CEL MAI BUN SMARTWATCH 2020 - TOP SMARTWATCHURI ÎN FUNCȚIE DE PERFORMANȚE

Poate că noțiunea de cel mai bun smartwatch pe care îl poți achiziționa în 2020 este una din start subiectivă. Însă cu atat de multe opțiuni pe piață devine din ce in ce mai greu să alegi un smartwatch de top care chiar să merite investiția. 

Cel mai bun smartwatch este – până la urmă – acela care se pretează cel mai bine nevoilor dumneavoastră. De aceea este bine să porniți din start cu o listă de așteptări clară și o suma maximă pe care doriți să o investiți într-un astfel de dispozitiv. Prin urmare am ales să împart aceste produse în trei categorii distincte, cu prețuri accesibile oricărui buget. 

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul in care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența insă prețul de vanzare al produsului respectiv si nici nu imi va afecta obiectivitatea in ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineti DailyVIP.ro

Ultima actualizare: Decembrie 2019

Alegerile redacției pentru fiecare categorie de smartwatch sunt următoarele:

Categoria: Top

apple-watch-5

Apple Watch 5

5/5

Categoria: Mid

smartwatch-fitbit-versa

Fitbit Versa

4/5

Categoria: Buget

smartwatch-amazfit-bip

Amazfit Bip

3/5

Cel mai bun smartwatch din categoria de top

În această categorie chiar vei găsi cel mai bun smartwatch, însă prețul acestor dispozitive de top este unul pe măsură. Foarte puțini oameni ar fi dispuși să investească 1500 – 2000RON într-un ceas inteligent, însă dacă faceți parte din această categorie chiar aveți de unde alege un produs de top.

1. Apple Watch 5

apple-watch-5

Pentru că vorbim despre cel mai bun smartwatch de pe piață, ne așteptăm cumva ca acesta să fie și cel mai scump. Apple Watch 5 este o adevărată bijuterie a ingineriei și tehnologiei, însă vine cu un preț pe măsură. 

Totuși pentru puțin peste 2000RON primiți un ceas inteligent care dispune de toate funcțiile și opțiunile așteptate,  o carcasă de 40mm și care pentru prima dată vine cu un always-on display. Din păcate pentru utilizatorii de Android, acest dispozitiv va putea fi folosit doar cu telefoane de tip iPhone. 

Cu toată sinceritatea vă spun însă că în materie de upgrade-uri sesizabile față de versiunile anterioare nu prea avem mare lucru. Nici nu prea îmi pot da bine seama ce altceva ar fi putut fi îmbunătățit fată de versiunea 4, în afară de autonomia bateriei – care nici de data aceasta nu este una foarte strălucită. 

Totuși Apple Watch 5 reprezintă vârful de gamă în materie de smartwatch-uri la momentul actual și este un dispozitiv care permite utilizatorului o mulțime de opțiuni și avantaje. Este o adevărată extensie a unui iPhone indiferent dacă faceți sport în aer liber, sunteți la sală, la birou sau chiar la cinema. 

Plusuri:

Calitate absoluta în ceea ce privește constucția

Always on display

Capacitate de stocare foarte mare

Display foarte bun și luminos 

O mulțime de funcții

 

Minusuri:

Durata de viață a bateriei

Prețul foarte mare

Nu oferă sleep tracking

 

2. Apple Watch 4

smartwatch-apple-watch-4

Apple Watch 4 este al doilea cel mai bun smartwatch pe care îl veți găsi in magazinele autohtone. Acest dispozitiv este foarte aproape de perfecțiune însă prețul este unul destul de prohibitiv. Tot ce este legat de acest ceas inteligent este la superlativ, de la materialele folosite și calitatea construcției la fluiditatea si versatilitatea sistemului de operare. Este si mai util atunci când aveți deja un telefon Apple, smartwatch-ul devenind o extensie a smartphone-ului. 

Apple Watch 4 este disponibil în două dimensiuni 40mm si 44mm și se poate ușor transforma din ceas inteligent in fitness tracker sau chiar un dispozitiv de monitorizare a sănătății. Smartwatch-ul de top de la Apple vine cu un display OLED superb cu touchscreen și senzor de lumină ambientală. 

