Cel mai bun ebook reader

cel-mai-bun-ebook-reader-img

Pentru a citi cât mai multe cărți în 2020 și pentru a ne proteja în același timp pădurile, cu toții probabil că ne dorim să găsim cel mai bun ebook reader. Aceste dispozitive se apropie cel mai mult de experiența unică a cititului unei cărți, mai puțin latura olfactivă. Știu că mulți dintre voi adoră mirosul paginilor și toate sentimentele oferite de această experiență, dar credeți-mă ca un ebook reader vine destul de aproape. 

Tehnologia avansată e-ink face ca paginile unui e-book să fie similare cu cele ale unei cărți adevărate, doar că aici puteți ajusta mărimea fontului, puteți pune mai multe semne de carte virtuale și puteți lua cu voi în vacanță chiar și zece romane într-un spațiu echivalent unei mici tablete. 

Spre deosebire de o tabletă însă, un e-book reader nu este mereu iluminat iar ecranul nu va fi deloc obositor. Plus că autonomia bateriei este de săptămâni întregi, dispozitivul consumând doar o infimă cantitate de energie atunci când treceți la altă pagină. 

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul in care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența insă prețul de vanzare al produsului respectiv si nici nu imi va afecta obiectivitatea in ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineti DailyVIP.ro

Alegerile redacției pentru cel mai bun e-book reader sunt:

Top

kindle-oasis

Kindle Oasis Wi-Fi

9.5/10

Best Buy

kindle-paperwhite

Kindle Paperwhite

8.5/10

Entry

kindle-glare

New Kindle Glare 6

7.5/10

Cel mai bun ebook reader din categoria de top

Aceste e-book readere sunt mai scumpe dar oferă o fidelitate de reproducere a paginilor foarte mare. Va fi exact ca atunci când citiți dintr-o carte adevărată. Majoritatea produselor din această categorie sunt rezistente la apă și dispun de rezoluții foarte mari. 

1. Kindle Oasis Wi-Fi

kindle-oasis

Kindle Oasis Wi-Fi este cel mai bun ebook reader scump pe care îl puteți achiziționa la momentul actual. Cu o diagonală de 7 inch și o rezoluție fabuloasă de 300ppi, acest dispozitiv se va apropia cel mai mult de experiența citirii unei cărți reale. Spațiul de stocare generos de 8GB este mai mult decât suficient pentru sute de e-book-uri. Ecranul este tratat anti-reflexii iar reader-ul dispune și de conectivitate wi-fi pentru mai multă versatilitate. Intensitatea luminii poate fi setată în multe trepte iar acest lucru este foarte util pe timp de noapte când veți putea citi romanul favorit fără nevoia unei veioze. 

2. PocketBook InkPad 3

pocketbook-inkpad3

PocketBook InkPad 3 este un alt ebook reader foarte bun care vine cu o mulțime de funcții interesante și utile. Ecranul dispune de o rezoluție de 300ppi și beneficiază de iluminare adaptivă. Iluminarea este realizată cu un total de 19 LED-uri, din care 10 albe ș 9 portocalii. Acest lucru vă va permite să ajustați nu doar intensitatea ci și temperatura culorii pentru a nu vă obosi ochii indiferent când utilizați dispozitivul. Display-ul este de 7.8inch cu e-ink CARTA care va reproduce extrem de fidel orice tip de pagină. Spațiul de stocare este de 8GB iar e-book readerul dispune de conectivitate WiFi. 

Cel mai bun e-book reader din categoria Best Buy

În acestă categorie veți găsi cu siguranță cel mai bun e-book reader din perspectiva raportului preț/calitate. Toate aceste dispozitive oferă un maxim de calitate și dotări iar prețul nu este unul exagerat. Un ebook reader bun reprezintă o investiție solidă de viitor, durata de viață a unui astfel de dispozitiv fiind de minim 3-4 ani. 

1. Kindle Paperwhite Wi-Fi

kindle-paperwhite

Dacă ar fi să fac o listă a celor mai bune ebook readere pe care le puteți cumpăra, Kindle Paperwhite Wi-Fi ar fi cu siguranță pe o poziție de top. Acest e-reader este de departe cel mai popular produs din acest segment cu performanțe mult peste medie. Are un display de 6 inch însă rezoluția de 300ppi și iluminarea ecranului sunt foarte asemănătoare modelelor mult mai scumpe. 

Dispozitivul dispune de 4GB spațiu de stocare și conectivitate WiFi pentru a putea descarca e-book-urile direct de pe site-uri. Dispune de touch-screen și are o greutate totală de doar 200g. 

