De ce Goole Pixel 3a este cel mai bun smartphone pentru poze

google-pixel-3a

Dacă sunteți pasionat de fotografie atunci am o veste foarte bună pentru dumneavoastră. Google tocmai a lansat un nou telefon pe piață, iar acest Pixel 3a este cel mai bun smartphone pentru poze din categoria mid-range.

Până în prezent doar cele mai bune telefoane flagship dispuneau de o astfel de cameră foto, însă Google a decis să rescrie complet regulile jocului. Acest smartphone de buget nu vine cu nici unul dintre compromisurile făcute de restul producătorilor de telefoane, și tocmai de aceea îl consider un best buy.

Google Pixel 3a dispune de cea mai bună cameră de telefon la ora actuală, aceasta fiind identică ca și performanțe cu Pixel 3 / Pixel 3XL. Totodată acest telefon vine dotat cu un display de tip OLED iar calitatea materialelor și a construcției sunt de invidiat pentru un dispozitiv de 399 dolari / euro.

Cel mai accesibil smartphone pentru poze excepționale

Dacă până acum trebuia să cheltuiți cel puțin 3500RON pe un smartphone pentru fotografii reușite, cu Google Pixel 3a veți putea face asta la un preț mult mai mic.

Mereu am fost obișnuiți ca un telefon din categoria mid-range să facă unele compromisuri atunci când vine vorba de cameră, însă cei de la Google au venit cu o strategie complet diferită. Aceștia au sacrificat mai mult la partea de hardware, dar au lăsat componentele cheie neatinse.

Google Pixel 3a vine cu un procesor Snapdragon 670, care nu e nici pe departe la fel de performant precum Snapdragon 845 de pe modelul flagship. Chiar și așa se va descurca cu brio în task-uri de zi cu zi și chiar în unele jocuri 3D. Chipul video este un Adreno 615, în locul unui Adreno 630, iar la exterior avem parte de sticlă de tip Dragontrail Glass în locul celebrei Gorilla Glass 5. Memoria RAM a rămas la fel ca pe modelul Pixel 3, însă chiar și așa vorbim doar de 4GB.

Din punct de vedere al specificațiilor avem prin urmare de a face cu un telefon din gama mid-range. Prin urmare acesta probabil că nu va ieși cu nimic în evidență și nu va bate niciun record atunci când vine vorba de benchmark-uri.

Dar – și acesta este un mare DAR – camera este una de top care se poate duela oricând cu telefoane peste 4000RON. Este prima dată când pe un telefon din categoria mid-range avem de-a face cu o cameră de flagship. Totodată avem parte de un display 5.6 inch de tip always-on OLED cu o rezoluție de 1080 x 2220 pixeli. La acest capitol este iarăși prima dată în ultimii ani când un producător folosește acest tip de display pe un telefon non-flagship (OnePlus sunt singurii care mai făceau asta în trecut).

Acest telefon nu vine cu spate din sticlă și nu are implementat un modul de încărcare wireless, dar calitatea construcției este foarte bună. Chiar dacă vorbim despre policarbonat, telefonul se simte foarte plăcut în mână și este puțin mai ușor decât varianta Pixel 3.

Merită banii acest telefon pentru fotografii?

Dacă cel mai important lucru pe care îl așteptați de la un telefon este reprezentat de calitatea fotografiilor, atunci Google Pixel 3a este cu siguranță cel mai bun smartphone pentru poze pe care îl puteți cumpăra la un preț mai mic decât un flagship.

Chiar dacă viteza și specificațiile nu vor impresiona pe nimeni, atunci când vine vorba de fotografie mobilă, Pixel 3a nu are rival. Camera este identică cu cea de pe fratele său mai mare și vă va ajuta să capturați instantanee de excepție în orice împrejurare. Ba chiar mai mult, senzorul are implementat chiar și modul de noapte Night Sight care este cu adevărat impresionant.

Și pentru că vorbim de un telefon Google Pixel, acest model vine cu Android stock, iar experiența este una foarte fluidă și optimizată. Pixel-urile au fost mereu printre cele mai rapide telefoane Android, doar că performanța lor nu își prea păstrează consistența de-a lungul anilor. Posibil cu ultima versiune a sistemului de operare lucrurile să fie mult mai bine optimizate, iar cei 4GB de RAM cuplați cu procesorul Snapdragon 670 să ofere o experiență bună pentru un timp mai îndelungat.

smartphone-poze-pixel-3a

Alte avantaje ale lui Google Pixel 3a

Acesta nu este doar cel mai bun smartphone pentru poze din gama mid-range. Pe lângă camera superbă și display-ul OLED, Google Pixel 3a vine și cu multe alte avantaje:

  • modelul dispune de o baterie de 3000mAh, care nu doar că oferă o autonomie excelentă. Cu funcția fast charging de 18W veți putea beneficia de multe ore de utilizare după o încărcare de doar 15 minute;
  • Jack-ul de 3.5mm este prezent la partea superioara, prin urmare veți putea folosi căștile favorite pentru a asculta muzică;
  • Ca orice telefon din serie, Google Pixel 3a oferă spațiu de stocare nelimitat în cloud. În acest fel nu veți fi limitați de cei 64GB de memorie internă, toate fotografiile fiind automat salvate și sincronizate în Google Photos;
  • Senzorul de amprentă este plasat pe spate și este la fel de rapid, sigur și ușor de folosit ca la orice alt smartphone din gama Pixel;
  • Update-uri de generale și de securitate pentru minim următorii 3 ani;
  • Android stock, fără aplicații în plus sau dublate și fără bloatware;
  • Asistentul virtual Google, care este la ora actuală cel mai avansat și mai ușor de folosit;
  • Boxe stereo;
  • Nu are “bretonul” absolut hidos de pe modelul Pixel 3;

Din păcate prețul de vânzare la noi este cu mult peste cei 399$ din state sau 399E din Europa. Este chiar și peste cele 399Lire din Marea Britanie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.