Câteva păreri despre colecția Paris Corner North Stag

Paris Corner North Stag

Colecția Paris Corner North Stag este cea mai recentă lansare a mai puțin cunoscutului brand din Emiratele Arabe Unite. Este o linie de parfumuri de lux, însă de data aceasta nu vorbim despre clone propriu-zise ale altor produse celebre. Sunt parfumuri inspirate din alte ADN-uri cunoscute, dar care merg pe propriul drum și / sau adaugă elemente absolut unice compoziției.

În cazul în care nu ați mai auzit despre Paris Corner, aceștia sunt o mică companie din UAE care s-a remarcat în special prin diversele clone pe care le-au realizat mai multor parfumuri celebre. Printre colecțiile mai populare se numără Ministry of Oud, Autobiography și Killer Oud. Există o sumedenie de parfumuri Paris Corner pe piața internațională, însă în România veți găsi doar câțiva reselleri autorizați. Printre aceștia se numără și Dubai Collection, de la care am achiziționat eșantioanele pentru colecția Paris Corner North Stag. Ce mi-a plăcut la acest magazin online este faptul ca puteți achiziționa eșantioane în sticluțe de 2ml, 5ml sau chiar 10ml, iar prețul lor este mai mult decât acceptabil.

Colecția Paris Corner North Stag cuprinde, momentan, trei parfumuri: SEPT VII, HUIT VIII și NEUF IX și fiecare vine în culoarea și ADN-ul propriu. Lucrul care impresionează însă chiar de la început la aceste parfumuri este prezentarea. Ambalajele sunt foarte calitative, au formă de cutie cu mecanism de deschidere (cum am întâlnit la Armaf Club De Nuit Limited Edition), iar sticlele sunt și ele realizate extrem de bine. Sunt foarte grele, cu o porțiune de sticlă masivă la bază iar capacele texturate completează foarte elegant aspectul de lux al acestor produse. Într-un fel parcă par inspirate după sticluța celor de Yves Saint Laurent Y. Totodată, din ce am citit, atomizoarele par și ele a fi foarte calitative.

Toate parfumurile din colecția Paris Corner North Stag vin în concentrație ‘extrait de parfum’ și au o capacitate de 100ml. Totuși, în viața reală, ele se comportă pe piele și / sau pe haine ca un ‘eau de parfum’ mai mult, longevitatea variind intre 5 și 8 ore. Chiar și așa sunt niște produse extrem de calitative iar prețul este unul imbatabil.

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul în care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un foarte mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența însă prețul de vânzare al produsului respectiv și nici nu îmi va afecta obiectivitatea în ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineți DailyVIP.ro – Vă mulțumesc!


North Stag Sept VII

Sept VII este primul parfum din gama Paris Corner North Stag, iar prima oară când îl veți mirosi vi se va părea că are un ADN foarte cunoscut. Și asta deoarece asa grosso modo pare sa fie destul de asemănător cu Aventus. Însă, spre surprinderea mea, acest parfum nu este doar o altă clonă de Creed Aventus. Este doar inspirat din celebrul parfum de nișă, dar la care adaugă câteva note absolut unice. Imaginați-vă un Aventus ceva mai fresh, care are mai puțin fum iar în locul acestuia se simte o combinație de pepene galben și castravete.

Pentru un review și mai detaliat am să las un link către recenzia realizată de către Aurelian Cocos, de la care am și aflat despre această linie nouă de parfumuri:


După mine, e ca și cum cineva a combinat 40% Aventus cu 60% Millésime Impérial, iar rezultatul este unul foarte foarte reușit. Se simte clar ADN-ul masculin și elegant, dar acum are o subtilitate aparte. Nota de pepene este cea care face toată magia și îl transformă într-un parfum bărbătesc, seducător și captivant. Mi se pare potrivit pentru zilele mai călduroase dar merge bine și primăvara și toamna.

Performanțele sunt foarte bune, acest parfum persistând până la 6 ore pe piele și cam 8 ore pe haine. Proiecția este medie în primele două ore iar apoi se apropie de piele și rămâne un skin-scent până la final.

  • Note de vârf: ananas, bergamota, castravete, coacăze negre, pepene galben
  • Note de mijloc: busuioc, iasomie, patchouli, salvie
  • Note de bază: ambră, mosc, note lemnoase, vanilie

Paris Corner North Stag Huit VIII

Huit VIII este un alt parfum foarte reușit din colecția Paris Corner North Stag, iar acesta mi se pare cel mai puternic magnet de complimente dintre toate. Are la bază un ADN similar cu Spicebomb de la Victor & Rolf, dar pe lângă care se simt niște combinații de note absolut delicioase. În primul rând se simte un anason foarte puternic, condimentat și dulceag care face combinația să iasă și mai mult în evidență. Apoi tranziția este spre ceva foarte seducător, masculin și senzual cu bază de tutun, piele și vanilie.

Un parfum cu proiecție destul de puternică în primele două ore, care este perfect pentru vremea rece. Se pretează la zilele de toamnă târzie și iarnă. Mi se pare că ar merge foarte bine chiar și ca parfum de club, acesta având o dulceață și o profunzime care vă vor face cu ușurință remarcat.

North Stag Huit
  • Note de vârf: piper roz, bergamot, lavandă, grapefruit
  • Note de mijloc: șofran, scorțișoară, piper negru
  • Note de bază: tutun, vanilie, piele, vetiver

Paris Corner North Stag Neuf IX

Al treilea parfum din gama Paris Corner North Stag, NEUF IX este unul cu totul și cu totul special. Mi se pare de departe cel mai matur și mai elegant din toată colecția însă s-ar putea să nu fie chiar pe gustul tuturor. Este un parfum cu un ADN destul de simplu acesta având o compoziție ambrat vanilată.

Inspirația lui North Stag Neuf IX vine de la Maison Francis Kurkdjian și a sa capodoperă olfactivă numită Grand Soir. Este un parfum puțin mai liniar decât primele două, dar dacă sunteți fani ai ambrei și al dry-downului ușor vanilat, îl veți iubi. Uneori se duce într-o zonă în care îmi amintește de Bentely For Men Intense, alteori într-o zonă unde îmi amintește de Velvet Vanille de la Mancera, însă își păstrează apoi traiectoria unică. Nu este o copie per se la Grand Soir, dar se apropie destul de mult de original. Este singurul parfum unisex din această colecție și îl văd mai potrivit pentru zilele de toamnă sau pentru ieșiri seara.

Proiecția nu este la fel de puternică ca în cazul lui Huit VIII, însă longevitatea pe piele mi se pare cea mai bună dintre toate aceste parfumuri.

north stag neuf paris corner
  • Note: ambră, benzoin, vanilie, Tonka, labdanum

Leave a Reply

Your email address will not be published.