Cele mai bune parfumuri pentru toamnă în 2021

parfumuri pentru toamna

Dacă tot suntem în septembrie m-am gândit că ar fi o idee bună să vorbim și despre cele mai bune parfumuri pentru toamnă, mai ales că temperaturile sunt momentan într-o ușoară scădere. Iar de aceasta data nu voi face referire doar la anumite branduri arabești ci voi lua în considerare toate parfumurile de toamna pentru bărbați de la designeri consacrați.

La fel cum căldura are un efect potentiator asupra majorității parfumurilor, frigul are un efect de estompare a performanței și siajului. De aceea, spre deosebire de aromele fresh de primăvară/vară, un parfum de toamna trebuie sa aibă notele mai puternice, mai pronunțate și uneori chiar mai aspre pentru a face fata temperaturilor în schimbare și umidității crescute.

Atunci când ne gândim la parfumuri pentru toamna avem în minte note dulci, condimentate, vanilate și puternice elemente de legătura intre acestea. Rezultatele sunt de obicei arome considerate mai grele, însă nu la fel de grele ca în cazul parfumurilor pentru iarnă.

Cele mai complimentate parfumuri de toamnă în 2021 pentru bărbați

Acestea sunt parfumurile bărbătești pentru toamnă care mie îmi plac cel mai mult. Nu sunt prezentate într-o anumită ordine și reprezintă alegerile mele personale și subiective:

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul în care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un foarte mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența însă prețul de vânzare al produsului respectiv și nici nu îmi va afecta obiectivitatea în ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineți DailyVIP.ro – Vă mulțumesc!

Yves Saint Laurent L’Homme Intense

Yves Saint Laurent L’Homme Intense este varianta mai puternică și mai masculina a celebrului YSL L’Homme. Un parfum ideal pentru toamna, oriental-lemnos cu o compoziție caldă, bazata pe armonia intre notele de citrice, notele condimentate, cele lemnoase și florale. Are la bază un ADN consacrat iar longevitatea și proiecția sunt peste medie. Perfect pentru temperaturi mai scăzute și garantat pentru a întoarce priviri.

YSL H'Omme intense
 • Note de vârf: piper negru, lămâie, bergamota
 • Note de mijloc: chimion, salvie, scorțișoară
 • Note de baza: ambra, cedru, vanilie neagra, paciuli

Jean Paul Gaultier Ultra Male Intense

Jean Paul Gaultier Ultra Male Intense este o adevărată capodoperă olfactiva și unul dintre cele mai complimentate parfumuri pentru toamna pe care îl puteți alege. Se încadrează in categoria oriental fougere, se pretează tuturor categoriilor de vârstă, are un ADN extrem de iubit și este foarte versatil. Începutul este foarte dulce însă se domolește pe parcurs.

ultra male
 • Note de vârf: para, bergamota, lavanda, lămâie
 • Note de mijloc:floare de portocal, pelin
 • Note de baza: note lemnoase, ambergris

Hugo Boss The Scent Private Accord For Him

Unul dintre cele mai interesante parfumuri de la Hugo Boss, The Scent Private Accord For Him este perfect pentru vremea rece. Notele de fructe de maninka îi conferă un caracter aparte iar ghimbirul din deschidere crează o efervescență subtilă. Este un parfum foarte bun, ca o îmbrățișare călduroasă. Moderat de dulce, oriental-lemnos cu performanțe medii.

parfumuri toamna hugo boss
 • Note de vârf: bergamota, ghimbir
 • Note de mijloc:ananas, maninka, piper, cafea
 • Note de baza: note lemnoase, ambergris

Paco Rabanne Pure Xs Night

Lansat in 2019, Paco Rabanne Pure Xs Night este un flanker al celebrului Pure XS dar mai adecvat anotimpului rece. Un parfum de toamna misterios, cu un ADN mai mult decât reușit pe care l-aș încadra la categoria crowd-pleaser. Dulce spre gurmand pe alocuri, are note puternice de caramel, vanilie cacao și scorțișoară. Persistenta și proiecția sunt medii.

parfum pure xs night
 • Note de vârf: ginseng, ghimbir
 • Note de mijloc:cacao, vanilie, scorțișoară
 • Note de baza: caramel, smirna

Azzaro Wanted By Night

Azzaro Wanted By Night nu putea lipsi din lista de parfumuri pentru toamna tocmai datorită caracterului sau lemnos/condimentat și ușor dulceag. A apărut în 2018 ca un flanker al originalului Wanted și are o aromă ca o poveste. Aduce putin a Spicebomb Night Vision de la Viktor&Rolf sau a Stronger With You de la Armani. Notele de tutun sunt cele care scot în evidenta acest ADN emblematic. Performanțele sunt medii din punct de vedere al longevității și proiecției.

