Care sunt cele mai bune laptopuri cu Windows 10

laptopuri-cu-windows

Sistemul de operare inclus este un foarte mare avantaj atunci când cumperi un notebook, prin urmare m-am decis să vorbesc puțin despre cele mai bune laptopuri cu Windows 10. Voi porni de la principalele motive pentru care e bine să avem Windows-ul cu licență și care ar fi recomandările mele atunci când vine vorba despre multitudinea de produse de pe piață la momentul actual.

Desigur, aceste dispozitive sunt puțin mai scumpe decât variantele fără sistem de operare inclus, dar vin cu multe avantaje. Chiar și așa însă puteți găsi diverse promoții și reduceri, iar în final prețul plătit să nu difere cu mult față de versiunea standard.

Nota: DailyVIP.ro folosește linkuri de afiliere pentru promovarea diverselor produse prezentate pe site. În momentul în care achiziționați un produs folosind un astfel de link, voi primi un mic procent din valoarea tranzacției. Acest lucru nu va influența însă prețul de vânzare al produsului respectiv și nici nu îmi va afecta obiectivitatea în ceea ce privește dispozitivele promovate pe site. Folosind linkurile de pe site susțineți DailyVIP.ro

Laptop ieftin cu Windows 10

Am vorbit mult mai în detaliu despre cele mai ieftine laptopuri de pe piață, prin urmare nu voi include variante sub 1000RON în acest articol. Totuși veți putea achiziționa un notebook cu Windows la un preț surprinzător de bun dacă nu aveți pretenții prea mari.

Lenovo IdeaPad S130

ideapad-s130

Lenovo este unul dintre cei mai puternici producători de laptopuri fiabile la momentul actual, prin urmare ar fi alegerea mea numărul unu atunci când vine vorba de un notebook ieftin cu Windows 10.

Varianta IdeaPad S130 vine cu un procesor Celeron 4000, spațiu de stocare eMMC de 64GB și o diagonală de 14inch, lucru care îl încadrează în categoria ultra-portabilelor. Display-ul este însă unul de slabă calitate, cu luminozitate redusă, rezoluție de doar 1366 x 768 și unghiuri de vedere mici.

Acest dispozitiv este relativ bun pentru navigat pe internet, vizionat filme și conținut media (gen Youtube HD) în general. Se va mișca însă destul de greu, așa că dacă vreți și puțină productivitate v-aș recomanda ceva mai scump.

De menționat este că versiunea de Windows inclusă este 10 S, ceea ce înseamnă ca veți putea instala doar aplicații din magazinul Microsoft.

Laptopuri mid-range cu Windows 10

Când mă refer la un laptop mid-range cu Windows 10 mă gândesc la produse cu prețul între 1500 – 2500RON. Aceste dispozitive se pretează pe lângă navigat pe internet sau conținut media și pentru activități de productivitate gen office / contabilitate.

Lenovo IdeaPad S145

ideapad-s145

Lenovo IdeaPad S145 este un laptop de 15.6inch cu margini foarte subțiri și o construcție solidă. Acesta vine cu un procesor Pentium 5405U din familia Whiskey Lake și dispune de 4GB de RAM alături de un HDD de 1TB.

Nici în acest caz nu avem de-a face cu un display foarte luminos sau calitativ, însă pentru acasă sau office își face treaba cu brio. Pentru un plus de performanță puteți upgrada pe viitor HDD-ul la un SSD pentru laptop.

Lenovo IdeaPad S330

ideapad-s330

Cu Lenovo IdeaPad S330 deja ajungem în zona laptopurilor bune și în același timp accesibile. Procesorul Intel® Core™ i3-7020U este cu mult peste orice variantă Celeron sau Pentium iar SSD-ul de 128GB va oferi fluiditate, timpi de răspuns foarte mici și un plus de performanță.

Cei 4GB de RAM sunt suficienți pentru majoritatea aplicațiilor de zi cu zi – gen uitat la filme, web browsing sau programele din suita Office. Din păcate cel mai mare compromis este făcut cu display-ul unde avem un panel TN cu unghiuri de vizibilitate reduse și o luminozitate scăzută.

Dell Inspiron 3781 – 17.3inch

inspiron-3781

Dacă vă doriți un laptop accesibil cu un display de 17.3inch și Windows 10 preinstalat, atunci Dell Inspiron 3781 merită cu siguranță banii. Acesta dispune de un panel de tip IPS cu o rezoluție 1920 x 1080 și care oferă atât luminozitate bună cât și unghiuri de vizualizare mari.

Procesorul Intel® Core™ i3-7020U este ideal pentru acasă sau birou, iar cei 8GB de RAM vor asigura performanță pentru anii ce vin. Unitatea de stocare este reprezentată de un HDD cu platane de 1TB dar care poate fi upgradat la un SSD pe viitor.

