Cum alegi cel mai bun mouse pentru gaming în 2021 – top mouse-uri pentru jocuri

mouse-de-gaming

CELE MAI BUNE MOUSE-URI DE GAMING 2020

În această secțiune discutăm despre cum alegem cel mai bun mouse pentru gaming în 2020. Top mouse-uri pentru jocuri care merită cu adevărat cumpărate și la ce anume este bine să ne uităm când facem o astfel de achiziție.

Și sunt perfect conștient că pluralul termenului mouse în Engleză este mice, dar din ce am observat majoritatea utilizatorilor din România caută mouse-uri pe motoarele de căutare, prin urmare m-am adaptat necesităților. 

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul in care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența insă prețul de vanzare al produsului respectiv si nici nu imi va afecta obiectivitatea in ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineti DailyVIP.ro

Alegerile redacției pentru cel mai bun mouse de gaming sunt:

Top

logitech-g903-mouse

Logitech G903

9.5/10

Mid

rog-gladius-mouse

Asus ROG Gladius 2

7/10

Entry

razer-basilisk-mouse

Razer Basilisk

5.5/10

Cel mai bun mouse de gaming din categoria premium

Acestea sunt cele mai performante mouse-uri de gaming de pe piață la momentul actual. Orice model veți alege din lista de mai jos cu siguranță se va ridica la măsura așteptărilor. 

1. Logitech G903

logitech-g903-mouse

Logitech G903 este – din punctul meu de vedere – cel mai bun mouse de gaming pe care îl puteți achiziționa. Acesta vine cu o mulțime de îmbunatățiri față de modelele precedente și are o serie de caracteristici unice. Senzorul optic de înaltă precizie are DPI ajustabil, cele 11 butoane pot fi configurate individual iar rotița are o precizie de invidiat. Mouse-ul poate fi folosit în mod wireless sau cu fir, și totodată poate fi folosit împreună cu un pad de wireless charging. 

2. SteelSeries Rival 650

steel-series-rival-mouse

SteelSeries Rival 650 este un mouse de gaming premium cu un design foarte plăcut, o precizie extremă și multe funcții utile. Datorită tehnologiei Quantum Wireless acesta oferă gameplay fară întreruperi, o autonomie de 24h și 10 ore de utilizare continuă după doar 15 minute de încărcare. 

Mouse dispune de un senzor principal optic de înaltă precizie și de un senzor secundar pentru detectarea și controlul distanței de lift-off. Pentru ajustarea greutății se pot folosi combinații ale celor 8 module de 4 grame iar pentru programarea butoanelor poate fi folosită aplicația dedicată.

Mouse de gaming din categoria mid range

În categoria mid-range veți găsi modele de mouse pentru gaming cu un ansamblu preț-calitate-dotări foarte avantajos. Nu sunt la fel de performante ca dispozitivele premium însă compromisurile făcute sunt destul de mici.

1. Asus ROG GLADIUS II ORIGIN

rog-gladius-mouse

Asus ROG GLADIUS II ORIGIN este cel mai bun mouse de gaming pentru categoria mid-range. Calitatea construcției este de top iar opțiunile de servisabilitate ulterioară sunt mereu binevenite. Acest dispozitiv oferă acces ușor pentru schimbarea întrerupătoarelor uzate sau rupte. 

DPI-ul poate fi ajustat printr-o simplă apăsare de buton iar senzorul optic de înaltă precizie vă va oferi manevrabilitatea de care aveți nevoie în orice joc. Mouse-ul este unul cu fir și dispune de un total de 7 butoane. 

2. Razer Naga Trinity

naga-trinity-mouse

Cele 3 fețe laterale interschimbabile fac din Razer Naga Trinity unul dintre cele mai versatile mouse-uri din această categorie. Puteți alege între 2, 7 sau chiar 12 butoane pentru un maxim de eficiență în orice tip de joc. 

