De unde achiziționăm un laptop de gaming

laptop-gaming-achizitie

Cu prețuri cuprinse intre 2800 – 12000RON un laptop de gaming este considerat o investiție destul de serioasă pentru muți dintre utilizatori. De aceea garanția oferită, posibilitatea extinderii acesteia și confortul psihic garantat de un nume mare pe piața locală sunt factori decisivi în momentul achiziției.

Cel mai bine – și lucrul pe care vi-l doresc mereu – este să nu aveți nevoie de garanție, însă de multe ori lucrurile pot să meargă prost. De la o componentă cu probleme până la incompatibilități generate de update-uri de BIOS, este plăcut sa trăim cu o oarecare siguranță că suntem acoperiți din toate punctele de vedere.

Însă eu nu mi-am propus să vă conving sa cumpărați extra-garanție sau ultra-garanție cu pick-up-and-return. Evident că sunt un lucru bun, însa uneori prețul acestora poate depăși prețul unui sistem de operare Windows Home OEM. Eu îmi doresc sa va ajut sa alegeți un vânzător cu o oarecare reputație și după ce sa vă uitați atunci când achiziționați un astfel de laptop.

Testează în magazin dar cumpără online

Poate părea un lucru putin lipsit de etică, mai ales atunci când magazinul online diferă de cel în care ați testat fizic produsul, dar va poate scăpa de o mulțime de probleme. Bineînțeles ca nu este nicio problema să cumpărați produsul din magazin și un reprezentant sa îl testeze în fața dumneavoastră înainte de achiziție. Chiar fac și eu de multe ori acest lucru pentru a evita situațiile în care firmele de curierat nu tratează cu respectul cuvenit produsele de tip FRAGIL.

Doar ca atunci când achiziționezi direct din magazin nu mai beneficiezi de returnarea produsului în 14 zile fără a stipula niciun motiv. Iar un laptop pentru gaming se poate funcționa perfect în timpul testelor din magazin, dar după două ore de utilizare intensă sa afișeze probleme de răcire sau blocaje.

Doua săptămâni reprezinta suficient timp pentru a testa produsul în diverse condiții pentru a vă putea da seama dacă întâlnește sau nu așteptările.

Laptop gaming Emag

Atunci când achiziționați un laptop de gaming sau un PC de gaming de la Emag va recomand sa bifați cu atenție căsuța “Vândut de Emag” pentru a fi sigur ca ei sunt cei care comercializează produsul respectiv. Foarte multi comercianți vând laptopuri pe Emag marketplace, însă nu toți cu aceleași prețuri, aceeași seriozitate și aceeași garanție comerciala și psihică. Plus ca poate dura mult mai mult să primiți produsul, transportul s-ar putea sa nu fie gratuit iar în cazul unor probleme să nu reușiți sa intrați în legătură cu vânzătorul.

Totuși Emag are probabil cea mai variată oferta de laptopuri la momentul actual și multe showroom-uri unde puteți testa produsele.

Gaming laptop de la PcGarage

Din punctul meu de vedere cei de la PcGarage au cel mai bun algoritm de sortare a produselor în funcție de specificații și stoc. Au o descriere mult mai detaliată, puteți găsi informații despre codul exact al laptopului si garanția comerciala oferită. Sunt foarte prompți atunci când îi cauți cu o problemă și chiar se pricep sa ofere toate detaliile tehnice. Plus că dacă stați cu ochii pe site, mai puteți găsi diverse oferte fix la astfel de laptopuri.

Tot la PcGarage veți găsi o mare parte din laptopurile ieftine și bune pe care le-am prezentat în secțiunea lor separată.

Laptop gaming Altex sau Media Galaxy

Altex este un alt mare comerciant de laptopuri de gaming. Oferta lor de produse este destul de variată și veți găsi cel putin 3-4 astfel de produse in oricare magazin fizic de-al lor, chiar și în orășelele mici din provincie. Gama de laptopuri este mult mai mare pe site-ul lor iar prețurile sunt foarte competitive. Uneori veți găsi promoții la anumite modele sau reduceri substanțiale. Chiar dacă organizează “Black Friday” în fiecare anotimp se poate întâmpla să dați peste produsul pe care vi-l doriți.

Laptop pentru jocuri de la Flanco

Flanco este un alt loc unde poți găsi promoții la diverse laptopuri pentru jocuri. Oferta lor nu este atât de variată ca în cazul primelor variante, dar cu siguranță veți avea de unde alege. Totuși nu prea am văzut recenzii ale utilizatorilor în aceasta categorie de produse.

Laptop gaming Evomag

Evomag este unul dintre singurii comercianți autohtoni care au pe stoc celebrele laptopuri de gaming Alienware. Pe langa Alienware, veți găsi in oferta lor și alte modele mai mainstream de gaming laptop – de la lenovo si acer la hp, asus si dell. Nici pe acest site nu veți găsi prea multe recenzii la produse, însă de fiecare dată când am comandat de la ei nu am întâmpinat probleme. Te țin mereu la curent cu statusul comenzii iar feedback-ul general este foarte bun.

Laptop de gaming de pe OLX

Personal nu mi-aș achiziționa un laptop de gaming de pe OLX, însă recunosc ca am văzut destul de des oferte tentante. Partea negativă este ca de multe ori produsele nu beneficiază de garanție si se pot lua țepe cu banii trimiși în avans. Poate dacă reușiți să găsiți pe cineva din același oraș și testați fizic produsul ar merita in mică parte, dar având in vedere prețul destul de ridicat al acestor produse, eu unul nu prea m-aș încumeta.

Cum testăm un laptop pentru gaming

Chiar și cel mai bun laptop poate avea unele defecte ascunse. Există mai multe etape ce trebuie urmate atunci când testăm un astfel de produs. În primul rând trebuie sa inspectăm produsul pentru urme de defecte vizibile: lovituri, zgârieturi, și diverse zgomote la interior atunci când dispozitivul este scuturat.

Următorul pas este verificarea displayului pentru pixeli morți. Tot acum verificăm trackpadul si sistemul de iluminare al tastaturii. Tastatura efectivă necesită cel puțin o săptămână de teste și apăsări pentru a verifica dacă totul este în regulă. Unele probleme pot apărea cu blocarea tastelor și mă refer în special la combinația “WASD”.

Nu în ultimul rând trebuie verificate procesorul, ram-ul și placa video. Acest lucru se poate face în profunzime doar după 3-4 ore de gaming intens. Trebuie luat în considerare faptul ca majoritatea acestor laptopuri se încălzesc destul de tare iar ventilatoarele pot face un zgomot destul de enervant. De multe ori însă folosim căștile atunci când ne jucam prin urmare zgomotul – cel puțin pentru noi – nu este o problema atât de apăsătoare.

Dacă observăm blocaje repetate în timpul jocului care persistă chiar și după ultimul update la BIOS, se poate sa avem de-a face cu un laptop mai problematic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.