Cel mai bun PC de gaming – top sisteme desktop pentru jocuri

cel-mai-bun-computer-de-gaming

Cele mai bune sisteme de gaming PC 2022 (de tip brand)

În această secțiune vă voi prezenta cel mai bun PC de gaming de tip brand pentru fiecare categorie. Top sisteme pc pentru jocuri în 2022 și ce configurații sunt necesare pentru a juca majoritatea titlurilor de anul acesta. 

Un computer de gaming bun poate face diferența atunci când avem nevoie de performanță iar placa video și procesorul sunt probabil cele mai importante aspecte. 

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul in care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un foarte mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența insă prețul de vanzare al produsului respectiv si nici nu imi va afecta obiectivitatea in ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineti DailyVIP.ro

Ultima actualizare: Noiembrie 2021

Alegerile redacției pentru cel mai bun PC pentru gaming sunt:

Top

lenovo legion t7 extreme gaming pc

Legion T7

10/10

Mid

pc gaming corvus

Werewolf

7.5/10

Entry

pc gaming ieftin

Corvus

6/10

Cel mai bun sistem de gaming din categoria de top

Aceste PC-uri de gaming sunt extrem de performante și concepute pentru a da randament maxim în timpul solicitărilor de durată. Nu sunt în niciun caz computere ieftine, dar prețul plătit vă garantează ca aceste configurații PC hardware nu vor fi depășite cel puțin 2 – 3 ani. 

Pe un astfel de computer pentru gaming veți putea juca orice titlu la rezoluție și detalii maxime fără niciun fel de problemă. Aceste sisteme sunt ideale și pentru aplicații de genul Machine Learning, AI și rețele neuronale. 

1. Lenovo Legion T7

lenovo legion t7 extreme gaming pc

Dacă sunteți în căutare de entertainment iar bugetul nu este o problemă atunci Lenovo Legion T7 cel mai bun PC de gaming pe care îl puteți achiziționa la final de 2021. Pe lângă designul foarte modern și sistemul de răcire extrem de eficient, acesta vine dotat cu un adevărat monstru de procesor i9-11900K și o placă video de ultimă generație NVIDIA GeForce RTX 3070 cu 8GB memorie GDDR6.

Sistemul vine cu 64GB DDR4 care ar trebui să fie arhisuficienți pentru orice joc modern, iar soluția de stocare SSD de 1TB pe slot M2 este una mai mult decât optimă. PC-ul nu vine însă cu sistem de operare inclus.

2. Alienware Aurora R12

alienware aurora r12 sistem gaming

Alienware Aurora R12 este un rival mai mult decât redutabil pentru orice configurație de pe poziția 1 atunci când vorbim despre cel mai bun calculator de gaming. Acesta vine cu un procesor performant de tip Intel Core i7-11700KF cu o frecvență de până la 5.0Ghz, alături de 32GB de RAM. 

Placa video este una performantă, modelul ales fiind GeForce RTX 3070 cu 8GB GDDR6. SSD-ul de tip M2 NVMe este foarte rapid iar sistemul vine cu Windows 10 Professional preinstalat.

3. Gaming Frost Giant

sistem pentru gaming frost giant

Gaming Frost Giant este un sistem de gaming conceput pentru a face față cu biro chiar și celor mai solicitante titluri. Acesta vine cu un procesor AMD Ryzen 5 5600X de ultimă generație, 16GB RAM și o placă video RTX 3070 8GB cu 8GB memorie GDDR6. 

Pe lângă toate acestea dispune și de un SSD foarte rapid de 1TB care e arhisuficient pentru orice gamer. Sistemul are un aspect superb datorită culorii albe, o răcire foarte eficientă iar sistemul de iluminare RGB este realizat in perfectă coordonare cu designul.  Veți putea rula cam orice joc la detalii maxime. Acesta vine cu Windows 10 Home preinstalat (Game Ready) preinstalat. 

4. Rodan

rodan

Rodan este un alt super sistem de gaming conceput și realizat de cei de la PCGarage. De această dată avem de-a face cu un procesor AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz de ultimă generație, 16 GB de RAM și o placă video RTX 3060 Ti cu 8GB de memorie operativă. 

Soluția de stocare este SSD-ul de 1TB, ce va asigura tot spațiul necesar instalării mai multor jocuri iar configurația va garanta rularea acestora la detalii maxime. Din păcate nu vine cu sistem de operare preinstalat. 

Cel mai bun PC de gaming din categoria mid-range

Aceste sisteme de gaming sunt mult mai accesibile față de variantele de top și sunt destul de puternice pentru a rula fără probleme cam orice joc din 2019 sau din anii anteriori. Poate nu beneficiază de placi video de ultimă generație, însă configurațiile sunt foarte stabile și performante. 

1. [AlphaGear] Werewolf

pc gaming alphagear

Cei de la PcGarage sunt experți în configurarea de sisteme de gaming foarte bune, iar [AlphaGear] Werewolf nu este o excepție. Acesta vine cu un procesor AMD Ryzen 7 5800X 3.8GHz și 16GB de memorie RAM. 

Soluția de stocare aleasă este 1GB SSD interfață M2 iar placa video este un mega RTX 3060 cu 12GB memorie GDDR6. 

