Cele mai reușite clone de parfumuri celebre

clone de parfumuri

Atunci când vorbim despre clone de parfumuri celebre trebuie să știți din start că nu sunt adeptul acestor produse și nu încurajez replicile sau dupe-urile de niciun fel. Chiar și așa-zisele interpretări sau alternative la parfumurile scumpe nu mi se par corecte din punct de vedere etic, doar că – fie că vrem sau nu vrem – acestea devin tot mai populare. Singura consolare este că niciodată o clonă de parfum nu va mirosi identic cu originalul, în special datorită calității ingredientelor folosite, însă trebuie să recunosc ca multe dintre aceste alternative încep să se apropie foarte mult de produsul pe care îl copiază.

De ce ar cumpăra cineva o clonă de parfum consacrat? Probabil că primul și cel mai important motiv ar fi cel de ordin financiar. Este extrem de greu să-ți permiți un parfum de nișă sau de designer mai scump atunci când acesta ajunge să coste cat salariul net minim pe economie. Un alt motiv ar fi curiozitatea. Oamenii își achiziționează clone de parfumuri celebre pentru a putea sa își facă o idee de ce sunt atât de râvnite. În foarte puține parfumerii din orașele de provincie abia dacă se aduc produse Tom Ford, ca să nu mai vorbim de case precum Creed, Maison Francis Kurkdjian, sau chiar Mancera.

Aceste clone de parfumuri scumpe despre care vom vorbi în continuare nu sunt însă celebrele “testere” in cutie alba la 120 de lei care încearcă sa fie replici 1:1 cu produsul original. Ne vom referi strict la casele de parfumuri (in general din Emiratele Arabe Unite) care au linii de produse proprii, însă care se apropie la nivel de combinație olfactivă foarte mult de unele capodopere ale industriei.

Care sunt cele mai reușite clone de parfumuri de top în 2021

Fie că le numim clone sau alternative la parfumurile celebre, iată care sunt cele mai reușite din punctul meu de vedere:

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul în care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un foarte mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența însă prețul de vânzare al produsului respectiv și nici nu îmi va afecta obiectivitatea în ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineți DailyVIP.ro – Vă mulțumesc!

Rasasi Fattan este o alternativă la Terre d’Hermès

Dacă va place Terre d’Hermès dar bugetul nu vă permite achiziția acestui parfum, atunci trebuie sa știți că veți găsi multe similarități la Rasasi Fattan. Nu este o clonă per se, ci pare inspirată dintr-o combinație de Terre d’Hermès EDT și Terre d’Hermès Parfum. Este un miros bazat pe note puternice de vetiver, potrivit în principal pentru primăvară, vară sau ca parfum bărbătesc pentru toamnă. Proiecția este de 2-3 ore iar longevitatea in jur de 6 ore.

rasasi fattan
 • Note de vârf: bergamotă, grapefruit, piper roz
 • Note de mijloc: vetiver, cedru, lăcrămioare
 • Note de bază: mușchi de stejar, ambra, rășini benzoice

Armaf CRAZE este o clonă a parfumului Pegasus by Parfums de Marly

Cu nota sa inconfundabilă de migdale, Armaf Craze reușește să se apropie foarte mult de Pegasus de la Parfums de Marly. Este o combinație dulce, gurmandă, elegantă și realizată cu foarte mult stil. Mă duce cu gândul la o crema de amaretto care se simte foarte fain pe piele. Performanțele sunt peste medie. Mulți consideră că la capitolul “clone de parfumuri celebre” CRAZE este 99% similar cu originalul. Este ideal ca și parfum pentru iarnă.

armaf craze parfum
 • Note de vârf: heliotrop, chimion, bergamotă
 • Note de mijloc: migdale, iasomie, lavandă, salvie
 • Note de bază: vanilie, ambră și lemn de santal

Rasasi Al Wisam Day este un parfum copie a celebrul Silver Mountain Water de la Creed

Dacă va doriți o alternativă mult mai ieftină la Silver Mountain Water atunci puteți încerca Rasasi Al Wisam Day. Se apropie foarte mult, dar este totuși o interpretare, deoarece originalul SMW nu are note de trandafir. O alternativă și mai ieftină este Silver Al-Rehab. Longevitatea și proiecția sunt medii.

rasasi al wisam day
 • Note de vârf: geranium, bergamotă, lavandă
 • Note de mijloc: lemn de santal, cedru, salvie, trandafir
 • Note de bază: mușchi, mosc, ambră

Armaf Club De Nuit Sillage este o altă alternativă la Silver Mountain Water

Din punctul meu de vedere, Armaf Club De Nuit Sillage este cea mai reușită clonă la Silver Mountain Water. Mi se pare ca este peste Rasasi Al Wisam Day din multe puncte de vedere și este per ansamblu un parfum extrem de reușit și plăcut. Ca și performanțe este chiar mai puternic decât parfumul original. Din păcate nu este și cea mai ieftină dintre replici. O altă alternativă, tot de la Armaf, ar mai fi Derby Club House Blanche.

parfum armaf silver mountain water
 • Note de vârf: bergamotă, lămâie, violetă, coacăza neagră, ghimbir
 • Note de mijloc: iris, iasomie, trandafir
 • Note de bază: cedru, mosc, amboxan, lemn de santal

Armaf Club De Nuit Milestone este o interpretare a Millésime Impérial de la Creed

O altă clonă Creed, dar de data aceasta vorbim despre un parfum destul de unisex, Club De Nuit Milestone al celor de la Armaf se aseamănă izbitor de mult cu Millésime Impérial. Este un parfum aquatic, cu o notă de pepene superbă și cu o combinație de elemente care imită marea. Este ideal pentru vreme caldă iar performanțele sunt peste medie. Totuși trebuie menționat că tenta unisex a acestui parfum înclină putin mai mult spre latura feminină. Dar asta bineînțeles nu înseamnă că nu poate fi purtat fără probleme și de bărbați.