Acest model dispune de modul GPS încorporat foarte precis și senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac. Accelerometrul este de ultimă generație și poate detecta chiar și o cazătură accidentală în urma căreia să trimită o alertă. Smartwatch-ul este rezistent la apă și etanș până la 5 atmosfere. Acesta poate primi notificări in timp real și poate monitoriza o multitudine de activități fizice. Pe langă Bluetooth, ceasul de la Apple oferă și conectivitate de tip WiFi.

Singurul lucru de reproșat acestui dispozitiv este durata de viață a bateriei. Apple Watch 4 nu poate oferi mai mult de 24-48h indiferent cât de bine il optimizați. Totuși încărcarea este foarte rapidă și intreg sistemul este magnetic și ușor de folosit, însă acest lucru nu este de ajuns pentru o parte din utilizatori. 

Plusuri:

Materiale și construcție de top

Display superb

Funcții variate și utile

Design foarte atractiv

 

Minusuri:

Durata de viață a bateriei

Prețul foarte mare

 

 

3. Samsung Galaxy Watch

smartwatch-samsung-galaxy-watch

Chiar dacă am pus Apple pe primul loc, Samsung Galaxy Watch este cu siguranță unul dintre cele mai bune smartwatchuri pe care le puteți achiziționa. Ecranul Super AMOLED este piesa de rezistență a acestui dispozitiv și net superior oricărui competitor. Ceasul rulează Tizen OS și este una din singurele alternative serioase la sistemul de operare fluid și echilibrat al celor de la Apple. 

Un alt lucru care face Samsung Galaxy Watch un ceas inteligent de top este durata de viață a bateriei. Cu acest gadget poți lejer să ajungi chiar și până la 4 zile de folosire pană să necesite conectarea la USB. Marginea rotativă este un element distinctiv al smartwatchurilor de la Samsung, încă de la primele versiuni. Aceasta oferă deprindere ușoară și chiar ajută mult la funcționalitatea dispozitivului. 

Ceasul este rezistent la apă cu o etanșietate de până la 5ATM, are GPS cu GLONASS încorporat, NFC și WiFi. Este disponibil in două versiuni – una de 42mm și una de 46mm. Versiunea mai mare este și cea care oferă cea mai bună autonomie a bateriei. Toate modelele vin cu senzor ambiental, barometru, senzor pentru măsurarea pulsului, giroscop și accelerometru.

Singurul minus este pe partea de aplicații, unde Tizen OS a rămas puțin in urma sistemului de operare de la Apple. Există multe aplicații compatibile dar nu la fel de multe ca pe un Apple Watch. 

 

Plusuri:

Cel mai bun display

Autonomie a bateriei buna

Funcții variate și utile

Design atractiv

 

Minusuri:

Aplicații mai puține

Design mai sportiv

 

4. Apple Watch 3

smartwatch-apple-watch-3

Apple Watch 3 a fost cel mai bun smartwatch din 2018 și încă reprezintă o alternativă foarte atractivă pentru toți iubitorii de ceasuri inteligente. Prețul este mai accesibil în comparație cu Apple Watch 4, iar diferențele de performanță nu sunt chiar atat de însemnate. 

Chiar dacă display-ul nu este la fel de calitativ ca la versiunea cea mai de top, Apple Watch 3 oferă o gamă variată de funcții și optiuni de customizare. Acesta a primit ultima versiune de WatchOS la fel ca și fratele său mai mare, este rezistent la apă și etanș până la 5ATM, are GPS integrat, barometru și altimetru.

Apple Watch 3 va măsura pulsul prin intermediul senzorului optic și poate fi configurat să trimită alerte atunci cand acesta este prea mic sau prea mare. De asemenea veți putea primi notifcări în timp real și este compatibil cu majoritatea curelelor vechi și noi, atât timp cât vorbim de același tip de ceas. 

 

Plusuri:

Display de calitate

Construcție solidă și elegantă

Funcții variate și utile

 

Minusuri:

Autonomia bateriei

Necesită un iphone pentru o 

funcționalitate completă

 

5. Garmin Vivoactive 3

smartwatch-garmin-vivoactive-3

Garmin Vivoactive 3 este un smartwatch bun pentru iubitorii de sport. Acesta poate monitoriza o gamă variată de activități fizice și are un design modern și plăcut. Are o constucție solidă din materiale de înaltă calitate (oțel inoxidabil) și pare foarte rezistent pe termen lung. Display-ul este de tip MIP iar la exterior avem un înveliș din Gorilla Glass 3 rezistent la zgârieturi. 

