Care sunt telefoanele cu cea mai bună cameră în 2021

cea-mai-buna-camera-telefon

Acestea sunt telefoanele cu cea mai bună cameră în 2021, ordonate în funcție de performanțe și raportul preț/calitate.

O fotografie reușită nu numai că va spori încrederea artistică dar de multe ori vă va spori popularitatea pe rețelele sociale. Și cum majoritatea smartphone-urilor în ziua de astăzi sunt cel puțin decente atunci când vine vorba de fotografiat, am decis să vă arăt ce să achiziționați în cazul În care vă doriți mai mult de atât.

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul în care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un foarte mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența însă prețul de vânzare al produsului respectiv și nici nu îmi va afecta obiectivitatea în ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineți DailyVIP.ro – Vă mulțumesc!

Ultima actualizare: Ianuarie 2021

Telefoane cu cea mai bună cameră din categoria de top

În această secțiune am încadrat doar vârfurile de gamă. Acestea nu sunt deloc telefoane ieftine, însă dacă sunteți pasionat de fotografie aveți garantate
cea mai buna cameră și cele mai frumoase amintiri din concedii sau călătorii.

Iphone 12

cel mai bun telefon iphone 12

Nu aveți nevoie chiar cel mai performant model de iPhone pentru a realiza fotografii de excepție cu telefonul in 2021. Este deajuns să achiziționați modelul principal sau chiar varianta mini și vă veți bucura de o experiență fotografică excelentă.

Iphone 12 vine cu 2 senzori pe spate: un Wide f/1.6 de 12 megapixeli și un senzor UltraWide f/2.4 de 13mm – ambele putând realiza poze foarte reușite în majoritatea condițiilor de lumină naturală sau artificială. Totodată Apple au implementat și un Night Mode foarte bun, doar că acesta nu poate fi activat manual.


Huawei Mate 40 Pro

telefon mate pro

Chiar dacă nu vine cu serviciile Google, Huawei Mate 40 Pro este un telefon pe care nu ar trebui să îl treceți cu vederea, mai ales dacă sunteți pasionat de fotografie.

Calitatea oferită de acest device este una cu adevărat la superlativ, lentilele și senzorii fiind de cea mai bună calitate. Avem parte de un sistem de 3 camere: un wide de 50MP, un ultrawide de 20MP și un telephoto cu zoom optic 5X (de tip periscope)


Samsung Galaxy S20 Ultra

samsung-s20-ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra vine cu cel mai complex și mai puternic pachet de lentile pe un telefon la ora actuală. Senzorul principal Wide are nici mai mult nici mai puțin de 108MP și reușește să surprindă fotografii extrem de clare și calitative în aproape orice condiții.

Senzorul te tip Periscope de 48MP reușește un zoom hibrid de 10X și concurează oarecum cu celebrul Huawei P30 Pro. Senzorul utra-wide este ideal pentru fotografii in natură sau pentru peisaje urbane iar senzorul de profunzime este responsabil pentru pozele de tip portret foarte reușite.

Pentru cine își permite prețul foarte piperat, S20 Ultra nu va dezamăgi deloc la capitolul fotografii.


Oneplus 8 Pro

oneplus-8-pro

OnePlus au făcut mereu telefoane foarte bune, însă niciodată nu au excelat cu adevarat la capitolul cameră foto. Iată însă că modelul 8 Pro vine să schimbe acest lucru și înglobează 4 senzori de excepție.

Avem așadar un Wide de 48MP ideal pentru orice situație, un Ultrawide de 48MP perfect pentru fotografii în natură sau pentru diverse peisaje urbane, un Tele-photo cu zoom optic 3X și un senzor pentru portrete de 5MP.

Fotografiile realizate cu acest telefon sunt cu mult peste orice alt OnePlus de până acum.


Samsung Note 20 Ultra

Samsung Note 20 Ultra este ultima “bestie” a celebrului concern Sud-Korean și stă foarte bine la capitolul fotografie. Pe lângă bateria absolut impresionantă și toate opțiunile premium orientate către mediul business, Note 20 Ultra vine cu nu mai puțin de 3 senzori pe spate.

Avem de-a face cu o cameră Wide având diafragma f1.8, o cameră Ultrawide de 13mm și o cameră telefoto cu zoom optic 5X (50X hybrid zoom)

Pozele realizate cu acest telefon sunt senzaționale, mulți review-eri considerând Note10+ ca fiind cel mai bun dispozitiv realizat vreodată de Samsung.


Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro dispune de un sistem optic excelent, ideal pentru a surprinde fotografii foarte clare și de o calitate înaltă. Pe lângă zoom-ul optic impresionant de 5X, acest telefon dispune și de un zoom hibrid de 10X. Modul nocturn este absolut genial, iar asistentul AI va selecta automat cele mai bune setări pentru fotografii excepționale.

Camera este una de tip Quad, senzorul principal dispunând de un total de 40 de Megapixeli. Chiar și așa, fotografiile realizate la 10 Megapixeli vor fi mult mai detaliate, datorită interpolărilor software realizate de Huawei.


iPhone 11

Chiar dacă modelul este din 2020, iPhone 11 este un telefon excelent pentru fotografii în 2021. Camera este una excelentă iar lentila ultrawide vă va oferi perspective nebănuite. Modul de noapte nu este la fel de performant ca la competitori, însă pe lumină bună vă veți bucura de multe fotografii de colecție.

