DailyVIPCele mai bune brățări fitness
În aceasta secțiune vom discuta despre cele mai bune brățări fitness și fitness trackere in 2021 de la produse din categoria de top la variante mult mai accesibile. Fie că vorbim despre un fitness band simplu sau de un sports tracker cu multe funcții complexe, cu siguranță veți avea de unde alege un astfel de dispozitiv din lista de mai jos.
Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul in care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența insă prețul de vanzare al produsului respectiv si nici nu imi va afecta obiectivitatea in ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineti DailyVIP.ro
Dorești să achiziționezi un fitness tracker performant dar nu știi ce producător sau model să alegi? Ei bine în cele ce urmează voi prezenta cele mai reușite modele de fitness band și le voi ordona în funcție de performanțe, autonomia bateriei și dotări.
Versiunea Charge 3 este de departe cea mai reușită brățară de fitness de la Fitbit – companie care este considerată unul dintre pionierii acestei industrii. Deși nu are un ecran color și nici un modul GPS integrat, acest dispozitiv și-a dovedit în timp performanțele superioare și supremația față de restul competitorilor. Este un produs pe care îl veți purta cu mândrie și care vă va ajuta să vă autodepășiți limitele. Autonomia bateriei este de aproximativ 6 zile, dar depinde mult de modul în care este utilizată. Are funcție de măsurare a pulsului și este etanș pană la 5ATM.
Samsung Gear Fit 2 Pro este un fitness tracker cu un ecran AMOLED de excepție. Calitatea construcției este demnă de un produs de top iar integrarea cu atât de multe softuri de profil îl face foarte versatil. Oferă funcție de monitorizare a pulsului și a somnului, pe lângă diversele activități fizice. Este etanș pană la 5ATM și are GPS încorporat. Pe lângă conectivitatea Bluetooth acesta oferă și WiFi și il puteți conecta la Galaxy App store. Călcâiul lui Ahile este bateria care are o autonomie de doar 3-4 zile.
Garmin Vivosport este unul dintre cele mai reușite și mai complexe fitness trackere de pe piață la momentul actual. Este etanș pană la 5ATM, monitorizează o gamă variată de activități fizice, a nivelului de stres și a volumului de oxigen inhalat. Construcția este foarte solidă, materialele sunt de calitate iar autonomia bateriei variază între 5 – 8 zile în funcție de utilizare. Vine cu un display revoluționar ce folosește tehnologia MIP (memory-in-pixel) și cu modul GPS integrat.
Deși nu este la fel de avansată ca versiunea Charge 3, Fitbit Charge 2 este un fitness band extrem de calitativ și pe care te poți oricând baza. Pe lângă varietatea de activități fizice monitorizate, brățara are senzori pentru ritmul cardiac și calitatea somnului. Acest dispozitiv este doar rezistent la apă, vine cu un display OLED monocrom și nu are modul GPS integrat. Ca multe alte sports trakere din această categorie dispozitivul va trimite notificări și se va sincroniza automat cu aplicația dedicată.
Fitbit Inspire face parte din categoria brățărilor de fitness de ultimă generație și vine cu un design mai minimalist și atractiv. Din punct de vedere al funcțiilor și performanțelor este destul de asemănătoare cu modelul Charge 3, diferențele fiind mai mult estetice. Fitness band-ul este etanș până la 5ATM, monitorizează ritmul cardiac și somnul. Nu are GPS încorporat iar display-ul este de tip OLED touchscreen.
Atunci când nu vreți să cheltuiți prea mulți bani pe un fitness tracker dar totuși considerați ca acesta este exact genul de gadget care lipsește din viața dumneavoastră, veți căuta mai degrabă un produs din categoria mid range. Aceste dispozitive sunt mult mai accesibile decât versiunile de top și oferă funcții similare.
Garmin Vivofit 4 este o brățară de fitness mid range fără prea mari pretenții în ceea ce privește acuratețea măsurărilor efectuate. Nu se compară cu un model de top, dar nici nu încearcă acest lucru. Acest fitness band este adresat tuturor celor care iși doresc un tracker de activități de nivel amator spre mediu cu multe funcții utile. Poate monitoriza calitatea somnului, numărul de pași efectuați și diverse activități sportive detectate automat cu funcția Move IQ. Ecranul este unul color de tip MIP iar durata de viață a bateriei este de 1AN. Aceasta este asemănătoare celor folosite la ceasuri și poate fi schimbată de utilizator.
Samsung Galaxy Fit este o brățară fitness din gama mid-range cu un superb ecran AMOLED și multe funcții utile. Pe lângă fitness tracking si monitorizarea pulsului, acest dispozitiv permite reply-ul la anumite notificări cu mesaje predefinite.
Pedometrul este foarte precis, același lucru fiind valabil pentru senzorii de monitorizare a pulsului și a calității somnului. Acest dispozitiv este rezistent la apă până la 5ATM prin urmare îl veți putea lua la înot.
Dacă nu dispuneți de un buget prea mare dar totuși vă doriți o brațară fitness fără prea multe pretenții care să transmită și notificări atunci ați ajuns la categoria potrivită. Toate aceste fitness trakere oferă un raport preț/calitate imbatabil și vin cu multe funcții utile.
Honor Band 4 de la Huawei este una dintre cele mai bune brățări fitness din categoria entry level / buget. Pentru mai puțin de 200 RON primiți un dispozitiv cu ecran AMOLED color, etanș pană la 5ATM, cu funcții de monitorizare a ritmului cardiac, a somnului și a diverselor activități fizice, printre care si înot. Construcția este neașteptat de bună, acuratețea măsurătorilor este cam de 90% iar autonomia bateriei poate depăși 2 săptămâni. Nu vine cu modul GPS integrat dar permite afișarea notificărilor.
