Cele mai bune parfumuri Rasasi pentru bărbați

parfumuri rasasi

Dacă în articolul trecut am vorbit despre Armaf, astăzi vă voi prezenta o lista cu cele mai bune parfumuri Rasasi pentru bărbați. Evident acest top este unul subiectiv, bazându-mă pe preferințele personale dar în același timp am încercat să iau în considerare și criterii precum: popularitate, review-uri, prețul de vânzare și performanțele produselor.

Parfumurile Rasasi, din punctul meu de vedere, oferă un raport preț / calitate foarte bun și reprezintă o portiță foarte accesibilă pentru toți cei care doresc să înceapă o mică colecție personală. Rasasi este tot un brand arăbesc, însă spre deosebire de majoritatea parfumurilor Armaf, acestea nu sunt doar clone ale altor produse celebre. Multe parfumuri Rasasi sunt unice, foarte bine realizate și cu performanțe peste medie. Desigur multe dintre aceste produse urmează stilul oriental, de multe ori chiar unisex, însă după cum veți vedea în continuare această casă realizează parfumuri pentru toate gusturile.

Top 10 cele mai bune parfumuri Rasasi bărbătești

Dacă ar fi să aranjez cele mai bune parfumuri Rasasi într-o ordine descrescătoare, cele mai reușite – din punctul meu de vedere – sunt următoarele:

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul în care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un foarte mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența însă prețul de vânzare al produsului respectiv și nici nu îmi va afecta obiectivitatea în ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineți DailyVIP.ro – Vă mulțumesc!

10. Rasasi Dhanal Oudh Nashwah

Dhanal Oudh Nashwah este un parfum Rasasi bazat pe misterioasele și orientalele note de lemn de agar. Lemnul de agar sau oud/oudh este ingredientul cheie în unele dintre cele mai faimoase parfumuri arăbești. Dacă vă doriți să faceți cunoștință cu aceste note dar la un preț foarte accesibil, atunci Rasasi Dhanal Oudh Nashwah este un punct de plecare extraordinar. Veți citi foarte multe păreri despre Rasasi Dhanal Oudh Nashwah, dar trebuie să luați în calcul însă ca acest parfum nu este unul convențional și s-ar putea chiar să vă displacă la început (eu îl asociez cu mirosul de bitter suedez), însă cu puțină răbdare veți ajunge să ii apreciați în timp simfonia olfactivă (care pare într-o transformare continuă). Este un parfum foarte bun dacă vă surâde ideea de miere și tutun. Alternative ar fi Dhanal Oudh Jurrah (ambalajul este identic, însă compoziția este diferită) și Faqat Lil Rijal (care vine și cu o notă de trandafir). Este potrivit ca și parfum de toamnă.

rasasi dhanal oudh
 • Note de vârf: nucșoară, oud, miere
 • Note de mijloc: imortela, ienupăr, oud
 • Note de bază: piele, cedru, oud, chihlimbar

9. Parfum Rasasi Egra for Men

Parfumul Rasasi Egra for Men este o interpretare a celebrului Green Irish Tweed de la Creed și este unul dintre cele mai accesibile de pe această listă. Nu vă așteptați să fiți dați pe spate, însă este un parfum cu performanțe și siaj peste Coty Aspen. Se potrivește pentru orice moment al zilei și are un vibe al anilor 80-90. Dacă vă place Davidoff Cool Water, atunci – zic eu – merită încercat. Un parfum bun și ieftin care nu vă va dezamăgi.

rasasi egra
 • Note de vârf: ienupăr, violetă, molid
 • Note de mijloc: galbanum
 • Note de baza: lemn de santal, mușchi, mosc

8. Rasasi Shaghaf for men

Dacă vă doriți un parfum Rasasi pentru vară, atunci Shaghaf clar este un produs pe care vă recomand să-l aveți în vedere. Este o variantă mai light a “explosivului” Shuhrah (plasat pe podiumul acestui clasament) cu note dulci / florale / fructate care merge oarecum într-o direcție similară cu Invictus de la Paco Rabanne. Acesta nu are notele de piele și fum din Shuhrah si se potrivește foarte bine pentru zilele călduroase. Performațele sunt excelente pentru această categorie de preț.

rasasi shaghaf
 • Note: tonuri de fructe, lemn de santal, orhidee, vanilie, tonka, Ylang-Ylang, mosc, trandafir, note florale

7. Rasasi Al Wisam Day

Dacă ați mirosit vreodată Silver Mountain Water de la Creed și vă doriți ceva similar însă mult mai accesibil atunci Al Wisam Day este exact ceea ce căutați. Nu este identic cu SMR datorită notei puternice de trandafir însă este un parfum foarte plăcut pentru primăvară/vară. Performanțele sunt bunicele pentru această categorie de preț, însă sticlă ar fi putut fi mai calitativă.

rasasi al wisam day
 • Note de vârf: geranium, bergamotă, lavandă
 • Note de mijloc: lemn de santal, cedru, salvie, trandafir
 • Note de bază: mușchi, mosc, chihlimbar

6. Rasasi Daarej Pour Homme

Dacă sunteți în căutarea unui parfum pentru club / petreceri similar cu Valentino V dar aveți un buget redus atunci Rasasi Daarej Pour Homme ar putea fi alegerea perfectă. Asta numai dacă nu vă deranjează notele de chimion care sunt destul de predominante în deschidere. Este un parfum condimentat / dulce cu note profunde de ambră însă are un miros polarizant. Totuși la cei 70-75RON își face treaba cu brio.

