Ce este un laptop 2 în 1 și cine are nevoie de un astfel de dispozitiv

laptop-windows

În cazul în care sunteți interesați de un notebook, atunci probabil că ați văzut la diverse magazine online și opțiunea de laptop 2 în 1. Aceste dispozitive nu sunt însă la fel de populare ca modelele tradiționale, prin urmare m-am gândit că ar fi o idee bună să vă explic mai în detaliu despre ce este vorba.

Ce este un laptop 2 în 1

Un laptop 2 în 1 este un computer personal mobil care se poate transforma și în tabletă atunci când aveți nevoie de acest tip de funcționalitate. Un astfel de dispozitiv este foarte versatil și combină elementele orientate spre productivitate a unui laptop puternic cu ușurința de folosire a unei tablete performante. Partea cea mai bună este că – indiferent de modul de folosire – veți avea mereu acces la fișierele dumneavoastră și veți putea continua în orice moment lucrul la proiectele în care sunteți angajat.

laptop-2-in-1

Pentru o transformare cât mai optimă în tabletă producătorii au ales două variante de asamblare, prin urmare există două tipuri de notebook-uri 2 în 1.

Cele două tipuri de notebook 2 în 1

Primul tip de notebook 2 în 1 este cel la care tastatura este detașabilă. Aceste dispozitive se aseamănă destul de mult cu o tabletă la care a fost conectată o tastatura externa, sau o husă cu o astfel de tastatură. Sunt mult mai ușoare decât un laptop obișnuit, folosesc componente mult mai eficiente energetic însă nu sunt orientate spre productivitate.

Al doilea tip de laptop 2 în 1 este cel convertibil, sau la care ecranul se rotește la 360 de grade. Aceste modele sunt foarte apropiate de notebook-urile obișnuite cu excepția balamalei și a display-ului de tip touchscreen. Folosesc procesoare similare cu majoritatea laptopurilor și sunt orientate spre productivitate.

Laptop 2 în 1 cu tastatura detașabilă

Laptopurile 2 în 1 detașabile nu sunt foarte populare la noi, prin urmare nu veți avea de unde alege din prea multe astfel de modele. Cea mai mare problemă a acestor dispozitive este însăși tastatura, care de multe ori este incomodă și greu de utilizat atunci când nu avem un birou.

lenovo-2-in-1

În principiu conceptul este unul foarte bun, însă în practică soluția nu s-a dovedit una foarte inspirată. Unul dintre cele mai populare astfel de modele este ACER Switch 7.

Laptop 2 în 1 convertibil

Laptopurile 2 în 1 convertibile sunt mult mai populare și veți avea de alege dintre zeci sau chiar sute de modele. Aceste dispozitive sunt foarte similare laptopurilor tradiționale, singura diferență fiind balamaua de 360 grade și display-ul tactil.

Un astfel de laptop poate fi folosit la birou sau în poală fără probleme, tastatura fiind de multe ori similară cu cea de la un notebook ultraportabil. Atunci când vreți să îl transformați în tabletă trebuie doar să “dați peste cap” display-ul pana când acesta se lipește de spatele dispozitivului.

yoga-2-in-1

Principalul dezavantaj al acestor produse este greutatea, ea fiind de cele mai mult ori peste orice tabletă obișnuită.

Cine are nevoie de un notebook 2 în 1

Notebook-urile 2 în 1 se încadrează în categoria ultraportabilelor și sunt dispozitive folosite de diverși creatori de conținut, studenți, oameni de afaceri sau din mediul corporate. Aceste produse se pot transforma ușor dintr-un instrument de productivitate în unul de divertisment și de consumat conținut media.

Bineînțeles că laptopurile 2-in-1 pot fi folosite de orice categorie de utilizatori, chiar și atunci când vă doriți doar ceva pentru filme sau acasă. Iar touchscreen-ul poate fi de un real folos atunci când stați în pat și vă uitați pe Youtube, Netflix sau alte platforme similare.

Multe astfel de dispozitive folosesc procesoare puternice din clasa U, au chiar și 16GB de memorie RAM și display-uri foarte bune. Dintre acestea modelele Lenovo Yoga și Asus Zenbook sunt printre cele mai performante și mai fiabile.

Totuși e bine să aveți în vedere faptul ca un laptop 2 în 1 va fi mult mai greu decât o simplă tabletă, prin urmare dacă aveți nevoie doar de un produs pentru vizionare conținut media, o tabletă ar fi mai potrivită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.