Un alt lucru notabil de menționat este ca aceste modele de iPhone sunt printre cele mai bune pentru filmat video. Deci dacă vreți să faceți mici vloguri sau montaje, un astfel de smartphone ar fi cel mai recomandat.


Samsung Galaxy S20 / Galaxy S20+

Ultimul smartphone cu cea mai bună cameră din categoria de top este Samsung Galaxy S20+. Acest dispozitiv oferă un echilibru perfect în ceea ce privește expunerea iar fotografiile vor fi mai mereu reușite.

Camera în sine constă din 4 senzori. Unul wide de 12MP, unul ultrawide de 12MP, unul de adâncime și unul telephoto de 64MP cu zoom optic 1.1X.


Smartphoneuri cu cameră foarte bună din categoria mid-range

Dacă nu dispuneți de un buget foarte mare dar totuși vă doriți un telefon care să surprindă fotografii de calitate, iată recomandările mele din categoria mid-range.

Google Pixel 4a

cel mai bun telefon pixel

Google Pixel 4A este o adevărată bestie în ceea ce privește camera, chiar dacă poate părea puțin cam rudimentar la început.

Acest telefon are o cameră de 12MP fără senzori de zoom sau ultra-wide însă reușește să surprindă poze excelente în mai toate condițiile de lumină. Are spațiu de stocare nelimitat pentru acestea și vine cu un display OLED de foarte bună calitate.


Iphone SE 2 2020

iphone-se-2020

iPhone SE 2 este un telefon excepțional din foarte multe puncte de vedere, iar la capitolul fotografie oferă cel mai bun raport calitate preț. Acesta vine cu o cameră similară cu cea de pe iPhone XR însă cu funcții mult îmbunătățite datorită procesorului A13 Bionic.

Cu acest smarphone veți putea surprinde fotografii aproape perfecte în mai toate condițiile de iluminare. Dispune chiar și de un mod portret bazat pe procesare software. Din păcate veți putea însă face poze cu fundalul blurat doar la persoane nu și la animale sau obiecte.


OnePlus Nord

oneplus nord camera

Dacă este să vorbim despre cea mai bună camera pe un telefon mid-range atunci cu siguranță nu putem omite faimosul OnePlus Nord. Acest smartphone reprezintă un echilibru perfect între preț, dotări, performanțe, cameră și baterie.

Cu ajutorul său veți reuși să realizați fotografii foarte bune în condiții de lumină naturală iar interfața este una foarte prietenoasă.


Telefoane ieftine cu cea mai bună cameră

Nu este un lucru ușor să găsești un telefon ieftin cu o cameră bună, dar există câteva alternative pe care le voi menționa în cele ce urmează.

Huawei P30 Lite

p30-lite

Fratele mai mic al celebrului smartphone P30 Pro, varianta Lite vine cu o camera foto tripla cu obiectiv ultra larg 48 MP AI. Senzorul secundar are 8MP și este de tip ultrawide. Mai avem un senzor de 2MP pentru adâncime care va fi utilizat doar la fotografii de tip portret.


Samsung Galaxy A51

samsung-galaxy-a50

Atunci când vine vorba de un telefon Samsung cu un preț accesibil și o cameră foto peste așteptări, Galaxy A50 este clar un model demn de luat în calcul. Acesta dispune de un senzor principal de tip wide de 25MP, unul secundar de 8MP de tip ultrawide și un senzor pentru fotografiile portret de 5MP. Fotografiile făcute cu acest dispozitiv vă vor impresiona cu siguranță, în special cele în condiții bune de luminozitate.


Xiaomi Mi 9T

xiaomi-mi9t

Dacă vă doriți un telefon impresionant din toate punctele de vedere și cu o cameră foto pe măsură atunci cu siguranță ați auzit de Xiaomi Mi 9T. Acesta este singurul smarphone din această listă care vine cu o cameră selfie retractabilă iar sistemul triplu de pe spate asigură poze optime din orice perspectivă. Avem de-a face cu un senzor wide de 48MP, unul ultrawide de 13MP și un senzor telephoto de 8MP cu 2X zoom optic.


Honor 20 Lite

honor-20-lite

Poate că nu este un telefon pentru poze la fel de cunoscut ca rivalii săi, însă Honor 20 Lite este cu siguranță un dispozitiv extrem de capabil. Acesta dispune de 3 senzori pe spate, din care unul wide pricipal de 24MP, unul ultrawide de 8MP și unul de 2MP pentru fotografiile de tip portret. Un alt plus îl reprezintă senzorul frontal pentru selfie-uri de 32MP.


Huawei Mate 20 Lite

huawei-mate-20-lite

Huawei Mate 20 Lite oferă o cameră destul de bună pentru prețul unui astfel de dispozitiv. Ba chiar dispune și de un senzor de adâncime pentru fotografii de tip portret.

În condiții de lumină naturală veți fi foarte impresionați de profunzimea detaliilor, pozele fiind similare cu cele realizate de modele mult mai scumpe.


Motorola G8

moto-g-7

Seria Moto G a caracterizat mereu unele dintre cele mai bune telefoane de buget, iar modelul G8 vine cu cea mai avansată cameră de până acum.

Chiar dacă nu se poate compara cu rivalii de 1000E, acest smartphone va surprinde instantanee foarte bune și fotografii de tip portret ideale pentru rețelele sociale.

Telefonul dispune de un senzor principal de 12MP și un senzor secundar de 5MP pentru adâncime.

Leave a Reply

Your email address will not be published.