Dimensiunea cadranului este de 43.5mm iar grosimea totală este de 11.7mm. Vine cu un senzor foarte precis de măsurare a pulsului și este rezistent la apă cu o etanșietate de până la 5ATM. Include un modul GPS încorporat și GLONASS, termometru, accelerometru și busolă digitală. 

Display-ul este 1.2 inch și foloseste tehnologia MIP. Acesta nu are o rezoluție foarte mare și nici nu este foarte lizibil în condiții de iluminare scăzută. Prin urmare Garmine Viovactive 3 nu poate fi considerat cel mai bun smartwatch din această categorie deoarece nu poate concura cu Samsung sau Apple din acest punct de vedere. Totuși veți putea răspunde la unele notificări iar meniul este foarte intuitiv și ușor de folosit. 

Autonomia bateriei variază între 2 si 5 zile în funcție de activități și opțiunile active. Dispozitivul include si NFC cu posibilitatea plății cu ceasul, dar destul de inutil in Romania unde acest sistem nu este încă implementat. 

 

Plusuri:

Construcție de calitate

Gorilla Glass 3

Acuratețea măsuratorilor sportive

Autonomia bateriei

 

Minusuri:

Are mici probleme de sincronizare

sau de update cu unele telefoane

Incomod de purtat noaptea

 

Cel mai bun smartwatch din categoria mid range

In categoria mid range am hotărât să includ cele mai bune smartwatchuri sub 1000RON. Aceste ceasuri inteligente – deși nu ieftine – oferă foarte multe funcții și designuri moderne și plăcute. Display-urile nu sunt la nivelul modelelor de top însă cu siguranță veți găsi ceva util și interesant în lista de mai jos. 

1. Fitbit Versa

smartwatch-fitbit-versa

Poate nu este cel mai bun smartwatch de pe piață, dar Fitbit Versa este cu siguranță unul dintre cele mai arătoase. Are un design mai mult decât atractiv, este ușor de folosit și este disponibil într-o gamă foarte variată de culori. Construcția este una metalică, din aluminiu și materialele folosite sunt de foarte bună calitate. 

Fitbit Versa este un dispozitiv cu valențe mai puternice de fitness tracker și mai puține pe partea de ceas inteligent. Bineînțeles că veți putea primi notificări și uneori chiar răspunde cu mesaje predefinite, dar Fitbit OS nu stă chiar atât de bine pe partea de aplicații. 

Bateria este unul din marile plusuri ale acestui dispozitiv, autonomia fiind intre 4 si 6 zile în funcție de utilizare și de setările alese. Pedometrul este foarte precis, lucru valabil și pentru monitorizarea activităților sportive. O altă opțiune interesantă și foarte bine implementată este cea de monitorizare a somnului. 

Smartwatch-ul nu are GSP integrat dar îl foloseste cu succes pe cel al telefonului. Softul de sincronizare este foarte intuitiv și ușor de folosit. Chiar daca display-ul este de tip LCD imaginea este una plăcută și atractivă. De menționat este ca dispozitivul este rezistent la apă și etanș până la 5ATM. 

 

Plusuri:

Construcție de calitate

Design elegant

Acuratețea măsuratorilor sportive

Autonomia bateriei

 

Minusuri:

Nu se poate răspunde la notificări

Uneori are probleme la 

sincronizarea datelor

 

2. Huawei Watch GT

smartwatch-huawei-watch-gt

Huawei Watch GT este un ceas inteligent cu un design impunător. Chiar de la început ne putem da seama că avem în față un dispoztiv pentru iubitorii de sport cu o construcție robustă și multe funcții utile. Ecranul AMOLED color de 1.39 inch este foarte reușit – doar că nu se compară cu cel de pe Galaxy Watch de la Samsung. 

Carcasa este metalică are un diametru total de 46.5mm și o grosime de 10.5mm. Brațara este din silicon, deși am văzut și versiuni cu piele la exterior si silicon la interior. Ceasul vine cu o memorie internă de 128MB și una dintre cele mai bune baterii din acest segment. Autonomia variază între 5 si 12 zile in funcție de setarile făcute și modul de folosire. 