rasasi daarej
 • Note de vârf: pelin, cardamom, chimion
 • Note de mijloc: rădăcină de iris, trandafir
 • Note de bază: lemn de santal, vanilie, patchouli, tonka, mosc, cihlimbar

5. Rumz Al Rasasi Crocodile Pour Lui

Dacă sunteți în căutarea unei clone de Dior Sauvage, atunci Rumz Al Rasasi Crocodile Pour Lui ar fi recomandarea mea numărul 1. Numit și Rumz Al Rasasi 9459, aceasta se apropie foarte mult de Sauvage dar varianta EDP nu EDT. Este mai dens, mai greoi.. dar după ceva timp se transformă în notele caracteristice pe care le cunoaștem cu toții. Desigur, dacă e să calculăm prețul pentru 100ml nu iese foarte ieftin în comparație cu Sauvage, însă este o alternativă foarte bună. Din punctul meu de vedere este peste Ventana sau Pride de la Armaf.

rasasi crocodile
 • Note de vârf: bergamotă, lămâie, mandarină, grapefruit, piper roz, coriandru, elemi, tonuri de ozon, mere
 • Note de mijloc: lavandă, migdale, geranium, iasomie, heliotrop, trandafir
 • Note de bază: cedru, patchouli, lemn de santal, stejar, mușchi, vetiver, fasole tonka, tonuri lemnoase, ambră, mosc

4. Rasasi La Yuqawam Pour Homme

La Yuqawam Pour Homme face parte din gama oarecum premium de parfumuri Rasasi și este din punctul meu de vedere unul dintre cele mai interesante și mai polarizante arome existente pe piață. Dacă ați mirosit vreodată Tuscan Leather de la Tom Ford, atunci acesta este aproape identic. Sau dacă ați mirosit Ombre Leather tot de la Tom Ford, este tot prin acea zonă. Totuși nu este un parfum pentru toată lumea și mai ales nu este un parfum care să vă aducă prea multe complimente în faza inițială. Notele de piele sunt aproape industriale și aduc cu mirosul unui vechi ghiozdan de vinilin la început, dar apoi apare o nota de zmeură care îndulcește ușor compoziția olfactivă. Este un parfum pentru iarnă și vreme rece, cu proiecție și longevitate foarte bune, extrem de bărbătesc și extrem de bine realizat. Este preferatul meu de pe această listă, însă este love it or hate it. Nu recomand mai mult de un puf / maxim două deoarece este unul dintre cele mai persistente parfumuri din colecția mea.

rasasi la yuqawam
 • Note de vârf: zmeură, șofran, cimbru
 • Note de mijloc: tămâie, pelin, iasomie
 • Note de bază: piele, tonuri lemnoase, velur, chihlimbar

3. Rasasi Shuhrah Pour Homme

Shuhrah Pour Homme este un alt parfum Rasasi destul de polarizant, însă nu la fel de tare ca La Yuqawam. Acesta este o adevărată explozie floral-fructată cu tonuri de fum și piele ideală pentru sezonul rece. Este un parfum ca niciun altul și veți mirosi cu adevărat unic atunci când îl purtați. Dulce acrișor, exotic, întunecat dar care uneori se duce puțin în zona de săpun / balsam de rufe doar pentru a se întoarce in zona de piele fumurie. Proiecția și longevitatea sunt exagerat de puternice pentru prețul plătit doar că iarăși este genul de parfum love it or hate it. Nu îl recomand pentru vară și nici nu recomand mai mult de două puf-uri în cazuri excepționale. O variantă mai rafinată a acestui parfum este La Yuqawam Tobacco Blaze (care este total diferit de varianta Pour Homme de mai sus).

rasasi shuhrah
 • Note de vârf: chimen, salvie, condimente, bergamotă
 • Note de mijloc: cedru, iris, piper negru
 • Note de bază: note de piele, paciuli, vanilie, ambră

2. Rumz Al Rasasi Zebra Pour Lui

Dacă sunteți familiari cu Aventus de la Creed, atunci Rumz Al Rasasi Zebra Pour Lui nu are nevoie de prea multe introduceri. Este o clonă foarte reușită – puțin mai dulce în deschidere față de Club De Nuit Intense de la Armaf – cu performanță și siaj destul de bune. Un parfum masculin, puternic, potrivit pentru orice anotimp și orice moment al zilei. Merge achiziționat ca și blind-buy chiar dacă nu cunoașteți Aventus-ul deoarece mirosul este unul plăcut de majoritatea persoanelor.

rasasi zebra man
 • Note de vârf: bergamotă, lămâie, ananas, prune, pere, piper negru
 • Note de mijloc: lăcrămioare, frezii, iasomie
 • Note de bază: piele, mușchi de stejar, cedru, patchouli, ambra gri, mosc alb

1. Rasasi Hawas For Him

Poate că alegerea pentru prima poziție nu vine ca o surpriză pentru cunoscătorii brandului. Hawas For Him de la Rasasi este un parfum cu iz occidental chiar dacă unele tonuri sunt orientale. Este extrem de similar cu Invictus de la Paco Rabanne, doar că nu-l putem considera o clonă deoarece a apărut înaintea acestuia. Este un parfum aromatic acvatic cu tonuri fresh de citrice. Ideal pentru primăvară-vară și utilizare zilnică. O adevărată capodoperă olfactivă cu proiecție și longevitate foarte bune, motive pentru care îl consider unul dintre cele mai bune parfumuri Rasasi.

hawas cel mai bun parfum rasasi
 • Note de vârf: bergamota, scorțișoară, mar, lămâie
 • Note de mijloc: floare de portocal, cardamom, prună
 • Note de bază: patchouli, chihlimbar gri, mosc, lemn

Leave a Reply

Your email address will not be published.