Cele mai bune parfumuri Lattafa pentru bărbați

cele mai bune parfumuri lattafa

Dacă v-ați dorit vreodată să știți care ar fi cele mai bune parfumuri Lattafa pentru bărbați, ei bine în cele ce urmează am realizat un top 15 cu produsele mele preferate. Acest brand produce unele dintre cele mai accesibile parfumuri de pe piață iar raportul preț/calitate este unul extrem de bun. Și chiar dacă multe dintre acestea sunt din gama unisex, ele se potrivesc fără probleme bărbaților familiari cu aromele arăbești.

Pe internet veți găsi foarte multe păreri despre parfumurile Lattafa, unele pro, altele contra iar în final, tocmai datorită multitudinii părerilor atât de polarizante nu veți ști dacă produsul pe care îl urmăriți chiar merită sau nu achiziționat. Ei bine, dați-mi voie să încerc să vă ajut. Lattafa este o companie din Emiratele Arabe Unite, iar portofoliul lor include sute de parfumuri, printre care și sub-brandurile: VURV, La Muse, RAVE, SNIFF, ASDAAF, Taqasem, Al Fanoon, Al Rehab și Arqus. Spre deosebire însă de multe parfumuri Rasasi sau de Armaf, parfumurile Lattafa le veți găsi de obicei la mai puțin de 70-80 lei în majoritatea magazinelor. Iar dacă vă gândiți că un parfum ieftin nu are cum sa fie și bun din punct de vedere al compoziției / performanței sau siajului ei bine pregătiți-vă pentru o adevărată surpriză.

Top 15 cele mai bune parfumuri Lattafa bărbătești

Dintre zecile de astfel de produse, dacă e să ordonăm descrescător, cele mai bune parfumuri Lattafa ar fi următoarele:

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul în care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un foarte mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența însă prețul de vânzare al produsului respectiv și nici nu îmi va afecta obiectivitatea în ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineți DailyVIP.ro – Vă mulțumesc!

15. Lattafa Raghba

Raghba este probabil cel mai cunoscut parfum bărbătesc Lattafa și totodată cel mai ușor de găsit. Este un parfum dulceag, lemnos, vanilat cu multă ambră și mosc. Ideal pentru club sau pentru o seară în oraș, acest parfum se transformă într-un miros de vanilie absolut superb când rămâne aproape de piele. Se apropie oarecum de 24 Gold al celor de la ScentStory. Longevitatea e în jur de 5-6 ore cu proiecție medie în primele două.

parfum lattafa raghba
 • Note de vârf: vanilie, condimente, oud
 • Note de mijloc: tămâie, mosc, caramel, zahăr
 • Note de bază: lemn de santal, mosc, ambră

14. Lattafa Raghba Wood Intense

Raghba Wood Intense este un alt parfum Lattafa dulce / lemnos cu note puternice de zahăr ars și caramel. Este perfect pentru toamnă târzie sau dacă sunteți în căutare de parfumuri pentru iarnă, iar nota puternică de tămâie îi oferă un caracter aparte. Agărul se simte și el, dar este destul de estompat în comparație cu multe alte parfumuri arăbești. În funcție de ph longevitatea poate ajunge chiar și până la 10 ore, deci performanțele sunt peste medie.

raghba wood intense
 • Note de vârf: cedru, caramel, lichior
 • Note de mijloc: zahar, lemn de cașmir
 • Note de baza: vanilie, tămâie, mosc, ambră

13. Opulent Oud

Opulent Oud este unul dintre cele mai populare parfumuri Lattafa vândute la noi în țară, cu peste 700 de recenzii pe site-uri precum Emag. Și adevărul este că merită tot acest hype dacă sunteți în căutarea unui parfum arăbesc pur sânge. Are un ADN destul de întunecat, care la început poate avea o oarecare asprime, dar care după 30 de minute se transforma în ceva mult mai blând și elegant. Este un parfum cu oud (agăr), lucru care îi conferă notele afumate și întunecate, dar care este combinat cu ambră, note florale, caramel și vanilie. Are o longevitate monstruoasă și o proiecție “nucleară” în primele ore. V-aș recomanda să îl încercați înainte de a-l cumpăra, însă prețul chiar este unul ridicol pentru ce oferă.

lattafa opulent oud
 • Note de vârf: șofran, note florale, note citrice
 • Note de mijloc: oud, caramel, ambră
 • Note de baza: paciuli, mosc, note lemnoase, rășini, vanilie

12. Lattafa Just Oud Boulevrad

Just Oud Boulevard este un parfum Lattafa foarte bun, dacă sunteți ca și mine fani ai notelor de agăr, piele ambră și mosc. Pielea este una blândă, cu tonuri de vanilie și cafea iar deschiderea este una foarte plăcută. Îl recomand pe acesta în detrimentul originalului Just Oud datorită versatilității sporite. Este un parfum de toamnă – iarnă.

just oud lattafa
 • Note de vârf: zmeură, cardamom, șofran
 • Note de mijloc: trandafir, lăcrămioare, geranium
 • Note de bază: ambră, tămâie, santal, oud, patchouli, lemn de guaiac, mosc

11. Lattafa Najdia

Najdia este primul parfum Lattafa din această listă care se încadrează în gama fresh. Este ideal pentru primăvară-vară și seamănă foarte mult cu Invictus de la Paco Rabanne. De asemenea este cam în aceeași zonă cu Rasasi Hawas însă cu performațe ceva mai estompate. Longevitatea este de maxim 6 ore iar proiecția este medie în primele 3 ore. Este un parfum care de regulă place la toată lumea, deci merge achiziționat chiar și ca blind-buy.

