Cele mai bune parfumuri Mancera pe care le puteți achiziționa

cele mai bune parfumuri mancera

Atunci când ne gândim la cele mai bune parfumuri Mancera, avem de obicei în minte ideea de calitate de nișă la prețuri cât de cât acceptabile. De fapt pentru mulți pasionați, parfumurile Mancera reprezinta cea mai accesibilă alternativă la parfumurile tradiționale sau de designer. Sunt produse de cea mai înaltă calitate, care folosesc ingrediente atât naturale cât și sintetice iar modul în care sunt blenduite oferă de cele mai multe ori combinații olfactive absolut excepționale.

Dacă veți căuta pe Fragrantica informații despre multe parfumuri Mancera, veți vedea că acestea sunt create de Pierre Montale, același parfumier care deține și casa Montale. Doar că, spre deosebire de produsele Montale, parfumurile Mancera sunt realizate într-o manieră mai luminoasă, cu ADN-uri ușor de apreciat de majoritatea persoanelor și cu performanțe de obicei peste medie.

Și bineînțeles că atunci când spun “cele mai bune parfumuri Mancera” mă refer doar la cele testate de mine pană în prezent și care au lăsat o impresie foarte puternică. Asta deoarece unul dintre dezavantajele acestei case franțuzești este faptul că au extrem de multe produse în portofoliu. Fiind atât de multe iar prețul lor fiind totuși destul de piperat, doar puține persoane reușesc să adune în colecție mai mult de 10, maxim 15 astfel de sticluțe.

Ce vă recomand eu este să nu achiziționați parfumuri de nișă fără a le testa înainte, deoarece este posibil ca unele ADN-uri, desi interesante ca descriere, pot să nu vi se potrivească. Dar cum mostrele și discovery kit-urile lipsesc de multe ori cu desăvârșire de la majoritatea retailerilor, vă pot recomanda ca alternativă să achiziționați decanturi de pe grupurile dedicate de Facebook (precum FragHeads Romania). În felul acesta veți reuși să vă faceți o părere despre unul sau mai multe parfumuri Mancera care va fac cu ochiul, dar fără a cheltui o avere.

O alta recomandare este sa verificați prețul acestor produse pe mai multe site-uri de profil în momentul achiziției, deoarece diferențele pot fi considerabile în unele cazuri (mai ales dacă vorbim și despre unele discounturi). Pe majoritatea le veți găsi în sticluțe de 120ml sau de 60ml. Ele vin și cu o husa din material sintetic, asemănătoare cu un etui. Totodată dacă achiziționați de pe anumite site-uri varianta ‘Tester’ a parfumului, e bine să știți ca aceasta vine cu capac și husa. Mă refer aici la testere originale, cu prețuri doar puțin mai mici decât parfumul, nu la testere contrafăcute.

Care sunt cele mai bune parfumuri Mancera pe care le-am testat până în prezent

Dacă e să o iau pe numărate, am testat până acum în jur de 19 parfumuri Mancera, iar dintre ele am ales 10 pe care le consider cele mai bune. Pe acestea le veți găsi listate în ordinea descrescătoare a preferințelor:

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul în care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un foarte mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența însă prețul de vânzare al produsului respectiv și nici nu îmi va afecta obiectivitatea în ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineți DailyVIP.ro – Vă mulțumesc!


10. Mancera Sand Aoud

Mancera Sand Aoud este un parfum cu tente orientale, care are nevoie de ceva timp pentru a-și arata adevărată față. Deschiderea poate avea un iz oarecum medicinal datorită oud-ului, dar se schimba pe parcurs în ceva destul de ușor și dulceag. Combinația de coacăze negre și șofran alături de trandafir, condimente și mosc este una destul de reușită. Totuși, din punctul meu de vedere, deși este plăcut și este posibil să vă aducă complimente, este un parfum care nu impresionează cu adevărat.