Huawei Watch GT vine cu senzor de ritm cardiac, busolă, barometru, giroscop și senzor de lumină ambientală. Veți putea primi notificări atunci cand este sincronizat prin aplicația Huawei Health însă nu veți putea raspunde. Acuratețea măsuratorilor este destul de precisă doar că softul nu permite sincronizarea cu alte aplicații de health traking consacrate. 

Există o funcție de monitorizare a somnului, însă acest dispozitiv nu este unul cu care să puteți dormi la mână seară de seară. Chiar și in timpul zilei are momente când poate deveni incomod. 

Prin urmare nu as putea considera Huawei Watch GT cel mai bun smartwach din această categorie, însă este un adversar redutabil. 

 

Plusuri:

Construcție de calitate

Ecran AMOLED

Autonomia bateriei

 

Minusuri:

Nu este foarte versatil

Notificări rudimentare

Aplicații puține si cu bug-uri

Design bărbatesc

 

3. Xiaomi Amazfit Stratos

smartwatch-amazfit-stratos

Xiaomi Amazfit Stratos poate fi considerat cel mai bun smartwatch din categoria mid range dacă este să considerăm strict raportul preț/calitate. Corpul este realizat din oțel de înaltă calitate iar display-ul este de tip LCD de 1.34 inch și poate afișa 16M de culori. La exterior avem un strat rezistent la zgârieturi realizat din Gorilla Glass 3 iar designul este unul sportiv și modern. 

Acest ceas inteligent rulează o versiune custom de sistem de operare Android, prin urmare puteți instala tot felul de aplicații și aveți access la sute de fețe pe care le puteți descarca de pe internet. Vine cu o memorie flash de 4Gb pe care puteți transfera mp3-urile favorite. Amazfit Stratos dispune si de conectivitate WiFi pe lângă cea Bluetooth și vine cu GPS încorporat, senzor de ritm cardiac, accelerometru și altimetru..

O funcție utilă și interesantă este cea de măsurare a calității somnului, iar precizia este asemănatoare unui smartwatch de top. Este rezistent la apă și etanș până la 5ATM iar notificările și intensitatea vibrațiilor pot fi ușor customizate.

Durata de viață a bateriei la acest model variază intre 3 si 5 zile în funcție de setarile active și modul de folosire. 

 

Plusuri:

Construcție de calitate

Display plăcut

Autonomia bateriei

Ruleaza Android

 

Minusuri:

Nu este foarte rezistent la 

zgarieturi

Touchscreen ul nu este precis

 

 

Cel mai bun smartwatch ieftin

Doriți un ceas inteligent bun dar nu dispuneți de un buget prea mare? Nu este nicio problemă deoarece în lista de mai jos voi prezenta cele mai bune smartwatchuri ieftine de la noi de pe piață. Modele pe care vă puteți baza și care – chiar dacă nu au precizia unui dispozitiv de top – oferă foarte multe funcții pentru prețul plătit. 

1. Xiaomi Amazfit BIP

smartwatch-amazfit-bip

Xiaomi Amazfit BIP este de departe cel mai bun smartwatch ieftin pe care îl găsiți pe piața autohonă. Acesta poate părea la prima vedere o clonă Apple Watch realizată din plastic, insă lucrurile nu stau chiar așa. Poate că cele două modele seamănă puțin din punct de vedere estetic însă sunt în categorii total diferite. 

Acest dipozitiv este mai mult un fitness tracker decât un ceas inteligent, dar vine cu foarte multe dotări la pachet. Totodată dispune de cea mai bună autonomie a bateriei dintre toate modelele prezentate, prin urmare dacă acesta este cel mai important criteriu după care vă ghidați v-aș sugera sa nu ignorați Amazfit BIP. Cu un minim de notificări, monitorizarea pulsului la 30 de minute și monitorizarea somnului dezactivată, acest smartwatch poate duce pană la 40 de zile fară încărcare. 

Dispozitivul dispune și de un GPS integrat, lucru rar întalnit în această categorie de preț. Și chiar dacă construcția este din plastic aceasta este destul de robustă, iar display-ul vine cu un strat protector de tip Gorilla Glass 3 la exterior. 

Pe lângă monitorizarea pașilor, a somnului, a pulsului și a activităților zilnice Amazfit BIP oferă și notificări atunci cand este conectat la telefon. Nu veți putea răspunde la ele iar unele caractere vor fi înlocuite de simboluri ciudate însă nu veți pierde vreun apel sau mesaj important cât timp aveți ceasul la mană. 