 • Note de vârf: mandarine, note fructate, piper
 • Note de mijloc: scorțișoară, note florale
 • Note de bază: lemn de santal, vanilie, patchouli, mușchi de stejar, lemn de cedru

10. Ana Abiyedh Leather

Dacă sunteți fani al notelor lemnoase puternice și a notelor de piele, dar fără pic de dulceață, atunci Ana Abiyedh Leather din gama de parfumuri Lattafa s-ar putea să vă facă cu ochiul. Este unul dintre cele mai puternice de pe această listă, dar în același timp are acel ADN de bad boy, potrivit în mod special bărbaților impunători, îmbrăcați în jachetă de piele. Este un parfum amărui, intens, care mă duce cu gândul la o încăpere în care s-a fumat ani de zile, iar mirosul a rămas impregnat în mobilă. Totuși dry-downul este unul superb, iar performanțele sunt peste medie.

ana abiyedh leather
 • Note de vârf: nucșoară, bergamotă
 • Note de mijloc: mugur sălbatic, geranium, flori de portocală
 • Note de bază: coriandru, Tonka, patchouli, vanilie, lemn de santal

9. Ramz Silver Edition

Lattafa Ramz Silver Edition este o clonă a celebrului Le Male de la Jean Paul Gaultier, iar asta îl face un parfum pentru club cu un preț extrem de accesibil. Din toată această listă pe acesta îl văd totodată cel mai potrivit pentru adolescenți și tineri în general. Este un parfum lemnos, aromatic cu ceva note florale și ușor condimentat. ADN-ul este unul dulce, ușor de apreciat de cei din jur și realizat într-o manieră foarte Europeană. Performanțele sunt ușor peste medie iar longevitatea pe haine poate trece de 24 de ore.

lattafa ramz
 • Note de vârf: anason stelat, citrice
 • Note de mijloc: heliotrop, cedru, chiparos, note florale
 • Note de bază: vanilie, Tonka, note lemnoase

8. Asdaaf Majd Al Sultan

Dacă vă place ADN-ul Tobacco Vanille de la Tom Ford, însă nota dulce de vanilie nu este chiar pe gustul vostru, ei bine Asdaaf Majd Al Sultan mi se pare că ar fi o alegere demnă de luat în calcul. Este unu parfum ieftin dar care miroase ca unul scump cu valențe de nișă. Aici vanilia este destul de temperată pe fundal și se simte chair puțin aspră (probabil datorită tutunului, piperului și cedrului). Mi se pare ideal pentru toamnă și e genul de ADN care persistă pe piele peste 7 ore.

majd al sultan parfum lattafa
 • Note de vârf: lămâie verde, măr, bergamotă, anason
 • Note de mijloc: coriandru, ienupăr, cardamom
 • Note de bază: lemn de santal, patchouli, vetiver, mosc alb

7. Lattafa Maahir

Lattafa Maahir este o adevărată capodoperă olfactivă cu valențe orientale. Un parfum matur, floral, echilibrat care vă va surprinde cu calitatea ingredientelor și performanțele sale peste medie. Este dulce, condimentat, tămâios la început cu note de bujor și iasomie foarte bine conturate. Prezentarea este de asemenea extrem de calitativă în această categorie de preț. Poate fi cadoul ideal pentru orice iubitor de parfumuri din orient. Aș îndrăzni să-l încadrez chiar la categoria blind-buy.

lattafa cal
 • Note de vârf: piersică, bergamotă, fructe de pădure
 • Note de mijloc: iasomie, bujor, crin
 • Note de bază: santal, vanilie, mosc

6. Lattafa Velvet Oud

Dacă vă plac parfumurile în care nota de piele este dominantă, de genul Tom Ford Ombre Leather sau Rassasi La Yuqawam atunci cu siguranță trebuie să încercați Velvet Oud din gama de parfumuri Lattafa. Este incredibil de bine realizat pentru un parfum sub 100 de lei iar prezentarea este la fel de reușită. Performanțele sunt peste medie cu o longevitate de 8-10 ore și o proiecție de 2-3 ore. Din punctul meu de vedere este unul dintre cele mai reușite de la Lattafa. Nu vă așteptați însă să fie la fel de fin și delicat ca un parfum de peste 500-600 lei, dar este un parfum replică mai mult decât OK.