mancera sand aoud
 • Note de vârf: condimente, coacăze negre
 • Note de mijloc: șofran, trandafir, tămâie
 • Note de bază: oud, paciuli, vanilie, mosc alb

9. Mancera Wild Fruits

Mancera Wild Fruits este un parfum citric, fructat, delicat dar cu performanțe foarte slabe din păcate. ADN-ul mi se pare mai potrivit pentru damă, desi este considerat unisex. Tranziția de după deschidere aduce putin a Silver Mountain Water de la Creed, însă nu rămâne mult in această zonă. După 2 ore deja aproape că nu se mai simte pe piele. Îl recomand pentru vară, dar e mai mult o apă de colonie decât un parfum.

mancera wild fruits
 • Note de vârf: citrice, lămâie, grapefruit, kumquat
 • Note de mijloc: note fructate, coacăze negre, piersică, măr, violetă
 • Note de bază: mosc alb, cedru

8. Mancera Velvet Vanilla

Velvet Vanilla de la Mancera este un parfum puternic, floral-vanilat care iarăși mi se pare mai potrivit pentru doamne și domnișoare decât pentru bărbați. ADN-ul este unul dulce, greoi, care duce putin spre gurmand. Are asemănări atât cu Love by Kilian cât și cu Angélique Noire de la Guerlain. Dacă vă plac parfumurile cu note vanilate dulci, clar nu vă va dezamăgi. Performanțele sunt peste medie. Nu îl vad totuși ca și parfum de zile foarte călduroase, poate doar pentru seară.

mancera velvet vanilla
 • Note de vârf: para, coacăze negre, mandarină, cuișoare, piper roz
 • Note de mijloc: tuberoze, iasomie, neroli, trandafir
 • Note de bază: vanilie, mosc alb

7. Mancera Cedrat Boise

Deși este considerat unul dintre cele mai bune parfumuri Mancera, pe mine Cedrat Boise nu m-a impresionat. Iar cea mai mare dezamăgire este din punct de vedere al performanțelor. Mirosul este unul foarte plăcut, ADN-ul este exceptional realizat, înțeleg de unde vin asemănările cu Aventus, însă e un parfum care pe pielea mea se simte maxim 3 ore. Posibil să fi nimerit un lot mai problematic sau un lot reformulat, însă din păcate e un miros care se stinge mult prea repede.

mancera cedrat boise
 • Note de vârf: condimente, coacăze negre, lămâie, bergamotă
 • Note de mijloc: note fructate, paciuli, iasomie
 • Note de bază: cedru, piele, lemn de santal, vanilie, mosc alb, mușchi

6. Mancera Kumkat Wood

Dacă vă place Terre D’Hermes atunci cu siguranță trebuie sa încercați Kumkat Wood de la Mancera. Combinația dintre vetiver, mosc și lemn de santal e atât de bine realizată încât îi oferă acestui parfum o delicatețe aparte în zona de dry-down. Are un ADN destul de masculin, ușor de îndrăgit și care va atrage complimente. Îl vad ca și parfum de birou sau chiar ca și parfum semnătură. Din păcate performanțele sunt doar medii.

mancera kumkat wood
 • Note de vârf: bergamotă, grapefruit, condimente
 • Note de mijloc: note florale, paciuli, ambră
 • Note de bază: cedru, vetiver, lemn de santal, mosc alb

5. Mancera Black Gold

Unul dintre cele mai bune parfumuri Mancera în ceea ce privește tranziția notelor, Mancera Black Gold este clar făcut să impresioneze. De la un început floral, citric și ușor condimentat ajungem la o piele cu plăcute accente lemnoase. Are un ADN destul de unic, care va atrage foarte multe priviri și complimente. Cred ca este singurul Mancera pe care l-as putea recomanda ca și blind-buy. Merge totodată perfect ca și parfum semnătură. Performanțele sunt peste medie.

mancera black gold
 • Note de vârf: lavanda, scorțișoară, nucșoară, note citrice, oud
 • Note de mijloc: violetă, iasomie, paciuli, note marine, trandafir
 • Note de bază: piele, note lemnoase, vetiver, ambră, mosc alb