Acest sistem poate rula fără probleme majoritatea jocurilor de pe piață. Este mult mai silențios decât alte configurații din aceeași categorie iar performanțele sunt uimitoare. 

2. Lenovo IdeaCentre G5

ideacenter g5

Lenovo IdeaCentre G5 este unul dintre cele practice pc-uri de gaming iar performanțele sunt neașteptat de bune. Dispune de un procesor din seria Intel® Core™ i7-10700F pana la 4.80 GHz, 16GB de memorie RAM și soluție de stocare compusă din 512GB SSD pe M2 și 1TB HDD de 7200rpm. 

Placa video este un GeForce RTX 3060 cu 12GB memorie GDDR6, care vă va permite să jucați majoritatea titlurilor noi fără probleme. Din păcate nu dispune de sistem de operare preinstalat. 

3. Aegis

FirstGear Gaming Aegis este un sistem de gaming realizat de cei la PcGarage care se pretează și pentru multe activități de tip office. Deși poate la prima impresie pare un sistem destul de depășit, acesta ascunde destulă performanță sub “capotă” pentru a putea rula majoritatea titlurilor moderne fără probleme. 

Sistemul vine echipat cu un procesor Intel i3-10100F 3.6GHz, 16GB RAM, un SSD foarte rapid de 512GB, alături de un chip grafic GeForce GTX 1660 SUPER cu 6GB memorie video.

Cel mai ieftin PC de gaming

Dacă nu dispuneți de un buget prea mare dar totuși vă place să vă jucați în timpul liber atunci sunteți probabil în căutarea celui mai ieftin PC de gaming. 

Cu siguranță ca aceste modele fac compromisuri în ceea ce privește performanța, dar sunt cele mai accesibile computere pentru jocuri de pe piață care să merite achiziționate. 

1. Corvus

pc gaming corvus

Corvus al celor de la PCGarage este sistemul ideal pentru a vă apuca de light gaming. Prețul este imbatabil având in vedere configurația iar led-urile RGB sunt un mare bonus. 

Trebuie totuși să țineți cont că acest PC este unul cu placă video integrată deci așteptările trebuie să fie minime. Chiar și așa veți putea juca destul de multe titluri la setări grafice medium spre low și rezoluții mici. 

Procesorul este unul AMD Ryzen 5 PRO 3350G 3.6GHz, vine cu 16GB de RAM și un SSD ultra-rapid de 240GB pe M2. Placa video este una integrată de tip Radeon Vega 11. îl veți putea folosi pentru League of Legends, Fortnite, CounterStrike, Apex Legends, Overwatch, DOTA 2 etc.

Cum alegem un PC pentru gaming de tip brand

Sistemele brand pentru gaming sunt sisteme realizate de producători de marcă și vin în întampinarea nevoilor utilizatorilor. În funcție de categorie și model acestea permit rularea la rezoluție și detalii minime, medii sau maxime a majoritatea titlurilor de jocuri de pe piață.

Marele avantaj al computerelor de gaming constă în folosirea unor plăci de bază foarte versatile, a unor procesoare extrem de puternice și GPU-uri de top. Sistemele de răcire au fost gândite special pentru folosire intensă iar diversele lumini și leduri RGB oferă un aspect estetic foarte modern și plăcut.

Fiind foarte puternice, aceste sisteme pot fi folosite cu succes și la alte tipuri de activități pentru editare foto sau video, proiectare, cât și in aplicații de tip AI sau machine learning. 

Aspecte importante ale unui PC de gaming

Spre deosebire de o configurație de jocuri realizată de utilizator, sistemele de gaming de tip brand sunt gândite pentru o maximă compatibilitate a componentelor și sunt testate înainte de a fi lansate pe piață. Acest lucru înseamnă că nu prea veți avea probleme dupa diversele update-uri de bios sau de drivere și totul va funcționa la parametri normali pentru multă vreme. 

Și chiar dacă la prima impresie o consolă de jocuri poate părea că oferă performanțe superioare unui PC, de multe ori lucrurile nu stau chiar așa. Mai ales în cazul sistemelor moderne care pot oferi un frame-rate mai mare, o experiență mai fidelă și mult mai multă versatilitate.

Din punct de vedere al performanței, procesorul și placa video sunt cele mai importante componente. Majoritatea PC-urilor de gaming de top folosesc procesoare Intel core i7 de ultimă generație. Variantele K ale procesoarelor (de exmplu i7-9700K) sunt ușor overclock-abile, mai ales că multe plăci de bază din astfel de sisteme oferă această posibilitate.

Sistemele de gaming cu procesoare core i5 sunt din categoria mid-range și oferă și acestea peformanțe destul de mari. Modele i3 în schimb sunt orientate pentru jocuri fără cerințe prea mari. 

În ceea ce privește placa video, modelele din seria RTX 20XX sunt cele mai performante variante posibile. Plăcile NVIDIA din seria GTX oferă și ele FPS-uri mari în majoritatea jocurilor, în special modelele 1060 sau 1080. Modelele 1050Ti sunt cam la limită și nu v-aș recomanda un sistem pentru jocuri nou cu o placă video mai slabă ca aceasta. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.