lattafa leather
 • Note de vârf: citrice, scorțișoară
 • Note de mijloc: oud, piele, tămâie
 • Note de bază: oud, piele, ambră, mosc

5. Lattafa Fakhar

Din aceeași zonă de parfumuri orientale realizate pentru occident, Lattafa Fakhar are un ADN inspirat de Yves Saint Laurent Y și din punctul meu de vedere merită toții banii. Nimeni nu va bănui că folosiți de fapt un parfum arăbesc, iar notele sale sunt foarte plăcute și foarte bine combinate. Este din zona fresh, condimentat – lemnos cu performanțe medii și longevitate pe piele de peste 6 ore.

lattafa fakhar
 • Note de vârf: bergamotă, măr verde, condimente
 • Note de mijloc: lăcrămioare, lavandă, trandafir, Tonka
 • Note de bază: mosc, mușchi de stejar, ambroxan, lemn de cedru, paciuli

4. Lattafa Qaa’ed

Probabil unul dintre cele mai cunoscute parfumuri Lattafa, Qaa’ed este și unul dintre cele mai bune. Este o combinație olfactivă oriental-condimentată cu performanțe și proiecție peste medie. Aduce puțin a Dunhill Icon Absolute sau a Nuit d’Issey Polaris de la Issey Miyake. Nota de cardamom este destul de puternică dar ii conferă acestui parfum un farmec aparte. Este unul dintre cele mai bune parfumuri de toamnă sau chiar iarnă.

qaa'ed parfum
 • Note de vârf: cardamom, scorțișoară
 • Note de mijloc: șofran, cedru, santal
 • Note de bază: vanilie, oud, ambră, piele

3. Lattafa Oud For Glory

Oud for Glory este parfumul Lattafa care merită a treia poziție în acest clasament tocmai datorită lemnului de agar, elementul cheie in majoritatea aromelor arăbești. Este o clonă după celebrul Oud for Greatness de la Initio, însă nu 100%. Totodată deschiderea este una absolut fascinantă, cu note de șofran care amintesc de Baccarat Rouge 540. Este un parfum masculin, oriental, cu note de agar realizate într-o maniera destul de occidentală, care se pretează în principal zilelor răcoroase spre reci. Foarte bine blenduit, destul de sofisticat și calitativ. Performanțele sunt peste medie, fiind un parfum persistent.

cel mai bun parfum lattafa
 • Note de vârf: trandafir, scorțișoară, citrice
 • Note de mijloc: caramel, patchouli
 • Note de bază: vanilie, oud, mosc, rășini

2. Maahir Black Edition

Din punctul meu de vedere, Maahir Black Edition este unul dintre cele mai bune parfumuri Lattafa pe care le puteți achiziționa la momentul actual. Are un ADN întunecat, masculin, puternic, care mă duce cu gândul uneori la Encre Noire A L’Extreme alteori la Amouage Overture Man. Are unele note puternice de fum iar tranzițiile sunt absolut senzaționale. Miroase ca parfumurile de nișă, cu tonuri dulci, afumate și aromate. Ambalajul este și el unul foarte impunător și bine realizat. Mi se pare parfumul ideal de oferit cadou unei persoane peste 30 de ani.

lattafa maahir black
 • Note de vârf: violetă, rozmarin, bergamotă
 • Note de mijloc: tămâie, ambră, iris, mir, vanilie
 • Note de bază: fum, oud, piele, cedru, paciuli, lemn de santal

1. Lattafa Bade’e al Oud Amethyst

Chiar dacă ambalajul este aproape identic cu Oud for Glory, acest parfum este cu totul și cu totul diferit. Lattafa Bade’e al Oud Amethyst are la bază un duo foarte des întâlnit în parfumeria arăbească, și anume combinația de oud cu trandafir. Acesta este inspirat din Atomic Rose de la Initio, și este parfumul Lattafa care mi-a adus cele mai multe complimente într-un timp foarte scurt. Singurul aspect negativ la acesta este însă deschiderea foarte sintetică. Dar dacă puteți aștepta 10-20 de minute, ADN-ul se va transforma în ceva absolut superb, aromat și îmbietor. Mirosul nu este unul dulce, după cum v-ați aștepta, însă se simte foarte bine aroma trandafirilor. Clar nu este un parfum pentru toată lumea, dar dacă puteți tolera deschiderea și nu aveți nimic împotriva mirosului de trandafir din parfumuri, acest produs s-ar putea să vă aducă foarte multe surprize plăcute. Longevitatea este peste medie, iar proiecția este destul de puternică în primele două ore.

cel mai bun parfum lattafa
 • Note de vârf: piper roz, bergamotă
 • Note de mijloc: trandafir bulgăresc, trandafir turcesc, iasomie
 • Note de bază: ambră, oud, vanilie

Leave a Reply

Your email address will not be published.