4. Mancera Hindu Kush

Oarecum asemănător cu Black Gold, sau în aceeași zonă de parfumuri misterioase și interesante, Hindu Kush vine cu o notă de canabis absolut genială. Are un ADN avangardist, care aduce foarte puțin cu Black Afgano și care este din categoria ‘love it or hate it’. Uneori are un iz de coajă de banană necoaptă, alteori un iz de henna, dar apoi se transformă în ceva excepțional. Este un parfum mai greu, potrivit în special pentru zile mai răcoroase și cu performanțe peste medie.

mancera hindu kush
 • Note de vârf: tămâie, canabis, condimente, labdanum
 • Note de mijloc: note lemnoase, paciuli
 • Note de bază: ambră, note lemnoase, vanilie, mosc alb

3. Mancera Instant Crush

Dacă ați mirosit vreodată Baccarat Rouge, sau chiar dacă ați mirosit vreo clonă a celebrului parfum de nișă, atunci tot ce trebuie sa știți este ca Mancera Instant Crush este cam in aceeași zonă. Nu este deloc o copie, ci doar împarte câteva note dominante iar rezultatul este unul de excepție. Și poate că este un parfum unisex la care balanța înclină mai mult spre zona de damă, dar credeți-mă că poate fi purtat foarte ușor și de un bărbat. Are un ADN dulce, cam greoi totuși pentru zile călduroase, dar cu longevitate și proiecție fantastice. Nu v-as recomanda însă sa-l achiziționați înainte de a-l testa pe piele.

mancera instant crush
 • Note de vârf: șofran, ghimbir, mandarină, bergamotă
 • Note de mijloc: lemn ambrat, trandafir, iasomie, paciuli
 • Note de bază: vanilie, lemn de santal, mușchi de stejar, mosc alb

2. Mancera Sicily

Un parfum care personal mi s-a părut mai bun decât Cedrat Boise, Mancera Sicily vine cu o explozie citrică atât de naturală încât te duce instant cu gândul la un concediu de vară în Italia. Un parfum fresh, delicat, cu un ADN extrem de bine realizat și care e foarte ușor de plăcut de toată lumea. Uneori se simte ca și cum te-ai dat pe piele cu coajă de citrice iar uleiurile esențiale au avut o reacție magică. Si acesta înclină mai mult spre latura feminină, dar este totuși unisex și poate fi purtat și de bărbați fără niciun fel de problemă.

mancera sicily
 • Note de vârf: mandarină, bergamotă, grapefruit, piersică, ananas, măr
 • Note de mijloc: iasomie, trandafir, ylang-ylang, violetă
 • Note de bază: note lemnoase, mosc alb

1. Mancera Red Tobacco

Există foarte multe păreri despre Mancera Red Tobacco. Considerat de mulți ca fiind unul dintre cele mai bune parfumuri ale brandului, din punctul meu de vedere acesta își merită cu desăvârșire toate laudele. Este cam din aceeași zonă cu Carlisle de la Parfums De Marly sau cu Spice Bomb de la Victor & Rolf și combină note fructate cu condimente și tutun. Se pretează cel mai bine la zilele de toamnă / iarnă și e genul de parfum polarizant: uneori s-ar putea sa-ți aducă complimente, alteori s-ar putea să-i facă pe unii să strâmbe din nas. Totuși, pentru mine este pe locul 1 datorită dry-down-ului și a performanțelor. Este un parfum mai degrabă masculin, puternic, elegant și cu un caracter aparte. Ține minim 8-10 ore pe piele și peste 12-14 pe haine. Proiecția este medie.

mancera red tobacco
 • Note de vârf: scorțișoară, oud, pară, nucșoară, mar, șofran
 • Note de mijloc: iasomie, paciuli
 • Note de bază: tutun, vanilie, ambră, lemn de santal, mosc alb, vetiver

Leave a Reply

Your email address will not be published.