2. Kobo Clara HD

kobo-clara

Kobo Clara HD este un alt ebook reader foarte bun din categoria Best Buy. Spre deosebire de Kindle, acesta vine cu 8GB spațiu de stocare și un ecran care permite ajustarea temperaturii luminii. Acest lucru va reduce oboseala ochilor și vă va ajuta să aveți un somn mai liniștit. 

Dispozitivul are WiFi iar greutatea totală este de 170g. Singurul motiv pentru care este sub Kindle se datorează iluminării neuniforme a marginilor – o mică problemă cu care s-au confruntat o parte a acestor modele dar care pare să fie rezolvată între timp. 

E-book reader bun din categoria Entry level

Acestea sunt cele mai bune e-book readere ieftine pe care le puteți achiziționa. Din păcate “ieftin” în categoria acestor dispozitive înseamnă totuși prețuri peste 100E, dar investiția este una de durată. 

1. New Kindle Glare 6

kindle-glare

New Kindle Glare 6 reprezintă a 8a generație de dispozitiv Kindle și este cel mai accesibil ebook reader de calitate pe care îl puteți achiziționa. Are un ecran de 6-inch cu un contrast foarte bun și oferă lizibilitate perfectă chiar și afară pe soare puternic. Nu dispune însă de iluminare cu LED, prin urmare poate fi folosită doar cu surse de lumină naturală sau artificială.

Capacitatea este de 4GB spațiu de stocare, iar readerul dispune de conectivitate WiFi și o autonomie a bateriei de până la 4 săptămâni. Este compatibilă însă cu o gamă limitată de formate (există totuși convertoare gratuite). Greutatea totală este de doar 160g, lucru care o face extrem de ușoară. 

2. PocketBook BASIC 3

pocketbook-basic3

PocketBook BASIC 3 este un alt ebook reader ieftin și bun. Acesta dispune de 8GB de stocare și este compatibil cu o gamă foarte variata de formate, inclusiv EPUB. Display-ul de 6 inch dispune de tehnologia e-ink CARTA pentru un contrast cât mai mare și lizibilitate chiar și pe soare. 

Nu are iluminare cu LED, prin urmare va putea fi folosită doar în condiții de lumină externă. Ebook-ul vine și cu un slot de card micro-SD pentru a mări capacitatea cu 32GB. 

Cum alegem cel mai bun e-book reader

Deși nu este ieftin, un e-book reader bun reprezintă o investiție foarte importantă pentru viitor. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv veți putea citi sute sau chiar mii de cărți, lucrări științifice sau reviste electronice. Display-ul unui ebook reader are un contrast foarte bun și dispune de tehnologia e-ink care face scrisul să fie foarte similar cu cel dintr-o carte fizică. 

Factori de luat în considerare atunci când alegem un ebook reader

Cel mai bun ebook reader este bineînțeles cel pe care ni-l permitem, iar în funcție de bugetul disponibil putem alege la ce caracteristici renunțăm și care sunt cu adevărat importante pentru noi. 

Cea mai importantă caracteristică a unui ebook reader scump este iluminarea automată sau manuală a displayului. Dispozitivele din categoria entry-level nu vin, de regulă, cu astfel de dotări prin urmare va trebui să vă gândiți bine dacă acest aspect este unul foarte important. Dacă puteți tine o veioza aprinsă înainte de culcare, atunci cu siguranță că este o opțiune la care se poate renunța. Dacă însă ați dori să puteți folosi dispozitivul și pe întuneric, atunci va trebui să măriți puțin bugetul pentru un ebook reader best buy. 

kobo-ebook-reader

Diversitatea formatelor suportate este iarăși o caracteristică importantă, iar aici e-book readerele de la Kindle cam au de suferit. Totuși există convertoare gratuite pentru a transforma cărțile EPUB în format compatibil Amazon, iar acest lucru se poate face foarte ușor dacă dispuneți de un laptop sau de un computer personal. 

Spațiul de stocare clar nu este o problemă indiferent de modelul ales, chiar și 4GB de memorie fiind arhisuficienți pentru sute de cărți. Totuși modelele mai scumpe au procesoare mai puternice și mai multă memorie RAM, lucru care le face mai rapide prin meniu. 

Majoritatea e-book readerelor bune vin cu WiFi, însă nu prea veți folosi această caracteristică decât dacă va achiziționați cărți în limba engleză direct de pe Amazon. Majoritatea ebook-urilor cumpărate din România le veți descarca pe computer apoi transfera pe dispozitiv prin cablul USB furnizat. 

P.S.: Libris.ro este o librărie online unde veți găsi e-book-uri din toate domeniile. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.