Plusuri:

Display always on

Autonomia bateriei fantastica

GPS încorporat

Funcții utile

 

Minusuri:

Realizat din plastic

Acuratețea măsuratorilor nu este

foarte precisă

Rezoluție mică

 

Cum alegem cel mai bun smartwatch în 2020?

Poate pare foarte greu să alegi cel mai bun smartwatch in 2020, mai ales când avem o varietate atât de mare de dispozitive pe piață. Un factor determinant va fi cu siguranță prețul deoarece multe ceasuri inteligente de top nu sunt deloc ieftine. Sunt sigur că multe persoane consideră aceste dispozitive inutile din start, însă abia după câteva zile de folosință iți poți da seama cu adevarat de indispensabilitatea acestora.

smartwatch-bun

Ce este un smartwatch?

Un smartwatch este un dispoztiv electronic inteligent menit să fie purtat la mană în jurul încheieturii. Acesta seamană foarte mult cu un ceas analogic sau digital și se conecteaza la telefonul mobil prin intermediul tehnologiei Bluetooth. 

O dată conectat acesta va sincroniza o multime de date cu smartphone-ul dumneavoastră. El va transmite telefonului date despre numărul de pași parcurși intr-o zi, date despre calitatea somnului, despre ritmul cardiac și despre traseele urmate în timpul diverselor activitați fizice. În același timp va recepționa de la telefon și vă va alerta prin intermediul unor vibrații atunci când primiți notificări de genul: apeluri, sms-uri, e-mailuri etc. 

Multe smartwatch-uri bune dispun de GPS încorporat, senzor pentru monitorizarea pulsului și a calității somnului, accelerometru, giroscop, barometru, altimetru și busolă digitală. In comparație cu un fitness band, un smartwatch este mult mai mare, mai complex și mai variat în funcționalitate. 

Cine are nevoie de un ceas inteligent?

Ceasurile inteligente sunt pentru oamenii activi ai secolului 21. Acesta este o extensie a telefonului mobil cu un scop bine definit. Purtând un astfel de smartwatch veți fi mereu conectat la tot ce se întamplă în jurul dumneavoastră, nu veți mai rata nicio notificare importantă și veți deveni mai determinat să fiți mai activ fizic. 

Pin urmare dacă vreți un dispozitiv care pe langa afișarea orei și a datei să va prezinte date despre vreme, despre pașii parcursi într-o zi, kilometrii alergați, calitatea somnului și variația ritmului cardiac, atunci un smartwatch bun poate face toate aceste lucruri și multe altele în plus. Veți putea citi oricând notificări și chiar răspunde la ele (valabil doar pentru anumite dispozitive), veți putea vedea cine vă apelează, veți putea respinge apeluri și veți putea face o selecție in timp real a importanței notificărilor primite. 

smartwatch-top

Cum alegem cel mai bun smartwatch?

Alegerea unui smartwatch bun poate fi un proces destul de complex, mai ales atunci cand așteptările nu sunt conforme cu realitatea. Trebuie să întelegeți că dispozitivele din zona de top oferă funcționalitate extinsă și precizie înaltă, pe când cele de tip mid-range sau buget fac unele compromisuri. 

Nu veți putea răspunde la apeluri și mesaje sau e-mailuri decât dacă achiziționați un smartwatch de top. Dacă sunteți interesat doar de notificări și monitorizarea activităților atunci puteți alege ușor un model din gama mid range sau buget. 

O dată ce aveți o sumă de bani pe care sunteți dispuși să o investiți într-un astfel de dispozitiv trebuie să vă gandiți foarte bine ce anume vă interesează cel mai mult. Dacă doriți un model de top și până la urma un simbol al statutului social, vă recomand Apple sau Samsung.

Dacă sunteți activ fizic și doriti un dispozitiv superior unui fitness band bun, atunci producători precum Fitbit sau Garmin au o selecție de smartwatch-uri potrivite stilului dumneavoastră de viață. 

Dacă doriți o combinație intre stil, acuratețea masurătorilor și funcționalitate, atunci Huawei și Xiaomi probabil că vă vor face cu ochiul. 

1 thought on “Cel mai bun smartwatch – top dispozitive wearable

Leave a Reply

Your email address will not be published.