De ce Apple iPad este cea mai bună tabletă pe care o poți achiziționa în 2021

cea-mai-buna-tableta-ipad

Chiar dacă nu se compară cu modelul din seria Pro, Apple iPad este cea mai bună tabletă pe care o poți achiziționa în 2021. Și nu spun asta pentru că sunt un fan al produselor Apple ci pentru că această tabletă oferă o calitate și o versatilitate extrem de greu de egalat.

Totul de la calitatea construcției din aluminiu la fluiditatea sistemului de operare sunt similare unui model de top iar prețul – deși nu este foarte accesibil – exprimă perfect performanțele acestui dispozitiv.

De ce Apple iPad?

De-a lungul timpului au trecut prin mâinile mele o mulțime de tablete de la diverși producători. De la Allview la Vonino, de la Asus la Samsung și în final Apple. Unele dintre aceste modele au fost destul de mediocre iar altele au reușit sa mă impresioneze doar prin comparație.

ipad-poza-2

Totuși cel mai mare impact pozitiv a fost reprezentat de tableta Apple. Primul meu contact cu tabletele Apple a fost în 2014 odată cu achiziția unui iPad Air 2 Mini. Acest dispozitiv era doar cu puțin mai mare decât un ebook reader bun și totodată puțin mai greu. De atunci indiferent ce alt tip de dispozitiv as fi încercat, mereu mă întorceam la iPad. Și nici măcar nu aveam un telefon Apple ca să spun că făceam parte din ecosistem. Pur și simplu acea mică tableta îmi oferea tot ce aveam nevoie și știam ca mereu mă pot baza pe ea.

De atunci și până în prezent cei de la Apple au lansat o mulțime de alte tablete, însă astăzi ne vom concentra pe modelul care oferă cel mai bun preț calitate.

De ce consider iPad 6th gen cea mai bună tabletă?

Apple iPad 2018 sau iPad 6th generation este din punctul meu de vedere cea mai buna tableta pe care o poți achiziționa anul acesta. Aceasta vine cu un display de 9.7 inch și o configurație hardware similară unui iPhone 7.

Display-ul are rezoluție de tip Retina (1536 x 2048px) cu niște culori foarte vii și apropiate de realitate. La exterior avem parte de un strat de protecție împotriva zgârieturilor care mai este și oleofob pe deasupra.

Procesorul A10 fusion este unul foarte puternic, iar asta spune multe despre un chip lansat în 2016. Timpii de răspuns ai tabletei sunt foarte rapizi, totul este extrem de fluid, fără mici blocaje și fără erori. Dacă stau bine să mă gândesc nu cred ca am resetat vreodată tableta, deși o folosesc zilnic de mai bine de 6 luni.

ipad-poza-1

iPad 2018 dispune de doar 2GB de RAM, lucru care probabil crează multă confuzie. Cum se poate ca cea mai bună tabletă să vină cu atât de puțină memorie operativă? Ei bine, totul constă în sistemul de operare iOS care este foarte bun la gestionarea resurselor. Un dispozitiv de ultimă generație cu iOS si 2GB de RAM se mișcă de multe ori mai bine ca unul similar pe Android dar cu 4GB de RAM.

Există două versiuni de iPad 6th gen: cea cu 32GB stocare și cea cu 128GB stocare. Varianta din urmă este mai scumpă și merită banii doar dacă vă propuneți să instalați o mulțime de aplicații și jocuri, e-books și să descarcați muzică. Eu m-am descurcat fără probleme cu cei 32GB, lucru care probabil nu se va schimba pe viitor.

Bateria este din punctul meu de vedere cea mai impresionantă caracteristică a acestei tablete. Are o autonomie de până la 10 ore atunci când faceți streaming (Youtube, Netflix etc) și chiar mai mult atunci când citiți o carte sau jucați un joculeț 2D.

Ce poți face pe un iPad?

iPad 2018 este o tabletă extrem de versatilă. Veți putea desfășura o mulțime de activități pe dispozitiv de la vizionat conținut media la aplicații de productivitate și chiar jocuri 3D. Ca idee Fortnite se mișcă foarte bine pe acest dispozitiv iar bateria vă permite în jur de 6 ore de gameplay.

Majoritatea aplicațiilor sunt mult mai bine optimizate pentru iPad și arată uneori chiar mai bine și estetic.

iPad 6th gen este compatibilă cu Apple pencil, lucru care o face ideală ca și entry level device pentru artiștii graficieni. Totodată cu ajutorul Apple Pencil se pot lua ușor notițe iar aplicații precum Notability pot fi de un real folos oricărui student care dispune si de un ultrabook de la Apple. Există totuși destule alternative și pentru Windows precum OneNote unde notițele luate la cursuri se vor sincroniza în cloud și le veți avea disponibile pe toate platformele.

Totuși un Apple Pencil este destul de scump, prin urmare nu l-aș recomanda decât celor care îl vor folosi cu adevărat: studenți sau graficieni. Modalitatea de încărcare este însă destul de ciudată, acesta conectându-se direct în portul Lightning al tabletei.


Doriți să achiziționați Apple iPad?

Care este cea mai bună tabletă pe Android?

O tabletă Apple poate fi folosită și dacă nu ai un Macbook sau un smartphone iPhone, însă dacă dispui și de astfel de dispozitive experiența va fi una mult mai complexă. Aceasta se va integra perfect în ecosistemul Apple, iar fiecare aplicație se va sincroniza pe toate device-urile.

Totuși există o alternativă la iPad pe Android. Deși mai scumpă, tableta Huawei Mediapad M5 dispune de un hardware superior și de un ecran puțin mai mare. Autonomia este destul de similară însă sistemul de operare este mai încet uneori datorită interfeței celor de la Huawei.

1 thought on “De ce Apple iPad este cea mai bună tabletă pe care o poți achiziționa în 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.