Xiaomi Mi Band 4 este primul fitness band color de la celebrul concern chinezesc și totodată una dintre cele mai bune brățări de fitness din perspectiva raportului preț/calitate. Dispozitivul vine cu o construcție solidă, un ecran AMOLED superb și multe funcții utile. Pedometrul este precis, bateria are o autonomie între 8 și 20 de zile.
Xiaomi Mi Band 3 este de departe cel mai popular fitness tracker ieftin pe care îl puteți achiziționa de la magazinele online autohtone. Acesta vine cu un display OLED monocrom, este etanș până la 5ATM și oferă o autonomie de peste două săptămâni. Acuratețea măsurătorilor nu se compară cu un model de top însă este perfectă pentru amatori. Nu are GPS integrat și permite afișarea notificărilor venite de la diverse aplicații.
Brățările de fitness cunoscute și ca fitness trackere sau fitness bands sunt dispozitive electronice din categoria Wearables care monitorizează diverse activități fizice atunci când sunt purtate la mână. Acestea se conectează la smarphone prin Bluetooh și se sincronizează în mod constant cu diverse aplicații dedicate. Spre deosebire de un smartwatch bun, o brățară de fitness are o funcționalitate mai limitată dar este mult mai mică ca și dimensiuni.
Rolul unei brățări de fitness este de a monitoriza majoritatea activităților fizice desfășurate in 24h și realizarea unui grafic săptămânal, lunar și anual pentru observarea progresului. Este ideal pentru persoanele care doresc o viață mai activă și care vor să lupte cu sedentarismul. Majoritatea fitness band-urilor vor alerta utilizatorii atunci când au trecut câteva ore fără să detecteze mișcare și ii vor motiva să își atingă scopul propus.
Multe astfel de brățări de fitness pot număra pașii parcurși într-o zi și pot monitoriza diverse alte activități fizice sau de antrenament. De la alergare, la sporturi precum basket sau volei și uneori chiar înot. Acuratețea măsurătorilor diferă de la dispozitiv la dispozitiv dar de regulă cu cât dispozitivul este mai scump cu atat și performanțele sale.
Majoritatea brățărilor de fitness sunt alcătuite din două componente principale: dispozitivul în sine sau pebble-ul și cureaua. De cele mai multe ori cureaua este detașabilă și poate fi înlocuită atunci când este uzată. Sistemul de prindere diferă în funcție de producător sau model și nu veți putea folosi cureaua de la un fitness band la altul, acestea neavând aceeași lățime, grosime sau alcătuire. Materialul folosit pentru confecționarea brățării este siliconul – acesta fiind foarte versatil și rezistent atât la uzură cât și la umiditate.
Dispozitivul este realizat din plastic sau metal iar display-ul poate fi de tip OLED, AMOLED sau MIP cu strat exterior din sticlă rezistentă la zgârieturi sau policarbonat. Mărimea și funcțiile oferite diferă de la un model la altul dar principiul de funcționare este același. De notat este faptul că unele fitness trackere vin cu modul GPS integrat, barometru și accelerometru pe diverse axe.
Aplicația de sincronizare se instalează pe telefonul mobil iar informațiile sunt transmise prin Bluetooth. Această aplicație diferă în funcție de producător dar majoritatea sunt destul de intuitive și ușor de folosit.
Pe lângă pedometru și sports tracking, multe brățări de fitness oferă o serie de alte funcții utile. Una dintre aceste funcții presupune monitorizarea ritmului cardiac și implică măsurarea pulsului în mod continuu, fie la intervale regulate de timp. De obicei fitness band-urile care măsoară și ritmul cardiac au specificația HR menționată în titlu, însă aceasta nu este o regulă de bază.
O altă funcție importantă oferită de multe fitness trackere este monitorizarea calității somnului. Acest lucru va oferi o privire de ansamblu asupra felului în care dormiți, de cate ore de somn profund aveți parte pe noapte și ce puteți face pentru a îmbunătăți aceste aspecte. In aplicația dedicată de pe telefon veți găsi grafice complexe despre tipurile de somn calculate pe zile, săptămâni sau chiar lunar.
O mare parte din brățările de fitness oferă și notificări în timp real. În felul acesta veți putea vedea cine vă apelează, citi mesaje de tip SMS sau email și primi alerte de la alte aplicații pe care le aveți instalate pe telefon gen Whatsapp sau Facebook. Pe lângă notificările in timp real multe fitness band uri oferă și alerte de sedentarism în care anunță utilizatorul că a trecut o perioadă de timp predefinită (gen o ora sau doua) de când nu a fost detectată nicio activitate fizică. Aceste alerte de sedentarism sunt foarte utile în cazul persoanelor foarte ocupate și care petrec mult timp în fața computerului.
În funcție de model și tipul dispozitivului un fitness tracker poate avea o autonomie de la câteva zile la peste două săptămâni. În unele cazuri excepționale (gen Garmin Vivofit 4) autonomia poate fi mult mai extinsă, aceasta ajungând chiar și la un an.
Autonomia bateriei este de cele mai multe ori direct proporțională cu modul în care este folosită brățara de fitness. Atunci când sunt activate funcții de tipul monitorizarea pulsului sau a somnului, autonomia va fi afectată foarte puternic. Oricum multe fitness trackere de top oferă o autonomie intre 4 si 6 zile cu majoritatea funcțiilor activate.