parfum toamna azzaro
 • Note de vârf: scorțișoară, lavanda, lămâie, mandarina
 • Note de mijloc: tămâie, chimion, cedru
 • Note de baza: tutun, piele, paciuli, cedru, vanilie

Armani Stronger With You EDT

Versiunea EDT a lui Armani Stronger With You este combinația perfectă pentru o zi de toamna. Acest parfum pentru bărbați aromatic-fougere vine cu o deschidere destul de puternica dar care se domolește rapid în note călduroase de castan și vanilie. Este genul de ADN care atrage multe complimente, nu este agresiv, nu este prea greu și reușește să combine aproape perfect utilul cu plăcutul. Un parfum matur, elegant și cu un caracter aparte. Performanțele sunt peste medie în ceea ce privește longevitatea.

parfum armani stronger
 • Note de vârf: violeta, cardamom, piper roz, mentă
 • Note de mijloc:pepene galben, salvie, ananas, scorțișoară, lavandă
 • Note de baza: castan, vanilie, ambră, cedru

Armaf Craze for Men

Craze for men este un parfum Armaf foarte accesibil și foarte bine pus la punct din punct de vedere olfactiv. O clonă evidenta a celebrului Pegasus de la Parfums de Marly, acest cocktail gurmand pe bază de amaretto este o adevărată încântare pentru simțuri. Ambalajul din păcate este de calitate inferioară, însă conținutul sticlei vă va da pe spate. Performanțele sunt peste medie, ba chiar extraordinare având in vedere prețul acestui produs.

armaf craze
 • Note de vârf: bergamotă, chimion, heliotrop
 • Note de mijloc:salvie, migdale, iasomie, lavandă
 • Note de baza: lemn de santal, ambră, vanilie

Rasasi Shuhrah pour homme

Shuhrah este un parfum Rasasi foarte accesibil, surprinzător și polarizant. Are la bază un ADN original care-l face să iasă în evidentă în comparație cu majoritatea parfumurilor de pe piață. Este o aromă de tipul love it or hate it și aduce – iar asta am auzit-o la un reviewer Indian – a o dimineață într-o cameră de hotel în care a avut loc o mega petrecere toată noaptea precedentă. Tonuri de piele și fum in fundal iar in prim plan o explozie de fructe exotice acrișoare. Este unul dintre cele mai persistente parfumuri din această listă și merge excelent toamna.

rasasi shuhrah
 • Note de vârf: chimen, salvie, condimente, bergamotă
 • Note de mijloc: cedru, iris, piper negru
 • Note de bază: note de piele, paciuli, vanilie, ambră

Lattafa Qaa’ed

Fără îndoială cel mai ieftin parfum pentru toamnă din această lista, Lattafa Qaa’ed este probabil și cel mai surprinzător dintre toate. La un preț de 60-70RON acesta miroase ca ceva de nișă pe care mulți ar plăti chiar și de zece ori mai mult. Este un parfum oriental cu o bază de ambră la care se adaugă note de scorțișoară, șofran, vanilie și piele. Miroase extraordinar, persistă peste medie și e un best buy în acestă categorie. Și chiar dacă poate sunteți sceptici și nu aveți prea mare încredere în parfumurile Lattafa, v-aș recomanda să-i oferiți măcar acestuia o șansă. Un parfum foarte ieftin pentru ceea ce știe să facă.

qaa'ed parfum
 • Note de vârf: cardamom, scorțișoară
 • Note de mijloc: șofran, cedru, santal
 • Note de bază: vanilie, oud, ambră, piele

Salvatore Ferragamo Uomo Signature

Chiar dacă deschiderea este puțin cam sintetică, Salvatore Ferragamo Uomo Signature se transformă relativ rapid într-o operă de artă olfactivă. Are un miros foarte masculin, dominant datorită notelor de pielărie care însă sunt domolite de boabele de tonka, cafea și scorțișoară. Condimentat, dulce și impunător. Proiecția și longevitatea sunt peste medie, însă depinde ca întotdeauna de ph-ul fiecăruia.

salvatore ferragamo uomo signature
 • Note de vârf: grapefruit, mandarină, piper roz
 • Note de mijloc: cardamom, scorțișoară, chiparos
 • Note de bază: piele, Tonka, cafea, paciuli

Leave a Reply

Your email address will not be published.