Notebook-uri performante cu Windows 10 preinstalat

Aici voi include în special laptopurile ultraportabile peste 2500 RON și care vin cu un raport preț/calitate aproape imbatabil. Indiferent că vă doriți un notebook pentru studenți, prezentări la întâlniri de afaceri sau editare foto, cu siguranță veți găsi modelul potrivit printre sugestiile de mai jos.

Asus VivoBook S14

vivobook-s14

Asus VivoBook S14 este un ultraportabil de 14 inch care vine cu un display full HD superb și o calitate a construcției de invidiat. Marginile ecranului sunt foarte mici, lucru care ii conferă laptopului un aspect modern și foarte plăcut. Balamaua este concepută astfel ca atunci când dispozitivul este deschis să ofere un plus de răcire.

Procesorul Core i5 de ultimă generație alături de cei 8GB de RAM și SSD-ul M.2 de 256GB vor oferi performanțe de invidiat pentru orice utilizator. Singurul minus ar fi interfața SATA și nu NVMe, care ar fi oferit viteze de citire și scriere mult mai mari.

Asus Zenbook 14

asus-zenbook-14

Asus Zenbook 14 reprezintă o categorie aparte de laptopuri ultraportabile. Construcția este mult mai solidă și se simte mai premium ca la VivoBook iar display-ul este mai luminos. Bateria este totodată printre cele mai bune din această clasă iar tastatura foarte confortabilă.

SSD-ul este unul de mare viteză, iar Procesorul Core™ i5-8250U si cei 8GB de memorie RAM vor asigura o experiență fluidă și rapidă în majoritatea programelor. Pentru un notebook de doar 1.25Kg dispune de suficientă performanță pentru folosire intensă și de lungă durată.

Lenovo Yoga S730

lenovo-yoga-s730

Lenovo Lenovo Yoga S730 este un ultrabook destul de scump dar foarte performant raportat la dimensiuni și greutate. Tastatura celor de la Lenovo este una extrem de confortabilă iar display-ul este de nota 10+.

Acest notebook de 13.3 inch dispune de un SSD de 512GB extrem de rapid, cu viteze similare laptopurilor Macbook. Procesorul Core i5 de ultimă generație și cei 8GB de RAM sunt suficienți pentru majoritatea aplicațiilor de zi cu zi, inclusiv când vine vorba de productivitate.

La cei 11.9mm grosime, sistemul de răcire este unul avansat, în care aerul cald este disipat prin tastatură. Singurul dezavantaj este lipsa porturilor USB normale, acesta venind doar cu 3 sloturi USB-C.

De ce e bine să achiziționăm un laptop cu Windows 10 inclus?

Majoritatea utilizatorilor care achiziționează un laptop nu au cunoștințele necesare instalării și configurării unui sistem de operare. De multe ori aceștia vor apela la prieteni, rude sau chiar specialiști IT pentru acest proces, care vine și el la un cost.

Un sistem de operare inclus vine preinstalat, ceea ce înseamnă că respectivul laptop va fi gata de utilizare din momentul în care îl veți scoate din ambalaj. Asta vă va scuti în primul rând o mulțime de timp și bătăi de cap inutile. Acest lucru poate nu este valabil pentru power-useri care doresc să își configureze partițiile după bunul lor plac, însă pentru 80% din utilizatori reprezintă un mare plus.

Un laptop cu sistem de operare inclus vine de cele mai multe ori cu o licență de Windows 10 OEM. Iar acest lucru nu înseamnă doar ca veți beneficia mereu de ultimele update-uri de securitate și de o soluție foarte bună antivirus și firewall inclusă, ci și de suportul tehnic al celor de la Microsoft în cazul unor probleme.

laptop-windows

Alteori notebook-ul poate să vină cu o distribuție de Linux preinstalată, sau poate fi un ultrabook cu macOS. Totuși niciunul dintre aceste sisteme de operare nu oferă versatilitatea și familiaritatea unui Windows 10, prin urmare nu le recomand utilizatorilor fără prea multă experiență în acest domeniu. Desigur macOS este un sistem ușor de utilizat și poate de multe ori mai stabil sau mai bine optimizat decât Windows, însă necesită o perioadă de acomodare și achiziția unor noi versiuni ale softurilor cu care sunteți deja obișnuiți. Asta deoarece modul de instalare și de licențiere a programelor diferă foarte mult de la un sistem de operare la altul.

Și nu în ultimul rând, multe astfel de laptopuri cu Windows 10 inclus sunt foarte utile pentru persoane juridice și firme în general. Achiziționând un astfel de produs nu veți avea nicio problemă în cazul unui control, iar prețul e este de cele mai multe ori mai mic decât laptopul și licența luate separat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.