Acest mouse cu fir este echipat cu un senzor 5G de 16000 DPI, având o precizie și o viteză la superlativ. Se simte foarte bine în mână iar calitatea materialelor și a construcției este excelentă. 

Cel mai ieftin mouse de gaming

În acestă categorie am încadrat cele mai bune mouse-uri ieftine de gaming. Opțiuni de buget foarte performante și cu o construcție de top. Dacă nu vreți să investiți prea mult într-un mouse pentru gaming iată ce trebuie să alegeți:

1. Razer Basilisk

razer-basilisk-mouse

Razer Basilisk este cel mai bun mouse de gaming ieftin pe care îl puteți cumpăra. Acesta  vine cu un senzor 5G de 16000DPI pentru mișcări de foarte înaltă precizie. Totodată dispune de reglaj manual pentru sensitivitatea rotiței și al DPI-ului. 

Plasticul folosit este de înaltă calitate iar totalul de 8 butoane programabile sunt mai mult decât suficiente pentru orice tip de joc. Tehnologia folosită este cu fir, prin urmare nu va trebui să vă faceți griji pentru autonomie. 

2. ASUS ROG Sica

rog-sica-mouse

ASUS ROG Sica este un mouse de gaming ieftin foarte popular și foarte apreciat. Este simetric, pentru utilizare ambidextră iar comutatoarele uzate sau defecte se pot înlocui foarte ușor. 

 Mouse-ul dispune de un senzor optic de 5000DPI, a cărui rezoluție poate fi ajustată în intervale de 50DPI. Acest lucru ii oferă o precizie foarte bună mai ales în această categorie de preț. 

Cum alegem un mouse pentru gaming

Un mouse pentru gaming este un produs special conceput pentru a da randament maxim în timpul jocurilor. Un astfel de dispozitiv periferic vă va ajuta să vă maximizați precizia și să exploatați la maxim reflexele. Este partenerul de nădejde al oricărui laptop pentru gaming sau computer de gaming și vă va oferi plusul de performanță pe care îl căutați.

Aspecte importante ale unui mouse de gaming

Atunci când vreți să achiziționați un mouse de gaming, există câteva aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere. 

Primul lucru de considerat este brandul. Bineînțeles că sunt foarte mulți producători de astfel de dispozitive care merită menționați, însă unele branduri au devenit consacrate. Iar în acest segment mouse-urile de gaming de la Logitech, Razer, Asus ROG, SteelSeries, Roccat, MSI, sau Corsair nu prea au rival. 

Al doilea aspect important este rezoluția – exprimată în DPI. Cu cât rezoluția senzorului este mai mare cu atât precizia va fi mai bună. Un gaming mouse cu DPI mare va oferi o acuitate de invidiat și veți putea juca la capacitate maximă mult mai ușor.

Al treilea aspect îl reprezintă dotările și numărul de butoane disponibile. Unele modele permit schimbarea fețelor laterale pentru a se potrivi mai bine nevoilor individuale ale fiecărui joc, alte modele vin cu greutăți ajustabile pentru stabilirea unui centru de masă perfect echilibrat. 

Un alt factor important îl reprezintă tehnologia folosită. Există unele diferențe între un senzor optic și un senzor laser, prin urmare totul depinde de preferințele personale ale utilizatorului. Totuși în ultimii ani tehnologia optică a devenit mult mai bună și mai precisă, surclasând astfel multe mouse-uri de gaming laser. 

Nu în ultimul rând trebuie să vă hotărâți dacă vreți un mouse cu fir sau unul de tip Wireless. Diferențele sunt mai mult de conveniență decât de performanță, totuși modelele wireless necesită încărcări ocazionale sau frecvente, pe când cele cu fir sunt mereu gata de acțiune. 

De reținut este că partenerul ideal pentru un astfel de mouse este o tastatură mecanică de gaming

Leave a Reply

Your email address will not be published.