Cei mai mari producători de laptopuri gaming

gaming-laptop

Secțiunile de laptopuri gaming ale marilor magazine online includ adesea sute de produse. Însă majoritatea acestor dispozitive aparțin doar câtorva mari producători. Astăzi vom trece în revistă cele mai importante companii de laptopuri pentru jocuri și vom discuta câte puțin despre fiecare în parte.

Și chiar dacă o parte dintre acești producători nu au piață de desfacere in România, puteți găsi o parte din produse pe site-uri de vanzări de genul OLX.

Laptopuri de gaming de la Alienware

Din punctul meu de vedere, Alienware sunt pionierii industriei laptopurilor de gaming. Logo-ul lor cu chipul de extraterestru este deja consacrat și a fost promovat în multe filme si seriale celebre precum The Big Bang Theory. Această companie aparține de Dell iar produsele lor, deși scumpe, sunt printre cele mai de top laptopuri. Puteți găsi câteva modele pe site-uri precum Evomag, Emag, PcGarage si Alienstore.

Razer gaming laptop

Razer este una dintre cele mai cunoscute companii de gaming hardware la nivel mondial. Au început cu tastaturi și mice de gaming și au continuat cu smartphone-uri, laptopuri și chiar unități desktop. Seria Razer Blade Pro și Stealth reprezintă superlativul laptopurilor de gaming, însă din păcate nu veți găsi produsele lor pe rafturile autohtone.

Laptopuri pentru gaming Asus

Asus este unul din producătorii cu cele mai multe și mai diversificate laptopuri de gaming. Veți găsi cu siguranță zeci dacă nu chiar sute de modele care mai de care mai diversificate si mai orientate spre anumite categorii de preț. Sunt cunoscuți pentru sigla ROG (Republic of Gamers) iar seria Zephyrus S este momentan vârful de gamă.

Laptop gaming Acer

Acer s-au impus pe piața de gaming cu trei modele deja consacrate. Seria Nitro 5 este una entry-level si dispune de câteva modele demne de menționat. Seria Predator Helios 300 reprezintă gama mid-range si este unul dintre puținele laptopuri din această categorie care oferă control absolut asupra ventilatoarelor. Seria Predator Helios 500 este vârful de gamă și oferă specificații și performanțe de ultimă generație.

Laptop gaming Lenovo

Lenovo este o companie cunoscută mai mult pentru modele business (seria Thinkpad preluată de la IBM) și ultrabook-uri, însă a reușit să își facă rapid un nume și pe piața de gaming. Seria y520 urmata de y530 au fost un adevărat succes și din punctul meu de vedere unele dintre cele mai bune laptopuri de gaming din gama mid-range. Seria y740 este momentan vârful lor de gamă si o adevărată bijuterie a tehnologiei.

Laptopuri de gaming de la Dell

Dell și-a făcut prezența pe piața de gaming de la noi din țară prin doua modele: unul entry level reprezentat de G3 și unul mid-range reprezentat de seria G5. Diferențele între cele două modele nu sunt atât de mari, însă din câte se pare G5-ul se prezintă mai bine la capitolul răcire. Vârful de gama G7 din păcate nu este disponibil în Europa.

Laptop gaming MSI

Poate ca MSI nu este una din companiile de renume din industria laptopurilor, însă multe modele au devenit deja celebre datorită fiabilității și performanțelor. In ceea ce privește gamingul, MSI GS65 Stealth este unul dintre cele mai apreciate modele de pe piață la ora actuală. Un laptop robust, cu un design atractiv și un sistem de răcire super performant.

HP gaming laptops

Să nu uităm nici de HP și de seria Pavilion 15 – unele dintre cele mai ieftine notebookuri de gaming de la noi de pe piață. Puțin mai scump însă mai performant este modelul Omen cu un design care va ieși cu siguranță in evidență. Margini atât de subțiri ale display-ului mai întâlnim doar la y530 de la Lenovo în aceeași categorie de preț.

Leave a Reply

Your email address will not be published.