plus este faptul că la orice produs comandat poți cere o mostră gratuită, pentru a nu fi nevoit să desfaci ambalajul și să pierzi șansa de retur în cazul în care nu este pe gustul tău.

Toate parfumurile Al Haramain Amber Oud vin în sticle de 60 sau 120ml, însă la noi cel mai probabil le veți găsi în varianta de 60ml. Acestea sunt foarte calitative și vin cu o placă metalică decorativă pe latura frontală, alături de un capac metalic in aceleași tonuri. Cutia este una premium, cu mecanism de deschidere și capitonaj interior catifelat. Prețul lor variază între 250 – 340 lei, dar trebuie avut în vedere că sunt produse din gama de lux, cu performanțe peste medie și combinații olfactive foarte bine realizate.

Dacă veți cauta informații pe Fragrantica despre unele dintre aceste produse veți vedea că uneori comentariile se referă de fapt la alte parfumuri din aceeași gamă. Acest lucru s-a întâmplat deoarece inițial varianta Al Haramain Amber Oud lansată in unele zone de pe glob era de fapt viitorul Amber Oud Tobacco din celelalte zone geografice, sau că unele dintre aceste flankere nu erau la momentul respectiv în baza de date. Abia după un an sau doi producătorul s-a hotărât să vină cu patru produse diferite pentru toate zonele, lista a fost apoi actualizată și pe Fragrantica, acest lucru punând capăt multora dintre aceste confuzii.

Notă: Acest articol nu este unul sponsorizat, iar linkurile folosite nu sunt linkuri de afiliere.


Care sunt parfumurile mele preferate din colecția Al Haramain Amber Oud

Am aranjat în cele ce urmează parfumurile Al Haramain Amber Oud în ordinea preferințelor mele, de la cel cu care m-am înțeles cel mai puțin la cel mai drag:

Amber Oud Gold

Amber Oud Gold Edition este un parfum fructat, vanilat cu o bază de ambră și care este inspirat de Erba Pura. Are un miros foarte dulce, dar în același timp se simte oarecum ușor datorită notelor de pepene galben. Chiar și așa mi se pare genul de miros care poate deveni destul de obositor atunci când afară este foarte cald. Este catalogat ca un parfum unisex, dar personal îl văd clar adresat 95% doamnelor și domnișoarelor. Din păcate nu-l pot compara cu Erba Pura decât din amintire, însă atunci când am mirosit celebrul parfum de nișă (varianta Xerjoff) nu mi s-a părut chiar atât de dulce ca acesta. Cu toate acestea ADN-ul este foarte, foarte similar. Proiecția este puternică în primele ore, iar longevitatea pe piele depășește 8 ore. Pe haine îl simți și a doua zi destul de bine. Dacă nu ați mirosit niciodată Erba Pura, vă pot spune că se aseamănă și cu Ana Abiyedh de la Lattafa, însă cu performanțe mult mai bune.

AMBER OUD GOLD
 • Note de vârf: bergamotă, note verzi
 • Note de mijloc: pepene, ananas, note dulci, ambră
 • Note de bază: vanilie, mosc, note lemnoase

Amber Oud

Al Haramain Amber Oud este un parfum lemnos, ambros, cu note puternice de cedru, citrice și diverse rășini ce mi se par a fi de conifere. Are totodată multe note de fum și este un parfum mai întunecat, dar nu la modul exagerat. Este într-adevăr o clonă de Amouage Interlude Man, însă una mai puțin dulce dar mai rafinată decât Midnight Oud. Mi se pare un parfum destul de masculin, elegant care îi va intriga pe toți cei din jur. Are un ADN foarte interesant, cu multe tranziții și foarte bine blenduit. Clar nu mi se pare potrivit pentru zile călduroase, de aceea îl recomand mai mult toamna și iarna. Cred ca este totuși din categoria ‘love it or hate it’ iar dacă vă plac parfumurile rășinoase s-ar putea ca acesta să fie exact ceea ce căutați. Pe piele îl simt peste 7 ore iar proiecția este foarte bună în primele doua ore de la aplicare.

AL HARAMAIN AMBER OUD
 • Note de vârf: rozmarin, bergamotă, cedru, lămâie
 • Note de mijloc: condimente, cedru, note lemnoase
 • Note de bază: rășini, ambră, mosc

Amber Oud Rouge

De departe una dintre cele mai bune clone de Baccarat Rouge 540 Extrait, Amber Oud Rouge este un parfum care impresionează de la prima aplicare. Are exact genul de ADN dulce dar nu prea greoi, care se simte delicat dar în același timp puternic, foarte bine realizat și cu mare priză la cei din jur. Dacă ați mirosit măcar o dată Baccarat Rouge, sau oricare din zecile de clone ale sale, știți exact la ce mă refer: combinația unica de șofran, vată de zahăr și iasomie care vine ca o mângâiere pentru simțuri. Totuși spre deosebire de multe alte clone, la acest parfum performanțele sunt absolut uimitoare iar mirosul este foarte similar cu varianta originală. Îl simt pe piele și după 12 ore iar de pe haine nu dispare nici după 24. Se pretează în principal doamnelor și domnișoarelor, însă acesta poate fi purtat cu ușurință și de un bărbat. Și chiar dacă acesta este cel mai scump din gama Al Haramain Amber Oud, își merită banii. Dacă însă nu sunteți deloc familiari cu Baccarat Rouge, va pot spune ca este similar cu Lattafa Ana Abiyedh Rouge, însă fără notele puternice de alcool din deschidere.

amber oud rouge
 • Note de vârf: rozmarin, bergamotă, cedru, lămâie
 • Note de mijloc: condimente, cedru, note lemnoase
 • Note de bază: rășini, ambră, mosc

Amber Oud Tobacco

Dacă sunteți familiari și vă place Tom Ford Tobacco Vanille sau Franck Boclet Tobacco, atunci veți aprecia și Amber Oud Tobacco de la Al Haramain. Este un parfum cu o deschidere destul de dulce, dar care apoi face tranziția spre o combinație tutunos – condimentat – vanilată de excepție. Are un miros care parcă te îmbrățișează în zilele răcoroase de toamnă / iarnă / primăvară și care se simte elegant, sofisticat și este ușor de plăcut de cei din jur. E genul de ADN care va atrage multe complimente și care se pretează la orice fel de ținută sau situație. Se simte frunza uscată de tutun, se simt cuișoarele, se simte scorțișoara, se simte vanilia iar dry-down-ul este absolut superb. Este un parfum delicat în ceea ce privește proiecția după primele 2 ore, misterios și cu o longevitate de invidiat. Este preferatul meu din toată gama și mi se pare o achiziție bună pentru toți iubitorii de tabac. Dintre toate acesta mi se pare cel mai unisex și cel mai ușor de purtat. Din partea mea are nota 10.

amber oud tobacco
 • Note de vârf: tutun, scorțișoară, piper, ghimbir
 • Note de mijloc: vanilie, cuișoare, anason stelat, cacao, Tonka, tămâie
 • Note de bază: tutun, fructe uscate, note lemnoase

Leave a Reply

Your email address will not be published.