parfum armaf millesime
 • Note de vârf: note marine, bergamotă, note fructate
 • Note de mijloc: violeta, iris, lemn alb, lemn de santal
 • Note de bază: vetiver, mosc, ambroxan

Rumz Al Rasasi 9459 Pour Lui (Crocodile) este o interpretare a popularului Dior Sauvage

Dacă va doriți un parfum similar cu Sauvage de la Christian Dior dar nu aveți un buget de minim 300 de lei, atunci Rumz Al Rasasi 9459 Pour Lui merita încercat. Prețul este la jumătate iar similaritatea este mai mult decât evidentă. Alte alternative ce merita menționate ar fi: Ventana de la Armaf și The Pride of Armaf, însă din punctul meu de vedere parfumul Rasasi se clasează pe primul loc.

rasasi crocodile
 • Note de vârf: bergamotă, lămâie, mandarină, grapefruit, piper roz, coriandru, elemi, tonuri de ozon, mere
 • Note de mijloc: lavandă, migdale, geranium, iasomie, heliotrop, trandafir
 • Note de bază: cedru, patchouli, lemn de santal, stejar, mușchi, vetiver, fasole tonka, tonuri lemnoase, ambră, mosc

Lattafa Ana Abiyedh Rouge este destul de similar cu Baccarat Rouge 540

Probabil una dintre cele mai accesibile clone de pe piața, Ana Abiyedh Rouge din gama de parfumuri Lattafa se aseamănă mult cu celebrul Baccarat Rouge 540 de la Maison Francis Kurkdjian. Similaritatea nu este la fel de izbitoare ca în cazul altor produse de pe această listă, însă dacă vreți sa va faceți o idee cum miroase un parfum de 1500 lei, puteți face asta la o fracțiune din pret. Proiecția și longevitatea sunt medii spre scăzute, deci acesta nu este un parfum persistent. Totodată, chiar dacă este unisex acesta are mai mult valențe feminine. Este totuși un parfum foarte ieftin, dar care miroase similar unuia de 30 de ori mai scump. Alternative mai bune ar fi: Ariana Grande Cloud, Interplay by Alexandria Fragrances sau Afnan Violet Bouquet.

ana abiyedh rouge clona bacarrat rouge
 • Note de vârf: bergamotă, pară Nashi, kumquat
 • Note de mijloc: geranium, cardamom, coriandru
 • Note de bază: piele întoarsă, ambergris, vetiver

Lattafa Bade’e Al Oud Oud for Glory se apropie de Oud for Greatness de la Initio

Oud for Greatness de la Initio este unul dintre cele mai atipice parfumuri orientale dar și unul dintre cele mai interesante. Este o combinație cu note de agăr dar realizat într-o manieră relativ occidentală, iar Bade’e Al Oud Oud for Glory al celor de la Lattafa se apropie foarte mult de original. Amprenta olfactivă în sine amintește de mai multe creații celebre, printre care chiar și de Baccarat Rouge 540. Persistența și proiecția sunt medii.

cel mai bun parfum lattafa
 • Note de vârf: trandafir, scorțișoară, citrice
 • Note de mijloc: caramel, patchouli
 • Note de bază: vanilie, oud, mosc, rășini

Armaf Club De Nuit Intense Man este o clonă Aventus by Creed

Probabil cel mai bun parfum de la Armaf, Club De Nuit Intense Man are o similaritate izbitoare cu celebrul Aventus by Creed. Chiar dacă ediția EDT a fost reformulată iar deschiderea este destul de aspră, dry-down-ul este absolut genial. Alternative ar fi edițiile Parfum sau Parfum limited edition. Combinația olfactivă este absolut genială iar rezultatul este unul de excepție. Performanțele sunt peste medie. O alta alternativă de luat in calcul ar fi Rumz Al Rasasi 9325 Pour Lui (Zebra) de la Rasasi.

parfum armaf aventus
 • Note de vârf: ananas, bergamotă, lămâie, măr, coacăze negre
 • Note de mijloc: iasomie, mesteacăn, trandafir
 • Note de bază: vanilie, mosc, ambra, patchouli

Rasasi La Yuqawam Pour Homme este similar cu Tom Ford Tuscan Leather

Nu puteam sa vorbim despre clone de parfumuri celebre fără a menționa Rasasi La Yuqawam Pour Homme. Din punctul meu de vedere, Rasasi La Yuqawam Pour Homme este probabil una dintre cele mai reușite replici de parfum realizate vreodată. Ba pe alocuri poate fi considerat chiar mai bun decât produsul original. Din punctul meu de vedere este 95% cu parfumul Tom Ford. În același timp nu este un parfum pentru toată lumea, având la bază note puternice de piele industrială care pot fi asemănate cu motorină, atelierul auto sau crema de ghete. Totuși el evoluează într-o notă superbă de zmeură iar persistența și proiecția sunt peste medie. Personal pot simți mirosul pe piele chiar și după 24 de ore de la aplicare, lucru care îl face cel mai bun parfum de pe această listă din punct de vedre al performanțelor. O alternativa mai ieftină ar fi Lattafa Velvet Oud, dar din punctul meu de vedere singura asemănare este la notele de piele din deschidere, acest parfum ducându-se într-o alta direcție.

rasasi la yuqawam
 • Note de vârf: zmeură, șofran, cimbru
 • Note de mijloc: tămâie, pelin, iasomie
 • Note de bază: piele, tonuri lemnoase, velur, chihlimbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.